Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Θέατρο Σκιών η Ελλλάς !

Σχολιασμοί


Προ αρκετών ημερών, ίσως μηνών, όταν άρχισε αυτή η ιστορία των εξεταστικών επιτροπών η στήλη, με βάση τη κεκτημένη  της πείρα, είχε προβλέψει ότι το αποτέλεσμα θα ήταν ένα απόλυτο και ολοστρόγγυλο «μηδέν» ! Που, όντως τελικά, προέκυψε. Και ότι η όλη ιστορία θα ήταν καλοστημένες θεατρικές παραστάσεις που, στο φινάλε τους, η αυλαία θα έπεφτε και θα κουκούλωνε τα πάντα με πολλά και ποικίλα πορίσματα, κατά τα κομματικά συμφέροντα των «επιτρόπων» !
Και ούτε γάτος ούτε ζημιά ! Και εις άλλα με υγεία !
Μόνη πρόσθετη διαπίστωση των συγκεκριμένων, τωρινών, «παραστάσεων», δηλαδή αυτών των εξεταστικών επιτροπών, είναι ότι οι «ηθοποιοί» που τις αποτελούσαν υπολείπονται σε σοβαρότητα των κατωτάτης υποστάθμης παλαιών θιάσων. Αυτών που, παλιά, τους αποκαλούσαν «μπουλούκια» και τις παραστάσεις τους, στα διάφορα καφενεία των χωριών, «αρπαχτές».
Το θέαμα που μας παρουσίασαν προσομοιάζει περισσότερο με το παλαιό «Θέατρο Σκιών», το οποίο αναβίωσαν με μεγάλη, ομολογουμένως, επιτυχία.
Τέτοιους επιτυχημένους Καραγκιόζο, Χατζατζάρη, Μπάρμπα Γιώργο κλπ. είχα, από παιδί να παρακολουθήσω και απολαύσω. Ιδανικότερο Μπιρικόγκο από το χοντρούλη διοπτροφόρο που έμπαινε- έβγαινε και αναστάτωνε με κορώνες και υπονοούμενα το κοινό δεν έχει βγάλει ποτέ ο μακαρίτης ο Σπαθάρης. Και οι άλλοι, όμως, δεν πήγαιναν πίσω. Απίθανοι όλοι τους. Εύγε !
Ιδίως το έργο «Ο Σταύρακας πρόεδρος» έβγαλε πολύ γέλιο ! Κι ο Βεληγκέκας , ο ΣΔΟΕ, απειλητικός στην αρχή, αινιγματικός στη μέση και τζούφιος στο τέλος, ήταν «όλα τα λεφτά», αφού κράτησε την αγωνία των θεατών, μέχρι τέλους.
Εργο σπουδαίο και μορφωτικό ! Τα ηθικό του δίδαγμα θα μπορούσε να είναι :
«Πώς να τα πιάνετε και να μη σας πιάνουν» !
Βεβαίως, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο «από μηχανής θεός», όταν απειλήθηκε ανακοίνωση ονομάτων λιγούρηδων μεγαλοδημοσιογράφων. Οπότε οι τόνοι έπεσαν, τα φώτα χαμήλωσαν, τα μπλάνκο έκαναν καλή δουλειά, κλπ, κλπ. Και στο τέλος βράχηκαν λιγουλάκι μερικοί, ήδη ξεφωνημένοι και καταμουσκεμένοι (αφού τη βροχή δεν τη φοβόντουσαν πλέον) και…μπήκε το νερό στ’ αυλάκι της συγκάλυψης !
Μέχρι κι ο αξιότιμος κ. Τ. Μαντέλης ξετσουτσούρδωσε και ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και ότι στα Δικαστήρια θα λάμψει η αλήθεια ! ! !
Και να μου το θυμηθείτε, τα ατράνταχτα «επιχειρήματα» που το έφεραν εδώ (διάβαζε αποδείξεις που καίνε πολλούς και μεγάλους) αψηφώντας δίκες και καταδίκες θα τον βγάλουν στο τέλος… λάδι ! Όχι κορόιδο ήταν να έρθει και να πάει μέσα ! Έχετε συναντήσει πολλούς Κεφαλλονίτες βλάκες ! Εγώ κανένα !
Κρατάει στα χέρια του (εκτός από τα ευρώ της SIEMENS και άλλων χορηγών του) γερό «χαρτί» που μπορεί να τινάξει τη «μπάνκα» στον αέρα.
Και όποιος αγνοεί το προσωκρατικό αρχαίο ρητό «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» είναι αφελής και μακάριος. Άρα θα κληρονομήσει την ουράνιο βασιλεία (η προεδρία, αν προτιμά!). Μόνο εδώ, σ’ αυτή τη ζωή, θα ζοριστεί λίγο αλλά……έχει μέλλον !




ΥΓ. Ακόμη να τσιμπήσουν, τα τσακάλια, τις δύο βιλίτσες του άλλου αθώου και, επίσης άδικα, συκοφαντημένου κ. Άκη, στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου