Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Επικαιρότης

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ
(η Η ψευδαίσθηση της μαγείας)

Στις 22/11 η στήλη, αναφερόμενη στα έργα και τις ημέρες της νέας μας κυβέρνησης, έκανε ανάρτηση με τίτλο «Μαθητευόμενοι μάγοι».
Σε λιγότερο από 10 ημέρες, κατά μαγικό τρόπο, επαληθεύεται. Όλα γύρω μας περιστρέφονται και εξελίσσονται, τώρα, με μαγικές διαδικασίες.
Η Ελλάδα, πλέον, ζει και κινείται στον αστερισμό της μαγείας !
Η εκπαίδευση της κυβέρνησης σ’ αυτήν απεδείχθη, κατά τρόπο μαγικό βέβαια, ταχύρυθμη και αποδοτική.
Μέχρι τώρα είχαμε κουραστεί ν’ ακούμε ότι : «Στην οικονομία δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» ! Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου το είχαμε ακούσει τόσες φορές που το είχαμε, πλέον, μάθει καλά και το είχαμε εμπεδώσει ! Μέγα λάθος !
Με το γύρισμα του μήνα, τελείως ξαφνικά, Τσακ !!!.....με μιά μαγική κίνηση, ένα τρίψιμο των δύο δακτύλων του κ. Πρωθυπουργού, και ως διά μαγείας, όλα άλλαξαν !
Τα συνοφρυωμένα πρόσωπα των εταίρων μας έγιναν, αυτομάτως, χαμογελαστά ! Οι υψωμένες γροθιές και οι απειλητικές παλινδρομικές κινήσεις του δείκτου,(του τύπου θα σου δείξω, εγώ) έγιναν φιλικά χτυπήματα στη πλάτη και οι φοβέρες, κατανόηση ! Όλα ξαφνικά, όλα απότομα και όλα από μόνα τους. Χωρίς να μεσολαβήσει τίποτε απολύτως !
Από άγριοι λύκοι μεταμορφώθηκαν σε ήρεμα προβατάκια. Από απειλητικοί "εταίροι" έγιναν χαριεντιζόμενες και θελκτικές "εταίρες" !
Μέσα σε τρεις ημέρες (με το γυρισμό του κ. Πρωθυπουργού από τις προεδρεύουσες διακοπές του) όλα γύρισαν προς το καλύτερο ! Τα μαύρα σύννεφα έφυγαν, κλωτσηδόν, ο ουρανός ξαστέρωσε κι ο ήλιος (του ΠΑΣΟΚ) φάνηκε πάλι λαμπρός στον ουρανό της χώρας !
Η απειλή της χρεοκοπίας, που ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός σε δραματική του τηλεοπτική αναφορά είχε προαναγγείλει, έφυγε και πάει στον αγύριστο !
Το μαχαίρι βγήκε από το λαιμό μας και, μεταμορφωμένο σε αγγούρι, (άλλο μαγικό κόλπο αυτό), κατευθύνεται ολοταχώς, κατά μαγικό εννοείται τρόπο, προς άλλο, ομοίως ευπαθές και ευαίσθητο, σημείο του σώματός μας !
Η στήλη διαισθάνεται (όχι το αγγούρι ακόμα, ευτυχώς) ότι ο κ. Πρωθυπουργός είναι η ενηλικιωμένη μορφή του Χάρι Πότερ η, στη χειρότερη περίπτωση, μια επιτυχής μετάλλαξη του Νταίβηντ Κόπερφηλντ, του γνωστού μάγου που, αν θυμάστε, υποσχόταν να εξαφανίσει την Ακρόπολη !

Ο κ. Πρωθυπουργός εξαφάνισεν, ήδη, την απειλή της χρεοκοπίας, κατά θαυματουργό τρόπο, και έπεται συνέχεια θαυμάτων !
Κατόπιν των ανωτέρω μαγικών και θαυμαστών κυβερνητικών κατορθωμάτων η στήλη εισηγείται, μαζί με την πολύπλοκη και μακρόσυρτη μετονομασία των Υπουργείων, που ήδη έχει γίνει, να μετονομαστούν, επί το ορθότερο, και οι τίτλοι των αξιωματούχων τους.
Έτσι, προτείνει, αντί του τίτλου «υπουργός» τον τίτλο «μάγος». και τα Χαρτοφυλάκια να λέγονται "ραβδιά" !
Δηλαδή να λέμε, του λοιπού, «ο Μάγος των Οικονομικών», αντί του λανθασμένου «ο Υπουργός των Οικονομικών» η, «η Μάγισσα της, διά βίου, Παιδείας» αντί «η Υπουργός της, διά βίου, Παιδείας» κ. ο. κ.
Με τη παραπάνω λογική και , κατά απολύτως φυσική συνέπεια, ο Πρωθυπουργός θα μπορεί να ονομάζεται, «ο Μέγας Μάγιστρος» και ο «Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου» να λέγεται «ο Χωρίς ραβδί Μάγος» ! Φυσικά, κατ’ αναλογίαν, οι «Υφυπουργοί» θα αποκαλούνται «Υπομάγοι».
Επί τη ευκαιρία, μαζί με τις αναπόφευκτες αλλαγές των τίτλων η στήλη προτείνει και την επανόρθωση μιάς αδικίας. Γιατί, δηλαδή, μόνο η Παιδεία να εκτείνεται «διά βίου» ; Η Υγεία δεν απαιτεί «διά βίου» κάλυψη, η προστασία του Πολίτη, η άμυνα της χώρας ; Γιατί αυτές να μένουν στην απ' έξω παραπονεμένες ! Γιατί !
Αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά θέματα και απορώ πως ξέφυγαν του κ. Παπανδρέου Καιρός, νομίζω, τα λάθη και τις παραλείψεις του και να σπεύσει να διορθώσει τους τίτλους, προσθέτοντας στις ονομασίες των Υπουργείων, κατά περίπτωση, τις λέξεις «διά βίου», ούτως ώστε να μπορέσουν, επί τέλους, να αρχίσουν να παράγουν έργο ! Γιατί πως είναι δυνατόν να λειτουργεί παραγωγικά ένα Υπουργείο αν πλανάται πάνω από το κεφάλι του, σα δαμόκλεια σπάθη, η αμφιβολία της προσωρινότητας. Γρήγορα να γίνουν «διά βίου» γιά ν’ αποκατασταθεί η εργονομία και η εύρυθμη λειτουργία τους. Αμάν, πιά !.
Ειδικά γιά τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ( η όπως αυτά λέγονται σήμερα ) πρέπει, οπωσδήποτε, να προστεθεί στην αμαξοστοιχία του ονόματός τους η λέξη «αειφόρου» η «πράσινης».
Αν προστεθούν και οι δύο, τόσο το καλύτερο. Η δουλειά θα γίνεται ταχύτερα και θα είναι, ποιοτικώς, καλύτερη. Νομίζω ότι οι πιο πάνω διαρθρωτικές αλλαγές, που η στήλη επισημαίνει, θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαιτέρως και ν’ αποτελέσουν μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης (αν όχι, η πρώτη ). Ας σπεύσει λοιπόν, αρκετός καιρός χάθηκε και η προθεσμία των εκατό ημερών, που η ίδια έθεσε, οσονούπω, εξαντλείται !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου