Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Το σκάνδαλο SIEMENS και άλλα παραμύθια, με απλά λόγια...

Σχολιασμοί

Κατ’ αρχήν είναι πολύ λογικό (όχι θεμιτό, ούτε ηθικό, να το ξεκαθαρίζουμε !) όταν μία εταιρεία διακυβεύει τεράστια συμφέροντα να θέλει να «γλυκάνει» όλους τους υποψήφιους αντισυμβαλλόμενους προκειμένου να κάνει τη δουλειά της επωφελώς και να κλείσει μεγάλες συμβάσεις.
Από τους «απέναντι» εξαρτάται η διαφανής, έντιμη και συμφέρουσα, γιά το κράτος, συμφωνία. Αν θα ενδώσουν σε κάθε μορφής ανήθικη και αθέμιτη συναλλαγή. Από την συνείδησή τους, την τήρηση του όρκου τους γιά την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την υστεροφημία τους.
Δυστυχώς εις το μεταπολιτευτικό πολιτικό προσωπικό (sic) τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούσαν «ουσιώδη εν ανεπαρκεία» !
Όποιος ανατρέξει εις το οικονομικό status των, από το 1981, αναλαβόντων την εξουσία θα το καταλάβει ευχερώς. Προσήλθαν, μπατίρηδες, με σοσιαλιστικά όνειρα, παπάκια, γένια, μούσια και ζιβάγκο (δείγμα λαϊκότητος) στις διάφορες ορκωμοσίες για την ανάληψη κυβερνητικών θέσεων και κατάντησαν ορμητικά στίφη ακρίδων και λοιπών αδηφάγων τρωκτικών που ξεκοκάλισαν, με βουλιμία, το κρατικό κορβανά, που από ευτυχή συγκυρία ( λέγε με ΕΟΚ ! ) χόντρυνε πρωτοφανώς από συστάσεως ελληνικού κράτους ! Με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα με βίλες, ακίνητα, αυτοκινητάρες, καταθέσεις και.... τουπέ ! "Τζέντερμαν", στην πλάτη των κορόιδων που τους ανέδειξαν ! 
Κάποιοι εξ αυτών, οι πιό ξύπνοι, κάλυψαν τις πομπές τους έντεχνα και φρόντισαν να λακίσουν εγκαίρως, μήπως και χαθούν στη λήθη και χωθούν μέσα στο πλήθος, εκμεταλλευόμενοι την κοντή μνήμη και μακροθυμία του ελληνικού λαού. Σαφέστατα και πασίγνωστα χαρακτηριστικά, βεβαιωμένα από τη μακρότατη ιστορία του, τα οποία όμως σε συνθήκες συναγερμού, όπως τώρα, ακυρώνονται. Η λαϊκή μνήμη, σήμερα, τροχίζεται και η αγανάκτηση εκχειλίζει και εκτοξεύεται επί δικαίων και αδίκων.
Τώρα είναι η ώρα άλλων φαύλων να δράσουν. Η ώρα των λαϊκιστών («ουσιώδες εν υπερεπαρκεία» !) που εκμεταλλεύονται την μετατροπή του λαού σε κοινωνικό χυλό, ο οποίος το μόνο μετρήσιμο στοιχείο που βλέπει είναι η οικονομική του εξαθλίωση. Έχοντας νωρίτερα χάσει την πνευματική, λογική και ηθική του ακεραιότητα, ενεργεί άκριτα, εγωιστικά και κανιβαλιστικά, ενάντια σε όποιον θεωρεί αντίθετο με τα ιδιοτελή του μικροσυμφέροντα. (Ναυτεργάτες vs έμπορων και ξενοδόχων, ιδιωτικοί υπάλληλοι vs δημοσίων υπαλλήλων, κλπ. ). Και συνεχίζει να ποδηγετεί και να κατευθύνει ! (Παρατηρήσατε τα διάφορα ΜΜΕ ).
- Όχι εδώ, εκεί ! Όχι αυτός, αυτός ! Αυτός φταίει, αυτός έκλεψε. Βουρ, απάνω του !

Το σκάνδαλο της SIEMENS στη διερεύνησή του είναι απλό, αν θέλουμε, όντως, να διερευνήσουμε τι πραγματικά έγινε και όχι να ξεγελάσουμε, να κουκουλώσουμε, να ξεγλιστρήσουμε.
Υπάρχουν συγκεκριμένα έργα, συγκεκριμένες προμήθειες, συγκεκριμένα ποσά και συγκεκριμένοι υπογράψαντες. Ύπάρχουν "χαρτιά" γιά τα πάντα !
Αν θέλουμε να βρούμε την άκρη, δηλαδή τι και πως, πράγματι, συνέβη. Ποιός, αν, τι και πόσα πήρε, ανοίγουμε τον κάθε φάκελο έργου, τσιμπάμε όλο το κύκλωμα των παρατρεχάμενων που συμμετέσχον στη δουλειά, το ανακρίνουμε και βγάζουμε την άκρη !
Αυτά, αν θέλουμε την αλήθεια και τη κάθαρση. Αλλιώς, βάζουμε ένα Βαλυράκη να κλωθογυρίζει διάφορα έγγραφα, να εμπλέκει άσχετα, αλλά ηχηρά ονόματα, να μπουρδουκλώνει και να δημιουργεί κυκεώνες συμψηφισμού απαξιώνοντας στη χλεύη και τη περιφρόνηση κόμματα, πολιτικούς, εξεταστικές επιτροπές και τα νερά θολώθηκαν στο χάος και τους πλατυασμούς ! Και ο απλός, ο ήδη φτιαγμένος αλλά και μπερδεμένος πολίτης, να πει.
- Αι σιχτίρ, όλοι ίδιοι είναι. Πολιτικάντηδες του κερατά ! Τι να κάνουμε αυτούς έχουμε μ’ αυτούς «παίζουμε». Πάμε πάρα κάτω !
«Ξεσκίζουμε» κάνα δυό,( τι να γίνει, παράπλευρες απώλειες) γιά τα μάτια, λασπώνουμε μερικούς ακόμη, αφήνουμε κάποιες ασαφείς υπόνοιες γιά πολλούς άλλους και το πράγμα χάνεται στις καλένδες, τις κουτσομπολίστικες στήλες και τα διάφορα «πρωινάδικα».


Και εις άλλα με υγείαν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου