Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ελλείματα και Δημόσιο χρέος. Υπάρχει λύση.

Προτάσεις

Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος, πρακτικά, συμποσούται στην ιστορική φράση του κ. Ανδρ. Λοβέρδου : «Δεν υπάρχει σάλιο» !
Όλα τα άλλα αποτελούν φυσικό παρεπόμενο, αλλά και άφθονο νερό στο μύλο των σπουδαιοφανών εκπομπών της τηλεόρασης και των πάνσοφων "παραθυρούχων" της.
Βεβαίως ο προβληματισμός είναι υπαρκτός και η ανάγκη εξεύρεσης μετρητών άμεση και αδήριτη.
Η στήλη, όπως πάντα, προσφέρει την καλύτερη λύση. Τη πιό τσίφτικη και πιό ελληνοπρεπή. Αντάξια της φυλής και των παραδόσεων του Γένους !

Επί της οδού Μεσογείων, μεταξύ Χολαργού και Αγ. Παρασκευής υπάρχει ένα τεράστιο γήπεδο με ένα, επίσης τεράστιο κτήριο, το Νομισματοκοπείο.
Και το θαυμάσιο αυτό κτήριο παραμένει παντελώς αναξιοποίητο, και υπολειτουργεί ιδίως σε καιρούς, όπως τώρα, που απαιτείται η εντατική λειτουργία του.
Η πρόταση είναι απλή και απολύτως αποτελεσματική.
Με τριπλή οκτάωρη βάρδια, δηλαδή σε 24/ωρη βάση λειτουργίας θα μπορέσει, αξιοποιούμενο, να παράξει ικανόν αριθμό χαρτονομισμάτων, κατά προτίμηση πεντακοσάρικα, με τα οποία θα ανακουφιστεί η αγορά και να μπορέσει ο Έλληνας να συνεχίσει να απολαμβάνει τα προσφιλή και απαραίτητα «κεκτημένα δικαιώματά» του.
Θα μπορούσε η όλη κατάσταση να διευκολυνθεί στη λειτουργία της με την κινητοποίηση και αξιοποίηση ολόκληρου του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.
Έχει παρατηρηθεί σε διάφορα σημεία του κέντρου πληθώρα λαθρομεταναστών που απλώνουν τη πραμάτεια τους σε ένα μεγάλο πανί, κουβέρτα η κάτι τέτοιο, προσπαθώντας να την κουτσοπουλήσουν και να επιβιώσουν. Και όταν φανεί αστυφύλακας ( μπάτσος, επί το γνωστότερο) τη μαζεύουν, βιαστικά, στο μπόγο, τη ρίχνουν στη πλάτη κι … όπου φύγει φύγει. Το υποαπασχολούμενο αυτό εργατοτεχνικό δυναμικό θα μπορεί κάλλιστα να αξιοποιηθεί και να ενταχθεί στη διανομή του παραγόμενου ρευστού. Αρκετές χιλιάδες Πακιστανών, Αφγανών, Νιγηριανών, κλπ θα προσέρχονται καθημερινά με τη κουβέρτα τους στο Νομισματοκοπείο, θα τους την γεμίζουν με χαρτονομίσματα, θα τους δίνουν τη διεύθυνση παράδοσης και αυτοί, τρεχάτοι, θα κατευθύνονται στο καθορισμένο προορισμό.

Επιλεκτικά, όπως θα γίνεται και με τις αποδείξεις που θα καταθέτουμε στην Εφορία του χρόνου, μερικοί αστυφύλακες ( μπάτσοι ) θα τους κυνηγούν. Έτσι γιά να μη τεμπελιάζει το σύστημα και καθυστερεί η τροφοδοσία της αγοράς.
Με τον τρόπο αυτό, στοχευμένα, μεθοδευμένα και με ορθολογιστικό τρόπο, θα γεμίσουν τα άδεια ταμεία, κατά σειράν, Τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων, μικρομεσαίων, εμπορικών καταστημάτων και, κατόπιν, απλών νοικοκυριών ! Εκτιμάται ότι, σε λιγότερο από 4 μήνες, αν το σύστημα λειτουργήσει με ζήλο, όλοι οι Έλληνες θα έχουν αποκαταστήσει την παρατηρηθείσα τελευταίως έλλειψη ρευστότητος και η ζωή στη χώρα θα επανέλθει στους προηγούμενους καλούς της ρυθμούς. Κι έτσι θα προλάβουν κι οι Τράπεζες να εφαρμόσουν το πρόγραμμα των «διακοποδάνειων» γιά τα «μπάνια του λαού». Μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις και ένα από τα ιερότερα «κεκτημένα», κατοχυρωμένο, μάλιστα, και με ISO.
Η όλη επιχείρηση θα μπορεί να διανθιστεί με διάφορα κίνητρα ηυξημένης απόδοσης.
Π.χ. σε κάθε 20 μπόγους που θα παραδίδει ο λαθρομετανάστης ημερησίως, ο 21ος θα είναι δικός του. Η, αν ο μπάτσος τρέχει πιό γρήγορα και συλλαμβάνει το Πακιστανό που δεν είναι ευσυνείδητος και δεν τρέχει αρκούντως, θα του παίρνει, σαν πριμ, το μπόγο ! Δηλαδή θα υπάρχουν κίνητρα και δυνατότητες βελτίωσης της απόδοσης του συστήματος ούτως ώστε η ανάκαμψη της χώρας να επιτευχθεί μια ώρα αρχύτερα.


Όπως βλέπετε, υπάρχουν τρόποι και μέθοδοι ταχείας και ασφαλούς ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και, κατά συνέπειαν, ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και μακαριότητας.
Λίγη σκέψη χρειάζεται και μιά κάποια οργάνωση !
Γιά να μάθουν, επί τέλους, οι «κουτόφραγκοι» να μη τα βάζουν με το δαιμόνιο της φυλής. Τα καθίκια, οι ανθέλληνες ! Οι κρύοι, που σκοτώνονται όλη μέρα στη δουλειά, δειπνούν στις 7.00’ και ξεραίνονται στις 10.00’. Οι ξενέρωτοι, α', να χαθούν ! Εδώ είναι Ελλάδα, χώρα της χαράς, της ξενοιασιάς και της διασκέδασης. Η χώρα που πρόσθεσε στο «ζαμάν φου» το «απάνω τούρλα» και το ολοκλήρωσε !

Όχι παίζουμε !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου