Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Η ζωή μας με.... καμπύλες!

 "Αεί ο Θεός ο μέγας γεωμετρεί"!

   Επειδή τα πάντα στο Σύμπαν της Δημιουργίας λειτουργούν σε μαθηματική βάση, με μαθηματική ερμηνεία και μαθηματική ακρίβεια! 

Σχήμα 1



Σχήμα 2


Σχήμα 3

Σχήμα 4

   - Το Σχήμα 1 λέγεται  κύκλος. Χαρακτηριστικό του το ότι όλα τα σημεία της περιφερείας του ισαπέχουν απόσταση ρ από το κέντρο Ο. Ως κύκλος θα μπορούσε να παρομοιαστεί μία κοινωνία λειτουργούσα με το κομμουνιστικό σύστημα, όπου όλα τα μέλη της αποτελούν σημεία της περιφέρειας και είναι ίσα ως προς το κράτος-κέντρο. Κι αυτό στην θεωρία.  
   - Το Σχήμα 2 λέγεται έλλειψις. και αποτελεί απεικόνιση της κομμουνιστικής θεωρίας στην πράξη. Πάλι τα σημεία της περιφέρειας είναι οι πολίτες, αλλά κάποιοι απ' αυτούς -οι νομενκλατούριοι- από πλευράς δικαιωμάτων, απολαβών και νομής της εξουσίας, βρίσκονται εγγύτερα στο κέντρο, ενώ κάποιοι άλλοι, οι ταλαίπωροι προλετάριοι, μακράν αυτού.
- Το Σχήμα 3 λέγεται... υπερβολή, (όνομα και πράμα), και εκφράζει το αλλοπρόσαλλο και αντιφατικό που, στην πράξη, χαρακτηρίζει τους "συντρόφους" κομμουνιστές. Άλλοι εκτοξεύονται στα ύψη, π.χ. ο συλλέκτης ακινήτων Παπαδημούλης, ο αμόρφωτος, άξεστος και αδίστακτος Πινόκιο, που από το τίποτα -και με το τίποτα- έγινε πρωθυπουργός, καπνίζοντας πούρα Αβάνας, παραθερίζοντας σε βίλα πάνω στο κύμα και τακιμιάζοντας με εφοπλιστίνες, ο Μάκης ο "Φρουράς", που αντί να... "ξεσκίσει" το μισητό... κεφάλαιο το γλείφει, το προστατεύει νομοθετικά και του κάνει τον σπόνσορα σε... bazaar, ενώ κάτι Λαφαζάνηδες, Στρατούληδες και σια τους ψάχνεις στα τάρταρα! Με τον "σανφασονισμό" να τον ολοκληρώνει το... "πούρο" ΚΚΕ, που εμφανίζεται... "δημοκρατικότατα" σε μιά Βουλή, την οποία θα... κλείσει αμέσως, έτσι και πάρει -αν ποτέ- την πλειοψηφία στις εκλογές. Άσε πιά την ιδεολογική ασυμβατότητα με την ευλαβική θρησκοληψία κάποιων κουκουέδων... π.χ. η Γαρούφω Κανέλλη.
   -Τέλος, το Σχήμα 4 λέγεται υπερβολή και απεικονίζει τις δυνατότητες του -καλώς εννοούμενου- καπιταλιστικού φιλελεύθερου κοινωνικού συστήματος, όπου τα διάφορα σημεία-άτομα μπορούν, ξεκινώντας από το χαμηλότερο σημείο Μ της καμπύλης, να εξυψωθούν απεριόριστα, παίρνοντας τη θέση που τους αξίζει, ανάλογα με τις ικανότητες, το ταλέντο και τις δυνατότητές τους.
  Διαλέγετε και παίρνετε!


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου