Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Η στραβός είν' ο γιαλός.....

Θέσεις - Απόψεις

Σίγουρα το δημοσιονομικό χάλι της χώρας επισκιάζει κάθε άλλη παράμετρο της ζωής μας και καλύπτει, με βαριά σκιά ακεφιάς κάθε σκέψη και ενέργειά μας.
Όμως η ζωή τρέχει.
Σίγουρα ζούμε σε εποχές κατεδάφισης και αναδόμησης. Κρίσιμες εποχές. Η ευκαιρία είναι μοναδική και, ιστορικά, αποδεδειγμένη για προϋποθέσεις στησίματος ενός δικαιότερου κράτους και μιας καλύτερης κοινωνίας.
Όμως πως είναι δυνατόν να προκύψει πραγματική αλλαγή προσανατολισμού όταν παραμένουν φαινόμενα όπως, σταχυολογώ ενδεικτικά, τα επόμενα.
1) Ταλαιπωρείται πολίτης που προσκομίζει πιστοποιητικό θανάτου του πατρός του, για κάποια υπόθεσή του, με το αιτιολογικό ότι το πιστοποιητικό δεν είναι πρόσφατο !
Λες και υπήρχε περίπτωση να νεκραναστηθεί ο αποθανών, άρα χρειάζεται φρέσκο πιστοποιητικό θανάτου.
Γραφειοκρατία !
2) Κάποια ταλαίπωρη καθαρίστρια έπεσε θύμα ληστείας. Την δείρανε και της βούτηξαν τη τσάντα. Μέσα είχε, μεταξύ άλλων, και ένα μπλόκ αποδείξεων που έδινε στους πελάτες της. Η γυναίκα κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το γεγονός και ψάχνει το δράστη.Πηγαίνοντας η κυρία στην Εφορία για να αντικαταστήσει το κλεμένο μπλοκ με έκπληξη άκουσε ότι της επιβάλλεται πρόστιμο για ..... την απώλεια.

Ανοησία !
3) Συλλαμβάνεται και κρατείται φύλακας εργοστασίου επειδή ξυλοκόπησε διαρρήκτη που μπήκε να κλέψει στο εργοστάσιο όπου εργαζόταν ο φύλακας. Δηλαδή επειδή έκανε τη δουλειά του.
Παραλογισμός !
4) Τα ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα μετατρέπονται σε κέντρα διασκεδάσεως, δηλαδή σε «πολιτιστικούς χώρους», κατά τη Γιαννοπούλειο θεωρία. Και όχι μόνο.
Προσέρχονται άσχετοι με τη φοιτητική ιδιότητα κάφροι, οι οποίοι σπάνε και λεηλατούν τη δημόσια περιουσία καλυπτόμενοι πίσω από τη θεότρελη φενάκη του «ασύλου».
Πολιτικαντιδισμός !
5) Μετά το προπηλακισμό του προέδρου της ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα, το κατάβρεγμα και γιαούρτωμα, μπροστά στις κάμερες ο ίδιος ομίλησε για «δολοφονική επίθεση» με στόχο τη ζωή του ! Σκοτώστε τον με λουκουμόσκονη, που λέγαμε όταν ήμασταν παιδιά ! Σιγά τα αίματα.
Υπερβολές και ψευτοηρωισμοί !
6) Στα χνάρια του πατροπαράδοτου λαϊκού ήρωα του θεάτρου σκιών, αντιπροσωπευτικό είδος ψευτοπαλικαριάς και κουτοπονηριάς, σύγχρονο κυβερνητικό μεγαλοστέλεχος κορδακίζεται στη Βουλή, κοπτόμενο για τις λαϊκές κατακτήσεις.
Κατακεραυνώνει ταλαίπωρο υφυπουργό που ακούει αποσβολωμένος και αμίλητος τη κατσάδα και μετά περιφέρεται στα κανάλια προσπαθώντας να μαζέψει τα αμάζευτα γλείφοντας εμετικά τον αρχηγό για να γλιτώσει (αν) την αποπομπή.
Λαϊκισμός και αμετροέπεια !

Με τέτοια νομικά πλαίσια, τέτοια πνευματική ηγεσία, τέτοια στελέχωση και τέτοια ηγεσία, μην ελπίζετε….

1 σχόλιο:

  1. αγαπητέ μου έχουμε μπεί σε τέτοιο λούκι, που μονο οι ηλίθιοι και πανηλίθιοι μας κυβερνούν. Οι σοβαροί είναι ΟΛΟΙ εκτός νυμφώνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή