Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Αθήνα - Σικάγο : Σημειώσατε 1

Επικαιρότης

Το γεγονός του μακελειού στο Βύρωνα είναι γνωστό και … πολυκαπηλευμένο ! Από όλες τις πλευρές. Κάθε μία κατά τα μικροσυμφέροντά της. Η στήλη θ’ ασχοληθεί μόνο με δύο συνιστώσες της όλης ιστορίας που την εντυπωσιάζουν περισσότερο.
Πρώτα απ’ όλα η εντυπωσιακή εμμονή όλων των δικηγόρων, «προοδευτικών» και μη, στο να μην πειραχτεί το καθεστώς αδειοδοτήσεως των κρατουμένων. Επειδή η όλη ιστορία, οπωσδήποτε, μοιάζει παράλογη, δηλαδή να αντιμετωπίζεται η φυλακή σαν στρατιωτική θητεία και να δίνονται ευκαιρίες σε επικίνδυνους και αμετανόητους κακοποιούς να «ξεμουδιάζουν» και να προπονούνται γιά τη μελλοντική, μετά την αποφυλάκιση, δράση τους η στήλη έκανε μιά μικρή έρευνα στο θέμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι κ.κ. συνήγοροι το λιγότερο που τους νοιάζει είναι η, τάχα, ανθρωπιστική διάσταση της υπόθεσης. Πίσω από τις προσωρινές άδειες κρατουμένων κρύβεται ολόκληρος μηχανισμός, πλήθος γραφειοκρατικών διαδικασιών και … πολύς, πάρα πολύς παράς γιά όλο το σύστημα. Αμοιβές, έξοδα , «διευκολύνσεις» και λοιπές, καταλαβαίνετε, δαπάνες. Φοβερή «μηχανή». Πως λοιπόν να μη κόπτονται γιά τα "ανθρώπινα δικαιώματα" των πάσης φύσεως κακούργων οι οποίοι δεν δίνουν δεκάρα γιά τα αντίστοιχα δικαιώματα των θυμάτων τους !
Οι δράστες του τελευταίου περιστατικού είναι βαρυποινίτες με 19 πρόσφατες ληστείες και άλλες τόσες παλαιότερες. Είχαν, δε, λάβει 9 άδειες κατά τη φυλάκισή τους. Προφανώς γιά να οργανώσουν το οπλοστάσιό τους, όπως όλοι είδαμε στο γυαλί, καθώς και τις επόμενες επιχειρήσεις τους.
Όμως το θρασύτερο του πράγματος είναι η δήλωση αυτών των καθαρμάτων, των οποίων οι τηλεοράσεις κρύβουν επιμελώς τα πρόσωπα, μπας τυχόν και θιγούν τα …. ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους, ότι θα αναλάβουν την συντήρηση του ορφανού που άφησε το αθώο θύμα των…. αστυνομικών ( μπάτσων κατά την αριστερόστροφη περιφρονητική ονομασία) !

Εννοείται ότι η υποστήριξη αυτή θα γίνει από τα αποθησαυρισθέντα προϊόντα των κλοπών και ληστειών τους ! Φαντάζομαι να μην αναλάβουν και την εν γένει ηθικοπλαστική διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση του άτυχου βρέφους σαν σωστοί και συνεπείς κηδεμόνες !
Και μέσα σ’ αυτό το παραλογισμό οι διάφοροι δασύτριχοι προοδευτικάριοι θολοκουλτουριαρέοι δημοσιογράφοι να μέμφονται την ... Αστυνομία ! Προφανώς γιατί δεν άφησε τα κακόμοιρα τα «παιδιά» να … στρογγυλέψουν των αριθμό των ληστειών τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου