Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Και όμως, το άλας δεν εμωράνθη τελείως. Ευτυχώς.

Επικαιρότης

Διαβάζω στη χθεσινή «Καθημερινή», στα «Γράμματα των αναγνωστών», τη κάτωθι επιστολή.

" Κύριε διευθυντά.
Το έργο εμπνεύστηκε, συνέγραψε και πρωτοανέβασε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το θίασό του. Διάσημοι θιασάρχες ακολούθησαν, ενστερνίσθηκαν το αριστούργημα και το κράτησαν επί σκηνής κοντά 30 χρόνια : Μητσοτάκης, Σημίτης, Κώστας Καραμανλής. Κάτι πήγε να αρχίσει και ο Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν πρόλαβε.
Από μιάς αρχής ο ελληνικός λαός αγκάλιασε το έργο με ενθουσιασμό. Μετείχαμε όλοι ως πρωταγωνιστές, δευτεραγωνιστές, απλοί ηθοποιοί, κομπάρσοι και προσηλωμένοι θεατές.
Διοργανώσαμε χρυσοφόρους Ολυμπιακούς, αγοράσαμε πολυτελή αυτοκίνητα, ονειρώδη πλεούμενα, βίλλες, σπίτια, ταξίδια, καλλιεργήσαμε άχρηστα προϊόντα, τσαλαβουτήσαμε στα χρηματιστήρια, δομήσαμε ομόλογα, αποδομήσαμε Υγεία και Παιδεία, ρημάξαμε τα Ταμεία, διορίσαμε και διοριστήκαμε, λαδώσαμε και λαδωθήκαμε. Με δανεικά, με μίζες (προ πάντων μίζες), με αργομισθίες,με επιδόματα, με επιδοτήσεις, με ΕΣΠΑ, με αισχροκέρδεια. Και με τη ψήφο μας σταθερά αναδεικνύοντας κυβερνήτες μας τους εμπνευσμένους προαναφερθέντες θιασάρχες.
Περίεργο να μην καταλάβουμε τίποτε. Ούτε και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κατάλαβαν. Απλώς μελετούσαν επιμελώς τα στοιχεία που τους στέλναμε.
Και ξαφνικά, όλα τέλειωσαν. Σαν να ξυπνήσαμε από ένα ωραίο όνειρο, ανύποπτοι, αθώοι, καθαροί. Τώρα ψάχνουμε να βρούμε ποιος έριξε το ναρκωτικό στο ποτό μας, ποιος μας παρέσυρε, ποιος μας παραπλάνησε. Αγέρωχοι τώρα ζητάμε ευθύνες.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΤΣΑΠΟΥΛΗΣ "

Τον κ. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΤΣΑΠΟΥΛΗ, δεν έχω τη τιμή να τον γνωρίζω, αν και πολύ θα το ήθελα. Για να τον συγχαρώ και να του σφίξω το χέρι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου