Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

«Τεχνητή νοημοσύνη».

Γιά τον Θεό... σταματήστε τους!


Ο όρος "τεχνητή νοημοσύνη" αναφέρεται στη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ανήκει, ως επιστήμη, στον κλάδο της πληροφορικής. Κατ΄ αυτήν, τα εν λόγω συστήματα υπονοούν και εμπεριέχουν κάποια στοιχειώδη ευφυΐα και εκτελούν ορισμένες νοητικές λειτουργίες, (π.χ. μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων κλπ.)
Η αρχή της σχετικής έρευνας έγινε -πού αλλού- στην Αμερική, με θεμελιωτή κάποιον επιστήμονα, ονόματι Τζον Μακάρθι, ο οποίος ανήγαγε και ονόμασε τον τομέα αυτόν ως «επιστήμη και μεθοδολογία της δημιουργίας νοημόνων μηχανών». Ένα περίπλοκο και δυσνόητο συνονθύλευμα αλγορίθμων, ανώτερων μαθηματικών και κοινής λογικής.
Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί σημείο τομής -διάβαζε «μπερδεύει και μπερδεύεται- πολλών επιστημών, όπως, π.χ. πληροφορική, ψυχολογία, νευρολογία, φιλοσοφία, γλωσσολογία και πλήθος άλλων, με στόχο τη σύνθεση ευφυούς συμπεριφοράς κάποιων μηχανών, (ρομπότ).
Λόγω του δυσνόητου στους πολλούς ιστορικού -εμού μη εξαιρουμένου- περιορίζομαι στα τρομακτικά και καταστροφικά αποτελέσματα που προοιωνίζεται η εξέλιξη -και εφαρμογή στην πράξη- αυτής της νεόφερτης επιστήμης, εξαργυρωμένη στην καθημερινότητα της Ανθρωπότητος.
Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί μικρή αναδρομή στα επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος, ως επιρροή του πάνω στη Φύση και την διατάραξη -άλλοτε γιά καλό κι άλλοτε γιά κακό- της θεσπισμένης Θείας Νομοτέλειας. (Εκτός αν, όλα αυτά τα... ανθρώπινα «καμώματα» αποτελούν μέρος της! Δηλαδή αν είναι ταγμένα από τον Δημιουργό ως «εμβρυουλκά εξελίξεων»).
Πρόχειρα αναφέρω μερικά ονόματα και... «κατορθώματα». Γιά καλό»: Κοχ – φυματίωση, Παστέρ - μικροβιολογία, Φλέμινγκ – πενικιλλίνη και... ανακαλύψεις που, τελικά, λειτουργούν γιά κακό: Νόμπελ – δυναμίτιδα, Φέρμι – διάσπαση ατόμου, Στράσσμαν –επίτευξη διάσπασης, Οππενχάιμερ – ατομική βόμβα, Τέλερ – πυρηνική βόμβα.
Όλοι βιώνουμε -αλλά λίγοι συνειδητοποιούν- την μεγάλη κλιματική αλλαγή, λόγω αλόγιστης συμπεριφοράς, υπερκατανάλωσης φυσικών πόρων και υπερεκπομπών καυσαερίων, η οποία οδηγεί την Γη σε ερήμωση. (Λιώσιμο παγετώνων, άνοδος θερμοκρασίας, αύξηση στάθμης θαλασσών, μείωση ωφέλιμων βροχοπτώσεων, μείωση πρωτογενούς παραγωγής, κ.λπ.).
Τελικά, σαν κερασάκι στην τούρτα, έρχεται τώρα η «τεχνητή νοημοσύνη» να ολοκληρώσει, (όταν εξελιχθεί, όπως σύντομα προβλέπεται), την διάλυση των ανθρωπίνων κοινωνιών.
Κρατείστε την πρόβλεψή μου και κάποτε θα με θυμηθείτε: Αυτό θα γίνει με τον αποπροσανατολισμό, τον αποσυντονισμό και την αποδιοργάνωση που θα επιφέρει η διασπορά των πάσης φύσεως «FAKE» σε ολόκληρο το μήκος και το πλάτος των παγκόσμιων επικοινωνιών. Όταν δεν θα μπορείς να διακρίνεις το αληθινό από το ψεύτικο που θα σου πλασάρεται ως... «αληθινό», ξεγελώντας τα μάτια και τ΄ αυτιά σου!
Προσπαθήστε να φανταστείτε κάτι τέτοιο σε επίπεδο Παγκόσμιας Ηγεσίας και... αναλογιστείτε τί "Βαβέλ" μας επιφυλάσσει το μέλλον, αν δεν βρεθεί -σύντομα- τρόπος να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης.

Όλα τα΄ χε η Μαριορή -εκτός από φυσική νοημοσύνη- η «τεχνητή» της έλειπε!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου