Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

TΟ ΑΛΗΘΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Σχολιασμοί

Ο Πρωθυπουργός κ. Γ Παπανδρέου είναι, αναμφισβήτητα και πέρα από κάθε πολιτική αντιπαλότητα, ένας πολύ ευγενής άνθρωπος. Κατέχει, εξ απαλών ονύχων, το «savoir vivre» και το… παίζει στα δάκτυλα. Και την έμφυτη αυτή του ευγένεια την απέδειξε και με το παραπάνω στο χθεσινό διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό, ανταποκρινόμενος με θαυμαστή και ακαριαία αντίδραση στη δραματική έκκληση του ζεύγους γιά σεβασμό και αξιοπρεπή αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται.
Είδατε με τι τακτ, τι λεπτότητα και τι φινέτσα χειρίστηκε το μέγα εθνικό θέμα. Δεν άφησε να διαφανεί καμία αδιακρισία. Είδατε πόσο εύσχημα κάλεσε το λαό σε συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με υπονοούμενο ( το πιάσατε ; ), ευφυέστερο κι απ’ αυτά του κ. Καρατζαφέρη, ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί ο γάμος τους στα 67, όχι τώρα !
Στη περίπου 20/λεπτη ομιλία του ανταποκρίθηκε πλήρως στη γραπτή κοινή ανακοίνωση του ζεύγους Μενεγάκη – Λάτσιου και τοποθετήθηκε επί του εθνικού δράματος που συγκλονίζει τη χώρα χωρίς υπαινιγμούς, χωρίς αιχμές και χωρίς πικρόχολα σχόλια. Σεβάστηκε απόλυτα τον ανθρώπινο πόνο, το σπαραγμό ψυχής της εθνικής μας τηλεπαρουσιάστριας αποφεύγοντας και τη παραμικρή λέξη που θα μπορούσε να ρίξει λάδι στη φωτιά και να πληγώσει περισσότερο την αθώα της ψυχούλα.

Ένα πραγματικό ρεσιτάλ ανθρωπιάς και υπευθυνότητος.
Η στήλη διερμηνεύοντας τα αισθήματα των πολυπληθών αναγνωστών της εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στο κ. Πρωθυπουργό γιά τον άψογο χειρισμό του όλου εθνικού θέματος, στα πλαίσια της προεκλογικής του δέσμευσης, «Πρώτα ο πολίτης» ! ( Και το ζεύγος, στο κάτω κάτω, πολίτες είναι ) !
Εύχεται δε, όπως η πρωθυπουργική στάση αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα γιά τα πάσης φύσεως «πρωινάδικα» και «μεσημεριανάδικα» που ξεκατινιάζονται συνεχώς, αμιλλώμενα το ένα το άλλο, πιό θα σκυλέψει καλύτερα, τάχα με διακριτικότητα, το εθνικό μας μείζον θέμα που προέκυψεν, αιφνιδίως,στη τούρλα του Σαββάτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου