Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η σαλαμοποίηση των μέτρων

Σκέψεις

Συνεχώς μας βομβαρδίζουν τα κανάλια και οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς, που όλοι πλέον έχουν γίνει ξεφτέρια περί τα οικονομικά, γιά «νέα πρόσθετα μέτρα» που επίκεινται, καθ’ όσον τα μέχρι τώρα, τα παλαιά ( ! ), δεν αρκούν γιά τη «θεραπεία» μας. Και μύρια όσα, επώδυνα, είναι στο δρόμο κι έρχονται ! Γιά σενάρια, τάσεις και «κατευθύνσεις».
Και ένα αφελές ερώτημα ανακύπτει. Πότε πρόλαβαν τα ήδη ληφθέντα και ανακοινωθέντα να αποδειχθούν ανεπαρκή αφού ακόμη δεν εφαρμόστηκε τίποτα. Μέτρα ακούμε και μέτρα δε βλέπουμε. Πως ξέρουμε τί αρκεί και τί όχι. Τί εφαρμόστηκε και απέτυχε, οπότε απαιτείται κάτι πρόσθετο. Μιά διόρθωση, τέλος πάντων. Τα πάντα μέχρι σήμερα αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου και ο κάθε περινούστατος "παράγων" πετάει τη κοτσάνα του κι ότι ήθελε προκύψει. Όπως, π.χ. τα κουπόνια γιά τις οικιακές βοηθούς που θα έλυναν το πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής !

Τα πάντα βρίσκονται στον αέρα αλλά το μόνο που ανακοινώνεται, συνεχώς και μονότονα, είναι ότι χρειάζεται κι άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι ! Μιά γλίστρα χωρίς τέλος !
Μήπως, ένα κουτοπόνηρο μυαλό δικαιούται ν’ αναρωτηθεί πως ότι ανηγγέλθη και ότι πρόκειται ν’ αναγγελθεί αποτελούν ένα ενιαίο πακέτο που, απλώς, λόγω του επώδυνου χαρακτήρα του μας το ανακοινώνουν λίγο λίγο γιά να προλαβαίνουμε να το χωνεύουμε ; Δηλαδή μας δουλεύουν συνέχεια.
Όπως στους συγγενείς ενός νεκρού από αυτοκινητιστικό ατύχημα στην αρχή τους μιλάν για ελαφρό τραυματισμό και σιγά σιγά τους ξεφουρνίζουν την αλήθεια.

Κλασσική πασοκική συνταγή. Κράμα λαϊκισμού και πολιτικαντιδισμού, γιά την απορρόφηση των κραδασμών και τη μεταφόρτωση της ευθύνης.
Κατά τα άλλα, όλη η αλήθεια στο λαό ! Ακόμα και τώρα που όλες οι μάσκες έχουν πέσει και θα έπρεπε όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια, ξεκάθαρα, γιά να κερδηθεί η συναίνεση του λαού στην επώδυνη θεραπεία. Ακόμη και τώρα η χοντροκομμένη προσπάθεια παραπλάνησης, υπεκφυγής και εξαπάτησης είναι ολοφάνερη. Και προ πάντων η αποφυγή του όποιου πολιτικού κόστους.
Ευτυχείς και μακάριοι οι πιστεύοντες, ότι αυτών ανήκει η βασιλεία των ουρανών !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου