Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Σχολιασμοί

Η … ΕΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Η στήλη, εκ πεποιθήσεως, είναι κατά κάθε μεγαλεπήβολου, και εκτός ανθρώπινης κλίμακας, έργου. Ιδίως όταν αυτό αλλοιώνει υπέρμετρα το φυσικό ανάγλυφο. Πιστεύει ακράδαντα στη σοφία της δημιουργίας και την ολόσωστη λειτουργία της φύσεως. Βεβαίως ο Άνθρωπος μπορεί, και πρέπει ως στοιχείο της δημιουργίας κι αυτός, να επεμβαίνει ρυθμιστικά και συμβατά με τους φυσικούς νόμους για να βελτιώνει τις συνθήκες του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει αυτός και όλα τα άλλα έμβια όντα. Και μέχρις εκεί. Συνεπώς η βίαια αλλοίωση του περιβάλλοντος και των πανάρχαιων φυσικών λειτουργιών του την βρίσκει κάθετα αντίθετη.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η εκτροπή του Αχελώου, έργο κολοσσιαίας οικολογικής σημασίας, έφερνε τη στήλη σε τελείως πλήρη αντίθεση.
Το έργο, καλώς η κακώς, ( κάκιστα ) αποφασίστηκε να γίνει.
Ήδη, μετά πάνω από 20 χρόνια εργασιών, με τη γνωστή ελληνική τακτική ( ένα εμπρός, δύο πίσω ) οι εργασίες καρκινοβατούν με μόνους κερδισμένους κάποιους μεγαλοεργολάβους, (Πασόκους κατά πλειοψηφία) που έχουν θησαυρίσει και τον ελληνικό λαό, μόνιμα κορόιδο, να έχει πετάξει κάποια δισεκατομμύρια γιά πλάκα, κυριολεκτικά στο ποτάμι.
Με το ρεαλισμό που την διακρίνει η στήλη ξεπερνάει τις, όποιες, αντιρρήσεις της και βλέπει κατάφατσα την πραγματικότητα.Έως εδώ ότι έγινε, έγινε.
Θεωρεί δεδομένη την αντίθεση της νυν «Μάγισσας – Υπουργού (ας αναζητηθεί σε προηγούμενη ανάρτηση η εξήγηση του τίτλου) της , διά βίου, προστασίας του Περιβάλλοντος» κ. Τίνας Μπιρμπίλη στη φιλοσοφία και τη συνέχιση του έργου, και εκτιμά ως βεβαία τη διακοπή του. Θέμα χρόνου και διαδικασιών.
Μέχρις εδώ, όλα καλά και άγια, ψωμί κι αλάτι.

Η στήλη επεμβαίνει με σκέψεις και προτάσεις, απ’εδώ και πέρα.

Η κ. Μπιρμπίλη ετόνισε προς ανησυχούντας Θεσσαλούς, επί λέξει :
- Και αν δεν πραγματοποιηθεί η εκτροπή του Αχελώου, το ΠΑΣΟΚ ε γ γ υ ά τ α ι ότι το νερό δεν θα λείψει από το θεσσαλικό κάμπο !
Η ξεκάθαρη αυτή καθησυχαστική διαβεβαίωση,( για την εγκυρότητα της οποίας ουδεμία αμφιβολία υπάρχει δεδομένου ότι πρώτη η στήλη, πανελληνίως, αναγνώρισε και διακήρυξε τις μαγικές ικανότητες της παρούσας κυβέρνησης), ικανοποιεί απόλυτα κάθε αντιτιθέμενο στο έργο.
Θέλοντας, όμως, να κλειδώσει εντελώς το αποτέλεσμα και γιά να υπάρχει, χίλια στα εκατό, επάρκεια νερού στο κάμπο, υπό οιεσδήποτε συνθήκες βροχοπτώσεων, (κατά τη σοφή παροιμιώδη εξολόθρευση των ποντικών, όπου, ομού μετά του αγιασμού υπό του ευσεβούς εφημερίου, κρατάμε, καλού κακού, και καμιά φάκα), προτείνομε στην κ. Μάγισσα – Υπουργό, σαν έσχατη καταφυγή, την κάτωθι αλάνθαστη μέθοδο υπερπληρώσεως των θεσσαλικών υδροταμιευτήρων.

Ξεκινώντας από το σύνολο των ψηφισάντων ΠΑΣΟΚ κατά τις τελευταίες εκλογές, και συνυπολογιζομένων πιθανών διαρροών, θανάτων, αποστασιών κλπ θα μπορούσαμε να βασιστούμε σε μιά ελάχιστη, συμπαγή, βάση 3.000.000 (τουλάχιστον) ατόμων τα οποία θα υπακούσουν τυφλά στα κελεύσματα του «Κινήματος».
Βάζουμε, κατόπιν, τα φιλικά μας ΜΜΕ, (δηλαδή όλα) επί σειράν ημερών να βομβαρδίζουν το κόσμο με την αναγκαιότητα ημερησίας, κατ’ άτομον, κατανάλωσης 4 , τουλάχιστον, λίτρων νερού.
Με κάθε επιχειρήμα, αδιάφορο.
Κανάλια, ειδήσεις, παράθυρα, πρωινάδικα, όλα ! Και παντού !
( Η στήλη έχει κατά νου μερικά διαφημιστικά σποτάκια και μερικά ακλόνητα επιχειρήματα διά τους εκλεκτούς συμμετέχοντας «παραθυρούχους» και αν ερωτηθεί μπορεί να προσφέρει αφιλοκερδώς τις σκέψεις της ).
Η χρησιμότης του νερού στη καλή νεφρική λειτουργία των πολιτών είναι αδιαμφισβήτητη. ( Τούτο θα μπορεί να βεβαιώνει διά σχετικής παρεμβάσεως και η Μάγισσα – Υπουργός της , διά βίου, Υγείας η οποία θα εμφανίζεται να πίνει, μονοκοπανιά, τρία ποτήρια νερό στη ΤV ). Ίσως και σε απ’ ευθείας τηλεοπτική σύνδεση του Υπουργικού Συμβουλίου οι «Μάγοι – Υπουργοί» να κατεβάζουν, κι αυτοί, από ένα ποτήρι νερό έκαστος, πλην του κ. Πάγκαλου ο οποίος, λόγω χωρητικότητος, θα κατεβάζει δώδεκα !
Και το αποτέλεσμα έρχεται. Τελικά όλοι οι πασόκοι θα πεισθούν να πίνουν από 4 λίτρα νερό την ημέρα, έκαστος .
Αποτέλεσμα της μεγάλης υδρόποσης θα είναι η ευεργετική…. «άφθονη διούρηση» !
( Μη μου πείτε ότι δεν θυμόσασθε τις ηρωικές εποχές του Ωνασείου, επί αειμνήστου Ανδρέα, και τις συνεχείς τηλεοπτικές μετρήσεις και αναφορές στην ποιοτική και ποσοτική συγκομιδή των προϊόντων της ουροδόχου κύστης του !)
Ένας χοντρικός και πρόχειρος υπολογισμός αναβιβάζει, αφαιρουμένων των πιθανών κατακρατήσεων (λόγω νεφρικών παθήσεων, κλπ ), τη καθημερινή, μέση, παραγωγή ούρων σε περίπου 3 λίτρα κατ’ άτομο.
Άρα η, πασοκική και μόνον, ημερήσια συνεισφορά ούρων θα ανέρχεται σε 9.000.000 λίτρα. Δηλαδή σε 9.000 κυβικά μέτρα την ημέρα ! Ποσόν σημαντικότατο και ικανό να συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση κάθε αρδευτικού προβλήματος του θεσσαλικού κάμπου.
Αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν και η, εις αμμωνία, περιεκτικότης του προσφερομένου προϊόντος άρδευσης το όφελος για την εθνικήν οικονομία θα είναι τεράστιο. Θα εξοικονομηθούν, ταυτόχρονα, χιλιάδες τόνοι λιπασμάτων !
Έτσι η εγγύηση της κ. Μπιρμπίλη θα υλοποιηθεί πλήρως. Ο κάμπος δεν θα διψάσει !
Αρκεί να προσέρχονται οι δότες , καθ΄ εκάστην, στις όχθες του Πηνειού και να προσφέρουν το «κάτι τσις» τους !
Η στήλη επί του προκειμένου έχει επεξεργασθεί πλήθος προτάσεων κι εναλλακτικών λύσεων, τις οποίες μπορεί να συζητήσει με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, γιά την ομαλή παροχέτευση και την αποφυγή πλημμυρών, υπερχειλίσεων και άλλων δυσλειτουργιών. (π.χ. τσουνάμι και άλλα τέτοια).
Επίσης, δεν θα ήταν άσκοπη η διερεύνηση της φοροδοτικής δυνατότητας της όλης επιχείρησης. Νομίζω οι αρμόδιοι οικονομικοί φορείς θα πρέπει να ρίξουν καμιά ματιά και να επεξεργαστούν όλες τις πτυχές του θέματος. Π.χ. πιθανή ερμηνεία των πολλών ούρων ως "μεγάλη κινητή ατομική περιουσία", άρα «τεκμήριον» !

Όπως βλέπετε η κοινωνική προσφορά της παρούσης ιστοσελίδας συνεχίζεται αμείωτη και, το σπουδαιότερο, ρηξικέλευθη και αφιλοκερδής.
Αν μάλιστα, με τη κατάποση σχετικού χαπιού επιτευχθεί και ο πράσινος χρωματισμός των ούρων, ε’ τότε σίγουρα η στήλη θα διεκδικήσει νόμπελ φυσικής διά τη τεράστια συνεισφορά της στην «αειφόρον ενέργεια» και την «πράσινη ανάπτυξη» !

1 σχόλιο: