Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

"Ελληνας". Και γεννιέσαι και γίνεσαι !

Σχολιασμοί

Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, νομίζω, έχει απόλυτο δίκιο. Σίγουρα μπορείς να γεννηθείς Έλληνας. Όμως μπορείς, θαυμάσια, και να γίνεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο …. ίδιος.
Γεννημένος στο Saint Paul της Minnesota των Ηνωμένων Πολιτειών, πάνω στο γραφικό και ρομαντικό Mississippi, ανατράφηκε, έζησε και σπούδασε μεταξύ Αμερικής, Σουηδίας και Καναδά. Η μητέρα του, η γνωστή κυρία Μάργκαρετ είναι κατά το ήμισυ Αμερικανίδα και κατά το άλλο ήμισυ Βουλγάρα.
Ο πατέρας του, ο αείμνηστος ( πως άλλωστε ) Ανδρέας Παπανδρέου είχε πατέρα τον, επίσης αείμνηστο «Γέρο της Δημοκρατίας», Γεώργιο Παπανδρέου και μητέρα την πολωνικής καταγωγής Σοφία Μινέϊκο.

Κατά συνέπειαν τόσο το «αίμα» όσο και το «γεννιέσαι» του κ Πρωθυπουργού, όσο να’ ναι, παρουσιάζουν μιά κάποια ελληνική «χλομάδα». Γι’ αυτό το ισχυρό ελληνικό χαρτί του παραμένει το «γίνεσαι».
Και εκεί, ομολογουμένως, τα έχει καταφέρει αρκετά καλά. Και τα «ελληνικούλια» του τα κουτσοέμαθε και στα «σαρδάμ» βελτιώνεται συνεχώς. Με την Ιστορία, βέβαια, τα φέρνει λιγάκι δύσκολα αλλά με σύμβουλους τύπου Ρεπούση και Δραγώνα τι περιμένεις. Και πάλι ευχαριστημένοι να είμαστε.
Τελικά, όχι μόνο μπορείς να «γίνεις» Έλληνας, αλλά και μέχρι το αξίωμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας μπορείς να φτάσεις !

Όχι τίποτε άλλο, να μη μας λένε ρατσιστές κι εθνικιστές κι από πάνω !

1 σχόλιο:

  1. Φίλε ORPHEAS,


    Σου υπενθυμίζουμε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το οφειλόμενο σχόλιό σου στο ποστ μας της 5ης Φεβρουαρίου.


    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή