Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επικαιρότης

Και να μην ξανακούσω κουβέντα ότι με τα λόγια δεν χορταίνεις. Τεράστια φενάκη ! Απόδειξη οι αγρότες. Αφού ξεροστάλιασαν στα μπλόκα καμιά 20/αριά ημέρες, τελικά αποχώρησαν ικανοποιημένοι και χορτάτοι με … μπόλικα λόγια και αόριστες υποσχέσεις. Κάτω οι σημαίες, τέρμα οι κορδακισμοί, τέλος η αγροτική επανάσταση. Και μαζί χάνονται, σιγά σιγά, και οι φλογεροί λαλίστατοι αγροτοπατέρες των μπλόκων, με τα πολλά «τέταρτα» δημοσιότητος στο γυαλί. " Sic transit gloria mundi" ! Aλίμονο !
Φαίνεται ότι, τελικά, και τα λόγια μπορούν να σε χορτάσουν αρκεί να είναι «παχιά».
Και, ασφαλώς, να προκύπτουν μέσα από «διαβουλεύσεις» και «ανοιχτό διάλογο».
Τότε μάλιστα !
Α, ναι ! Και κάτι άλλο που η στήλη απεχθάνεται ιδιαίατα, οποθενδήποτε κι αν προέρχεται. Το δούλεμα. Πολλοί είπαν, και δείχνουν και ικανοποιημένοι με τo εξής επιχείρημα : «Αναδείχθηκαν τα προβλήματα», είπαν !
Μέσα στο φοβερό μπάχαλο που δημιουργήθηκε αυτές τις τρείς εβδομάδες των αγροτικών κινητοποιήσεων μάθαμε κάτι που δεν το υποψιαζόμαστε καθόλου ! Τους μεσάζοντες, τις διαφορές τιμών από παραγωγό στο ράφι και… άλλα «θεσμικά». Όσο εθελοτυφλούμε και παρηγοριόμαστε με τέτοιες σαχλαμάρες το ξημέρωμα αργεί ακόμα !

Η στήλη ποτέ δεν πίστεψε ποτέ στη παραμυθία "των ηρωϊκώς πεσόντων". Η νίκη είναι νίκη και η ήττα, ήττα. Πάντα ! Όλα τα άλλα είναι λόγια παρηγοριάς. Και κάθε άνισος αγώνας που επιφέρει άσκοπες θυσίες και αθώα θύματα καλύτερα να μη ξεκινάει καθόλου. Το πολύ κακό γιά το τίποτα, καλύτερα να λείπει.
Λοιπόν αγρότες, τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου