Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ο ΑΜΚΑ, οι μίζες και η αλητεία του ιατρικού "λειτουργήματος" !

Επικαιρότης

Κατ’ εφαρμογήν του Ν.3846/10, ΦΕΚ66Α/11-2-10, Άρθρ.32, παρ.6 θα πρέπει από 1- 6 - 2010 οι συνταγογραφήσεις να αναγράφουν, μεταξύ των άλλων, και τον ΑΜΚΑ των γιατρών ειδ’ άλλως οι φαρμακοποιοί δεν θα τις εκτελούν.
Η αναγραφή αυτή είναι μέτρο, οπωσδήποτε, προς τη σωστή κατεύθυνση αφού περιστέλλει τις άσκοπες δαπάνες συνταγογραφήσεων και δίνει τη δυνατότητα ευχερούς ελέγχου των αθέμιτων συναλλαγών των γιατρών με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Ένα γεγονός που αποτελεί, βεβαίως, κοινό μυστικό αφού η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια κινείται στον αστερισμό της μίζας και της διαφθοράς.
Οι γιατροί, όμως, με τη προτροπή των συνδικαλιστικών τους οργάνων, με διάφορες προφάσεις, αρνούνται να γνωστοποιούν τον ΑΜΚΑ τους επικαλούμενοι, δήθεν, τα «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» ! Και αρνούνται να συμμορφωθούν με το Νόμο. Με το τρόπον αυτό θέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των πολιτών προκειμένου να εξασφαλίσουν ασυδοσία συνταγογραφήσεων και, κατ' επέκταση, αθέατη είσπραξη των μιζών τους.
Το πρόβλημα θα το συναντήσετε όσοι εξ υμών, δυστυχώς, χρειάζεστε φάρμακα.
Εάν βρεθείτε απέναντι σε κάποιον τέτοιο ανέντιμο, ανήθικο και επίορκο γιατρό η ενδεδειγμένη αντίδραση είναι η εξής.
Αφού του γνωστοποιήσετε το παράνομον των ενεργειών του οι οποίες, βάσει του προαναφερθέντος Νόμου, επισύρουν ποινικές αλλά και πειθαρχικές κυρώσεις εις βάρος του και εμμένει στην άρνηση καλέσατε, αμέσως, το 100 και υποβάλλετε, επί τόπου, μήνυση. Το αδίκημα είναι αυτόφωρο και ο γιατρός συλλαμβάνεται και οδηγείται στο δικαστήριο. Επίσης συνιστάται η υποβολή αγωγής με ανάλογο της σοβαρότητος της περίπτωσης αιτούμενο ποσόν.
Η επίκληση των καναλιών και το γενικότερο «τζέρτζελο» επαφίεται στο χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία των πολιτών !
Μέσα στο γενικό μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα, ας μην επιτρέψουμε και αυτή την ύστατη εκμετάλλευσή μας από τους πλέον ανάλγητους και απάνθρωπους επαγγελματίες οι οποίοι έδωσαν όρκο να είναι λειτουργοί αλλά «λειτουργούν» ως στυγνοί κερδοσκόποι !

ΥΓ. Η ανάρτηση είναι προϊόν προσωπικής εμπειρίας και διερεύνησης της όλης υπόθεσης και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου