Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Το τελευταίο αγκάθι γιά το κλείσιμο της συμφωνίας.



Μαζούρκα ή πεντοζάλης;
Αποτέλεσμα εικόνας για χριστοδουλοπουλου
Πριν την ψήφιση από τη Βούλή, η συμφωνία θα παραπεμφθεί στη... Γερουσία.
   Ο κόσμος τρομοκρατημένος κρατάει την ανάσα του. Όλα παίζονται και όλα, πλέον, κρέμονται σε μια κλωστή. Τρώμε τα νύχια μας, τα δάχτυλά μας, τα λυσσακά μας! Οι πιό ρομαντικοί άρχισαν να μαδούν μαργαρίτες. «Θα κλείσει, δεν θα κλείσει, θα κλείσει, δεν…». Εξαφανίστηκαν οι μαργαρίτες από παρτέρια και κήπους. Το μεγάλο ερώτημα βασανίζει περισσότερο κι από εκείνο με τη Μενεγάκη: «Είναι γκαστρωμένη πάλι η Ελένη, ή όχι;». Τώρα νοιώθουμε γκαστρωμένοι όλοι. Τελικά θα πέσουμε στον έρωτα του Γερμανού, ή θα τη βγάζουμε συνεχώς με τους έρωτες της… Γερμανού; Κρίσιμα ερωτήματα που χρειάζονται υπεύθυνες απαντήσεις. Θα τρελαθούμε, στο τέλος, εντελώς από αγωνία.

   Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία σκαλώνει στον χορό. Εκείνον που λέγαμε…. προεκλογικά… Εκείνον στην Κρήτη… Εμείς πάντα επιμένουμε στον πεντοζάλη, η Μέρκελ αντιπροτείνει σταθερά, μαζούρκα. Ο διαπραγματευτής Σφουγγαράκης αφηνίασε από ιερά αγανάκτηση. Η πονηρά αλώπηξ τραβάει τις κοτσίδες της, σκίζει -μαζί με τα μνημόνια- και τα κίτρινα καλσόν της και βροντοφωνάζει: «Πεντοζάλης ή ρήξη. Πεντοζάλης ή πάμε σ’ εκλογές. Ο πεντοζάλης είναι κόκκινη γραμμή μας. Πιό κόκκινη κι απ’ το… ρουζ μου»!


   Και καπάκι στις αγωνίες μας, το ποντίκι βρυχήθηκε πάλι, στέλνοντας και… τελεσίγραφο γιά το θεαθήναι της… φωλιάς του! «Ή έτσι και γιουβέτσι, ή τα κάνουμε όλα … ούρδου και αλίμονο στη Βενετιά σας που θα ξεμείνει χωρίς βελόνι»! Όχι παίζουμε!!!

   Οπότε πλέον, μετά και την αγόρευση και του συνηγόρου υπεράσπισης, που όπως πάντα μιλάει τελευταίος, αναμένεται η ετυμηγορία του Δικαστηρίου. Κοντός ψαλμός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου