Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Το ελληνικό φιλότιμο και ο γερμανικός δάκτυλος

Επικαιρότης

Το γνωστό γερμανικό περιοδικό FOCUS διέπραξε μιά μεγάλη απρέπεια. Καταμαύρισε την αδάμαστη ελληνική ψυχή και πλήγωσε καίρια το πασίγνωστο και διεθνώς αναγνωρισμένο ελληνικό φιλότιμο.
Εμφάνισε στο εξώφυλλό του την Αφροδίτη της Μήλου με φυτρωμένο το δεξί χέρι, ορθωμένο βραχίονα και μεσαίο δάκτυλο στη γνωστή προσβλητική χειρονομία, αισχρού σεξουαλικού περιεχομένου !
Όπως ήταν φυσικό η έκδοση «έτσουξε» το πανελλήνιο, παρ’ ότι προετοιμασμένο από καιρό και εξοπλισμένο με το απαραίτητο βαζάκι βαζελίνης. Το γεγονός αιφνιδίασε εντελώς και ουδείς πρόλαβε, αντιδρών, να τη χρησιμοποιήσει.
Επίσης, άλλο λόγον ενόχλησης αποτελεί το γεγονός αυτής καθ’ αυτής της χειρονομίας, καθ’ όσον αποτελεί κρυόμπλαστρη εννοιολογικά και δύσχρηστη πρακτικά. Εντελώς ξενέρωτη και στατική. (ξενόφερτα πράγματα, τι περιμένεις !).
Ενώ η γνήσια, πατροπαράδοτη κι ελληνοπρεπής, κίνηση αποδίδει τελείως χαρακτηριστικά και πειστικά όλη τη μεγαλοπρέπεια της «έννοιας». Με το βραχίονα κινούμενον οριζοντίως παλινδρομικά στο ύψος της μέσης, τα δάκτυλα μισόκλειστα, εν είδει χούφτας, το μεσαίο λίγο περισσότερο και το μεγάλο να το διασταυρώνει, σε στάση ευλογίας υπό σεβάσμιου ποιμένος. Λεβέντικα, παραστατικά και, πάνω απ’ όλα, γνήσια ελληνικά !
Προφανώς η ελληνική εκδοχή της συμβολικής χειρονομίας, απολύτως ξεκάθαρη και χαρακτηριστική, αποδεικνύει την ανωτερότητα των ελληνικών εκφραστικών μέσων, έναντι των αντίστοιχων, των ανούσιων ξερακιανών ανθελλήνων και, άρα, το δίκαιον της αγανάκτησης των Συνελλήνων γιά τη προσβολή.
Συνεπώς, η στήλη εισηγείται και βροντοφωνάζει.
- Κανείς να μην ξαναγοράσει το περιοδικό FOCUS στην Ελλάδα ! Να πέσει κατακόρυφα η κυκλοφορία αυτού του, μέχρι προ τινος, δημοφιλέστατου περιοδικού στη χώρα. Ανένδοτος αγώνας και μποϋκοτάζ πλήρες !

Ήδη η στήλη ακύρωσε την ετήσια συνδρομή της και όχι μόνον. Με σχετική της πρωτοβουλία και παρότρυνση απεσύρθησαν τα τεύχη του από όλα τα περίπτερα διαφόρων χωρίων της Εύβοιας.
Σε Αυλωνάρι, Στρόμπονες, Στενή, Παπάδες, Κοτσικιά, Καλημεριάνους, Μεσοχώρια, Παναγίτσα, Άνω Βάθια, Αχλαδερή και αλλαχού δεν θα βρεις ούτε εξώφυλλο !
Γιά να μάθουν οι ανιστόρητοι Γερμανοί πως θα έκανε σωστά τη σχετική κίνηση η Αφροδίτη, σαν γνήσια Ελληνοπούλα, αν και εφ’ όσον χρειαζόταν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου