Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η κομματοκρατία ως παράγων προόδου και ανέλιξης.

Σχολιασμοί

Γιά πάνω από 30 χρόνια η στήλη, ανένταχτη κομματικά και χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις προβληματιζόταν στο φαινόμενο ΠΑΣΟΚ, παρατηρώντας προσεκτικά τα πολιτικά δρώμενα από τη μεταπολίτευση και εδώ.
Τελικό της συμπέρασμα είναι ότι δεν αποτελεί πολιτικό σχηματισμό, όπως ισχυρίζεται, ούτε πολιτικό «κίνημα». Είναι κοινωνικό μόρφωμα που γιά το σχηματισμό του συσπειρώθηκε σύμπας  ο κατιμάς ολόκληρου του πολιτικού φάσματος. Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ανένταχτοι, αλλά.... σκάρτοι !  Όσοι δεν μπορούσαν η δεν ήθελαν ν’ αντέξουν τον έντιμο αγώνα της ζωής και την επίπονη, αλλά ομαλή, κοινωνική, πολιτική και οικονομική σταδιοδρόμιση βρήκαν στο ΠΑΣΟΚ τον εύκολο δρόμο της αυτόματης, παρ’ αξίαν, προώθησης κι ανέλιξης. Όλοι όσοι έκλεβαν στην ουρά, μπαίνοντας απ’ τα πλάγια με κουτοπονηριά, τους μπροστινούς τους, όσοι προσπερνούσαν, αλλάζοντας λουρίδα εξυπνακίστικα, στα φανάρια τους προπορευόμενους οδηγούς, για να βρεθούν πρώτοι, όσοι προσπαθούσαν να ανέβουν, όχι με επίπονη προσπάθεια και μόχθο, αλλά κατεβάζοντας βίαια τους πιο πάνω, όλοι αυτοί στοιχίθηκαν στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ, πυκνώνοντας τις τάξεις του. Οδηγημένοι από το ευρηματικό αλλά φαύλο, όπως εφαρμόστηκε, σύνθημα «Αλλαγή» ! Το πιό λαϊκίστικο σύνθημα που έπεσε ποτέ στο πολιτικό τραπέζι. Όχι γιά το αληθινό νόημα της λέξης αλλά γιά την καπηλεία που του έγινε, τις άνομες ορέξεις που άνοιξε και την αναξιοκρατία στην οποία οδήγησε τη χώρα.
Με κλαδικές, φαβοριτισμούς, τραμπουκισμόυς και σημειώματα ήρθαν τα πάνω κάτω σε παιδεία, οικονομία, διοίκηση και καθιερώθηκαν μηχανισμοί διαπλοκής, ασυδοσίας, ατσιδοσύνης, ανικανότητας, αχρηστίας, αρπαχτής, χρηματισμού και κάθε μη επακριβώς προσδιορισμένης έννοιας, αλλά σαφώς περιεχομένης στο γενικό και απόλυτο όρο : Διαφθορά !
Ο εισηγμένος άκρατος κομματισμός, σε κάθε τομέα δραστηριότητος της κοινωνικής ζωής και λειτουργίας, ( από το νηπιαγωγείο μέχρι τον αθλητισμό και από τη Λυρική μέχρι το αστυνομικό τμήμα ), με την ανενδοίαστη, ανερυθρίαστη και προκλητική υποστήριξη της εξώνητης και εντελώς υποτεταγμένης κατ’ ευφημισμό λεγόμενης, τετάρτης εξουσίας, δηλαδή των πάσης φύσεως ΜΜΕ μαζί με τον εκμαυλισμένο και ολοένα διεκδικούντα και επιτυγχάνοντα, ελέω δανεισμού κι επιδοτήσεων, άκριτα και μαξιμαλιστικά, τάχα, «κεκτημένα δικαιώματα» συνδικαλισμό, εχάραξαν τους άξονες λειτουργίας του μεταπολιτευτικού ελληνικού κράτους.
Όλα γιά το λαό, όλα στο λαό ! Πάρτε και σκορπίστε, δάνεια κι επιχορηγήσεις. Πάρε κόσμε, τζάμπα πράμα ! Τ' αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει !
Αλλά τελικά ο λαός καλείται, τώρα, να πληρώσει το λογαριασμό γιά το φαγοπότι που έστησε ο «αυτοκράτορας» (ήδη αποθανών και τρέχα βρες τον) και η κομματική του νομενκλατούρα. Με τις γερές και εντέχνως εξασφαλισμένες σε τράπεζες του εξωτερικού και off shore εταιρείες, μπάζες της.
Και έτσι η χώρα πορεύεται μεγαλοπρεπώς και καταπτυόμενη από τους πάντες, ως παράδειγμα προς μη μίμηση, στον αστερισμό της αναξιοκρατίας, της εξαπάτησης, της παραπληροφόρησης και της ιδιοτέλειας.
Θέλετε ένα πρόχειρο παράδειγμα ;
Η διαβόητη ελληνίς και «φιλελληνίς» κ. Θάλεια Δραγώνα, βουλευτής Επικρατείας, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και Ειδική Γραμματεύς του Υπουργείου της , διά βίου, Παιδείας (;) και άλλες πομπώδεις φούσκες, στερείται τίτλου βασικών σπουδών ! ! !
( Πληροφορίες γιά τον αν και πόσες αφισοκολλήσεις έχει κάνει στη ζωή της, δεν αναφέρονται).
Δεν το λέει η στήλη, το λέει, εγγράφως, το ΔΙΚΑΤΣΑ !
Κατόπιν τούτων δεν πρέπει να απορεί κανείς όταν ακούει από το άχαρο ξυλάγγουρο της πρωινής σαββατοκυριακάτικης ζώνης της ΝΕΤ, το «εφτακόσιους χιλιάδες μετανάστες….» ή το « θα περισυνελέξουν τους ναυαγούς….».
Γράμματα μπορεί να μην έμαθε η, εν λόγω, κυρία αλλά σίγουρα θα κόλλησε μπόλικα κομματικά ένσημα, γιά να πάρει τη θέση που κατέχει και τον παχυλό μισθό που της αναλογεί !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου