Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

«Θέλει η... «κυρία» να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει»!


Πλακέτα στη Μαρφίν, άλλη μία κίνηση ματ στον Τσίπρα.


   Η ιστορία της Μαρφίν είναι γνωστή. Δηλαδή η ιδεολογική νοοτροπία που την γέννησε, οι εκτελεστές που διέπραξαν το απάνθρωπο έγκλημα και οι πολιτικές παρατάξεις που το ευλόγησαν, το εγκολπώθηκαν και βοηθούν στη συσκότισή του. Στα πλαίσια, βέβαια, του -αλά καρτ- ανθρωπισμού, όπως αρρωστημένα μυαλά τον φαντάζονται. Δηλαδή στην ανάδειξη  της Ανθρωπότητος σε μιά τεράστια... μυρμηγκοφωλιά, την κατάργηση της ανθρώπινης ελευθερίας και  προσωπικότητος  και της  μετατροπής των ανθρώπινων όντων σε... μυρμηγκάκια!
   Βεβαίως, οι εμπνευσταί και διαχειρισταί αυτής  της διεστραμμένης φιλοσοφίας είναι κουτοπόνηροι και ιδιοτελείς, θεωρώντας εαυτούς ηγέτες και... «μηχανοδηγούς» σ’ αυτή τη διαδικασία, άρα «διαφορετικών»  αξιωμάτων, απολαβών και προνομίων. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται σ’ αυτούς, αλλά στους θιασώτες τους. Αυτούς  που σε πείσμα της αποδεδειγμένης  ανεδαφικότητος, αντιπαραγωγικότητος  των αποτυχημένων αυτών  κοινωνικοπολιτικών ιδεολογιών και εφηρμοσμένων σχηματισμών, επιμένουν  να τους  υποστηρίζουν και μάλιστα -προϊόντος του χρόνου- λυσσαλέα και συμπλεγματικά.  Όσον αποκαλύπτεται  η ουτοπία, τόσον εντείνεται  η προσπάθεια -ντε και καλά- να επιβάλουν βιαίως τις  ανέφικτες  και παντάπασι -πλην Β. Κορέας - απορριφθείσες  ιδεολογίες  και τα εξ αυτών απορρέοντα καθεστώτα.
   Βασικό κίνητρο  -πλην της άπειρης αφελείας-  είναι  το σύνδρομο της ανικανότητος και της εγγενούς μειονεξίας  των «ανικάνων», που δημιουργεί φθόνο, ζήλεια και μίσος κατά των... «ικανών. Δυστυχώς, οι πρώτοι  -είτε  εκ κατασκευής... «λειψοί», είτε παρακινούμενοι , άκριτα και επιπόλαια, από την ευδαιμονία και ευμάρεια της μακράς μεταπολεμικής περιόδου και την ανία και οκνηρία που προκάλεσε και οδήγησε στην  «αρχή  της ήσσονος προσπαθείας». Ενθαρρυμένοι από  παμπόνηρους πολιτικούς  οργανισμούς  -πρώτος διδάξας ο  λαϊκός αρχιδιαφθορέας  της χώρας και του λαού «Αντρέας» με τους   «μη προνομιούχους» του-  που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και απελευθέρωσε κάθε κοινωνικό απόρριμμα και περιθωριακό απόβρασμα. Έτσι, η φιλοτιμία, η φιλεργία, ο τίμιος ιδρώτας και η αέναη προσπάθεια πήγαν περίπατο, μαζί με τις πανάρχαιες σταθερές και αξίες που «έλειωσαν», την αξιακή κλίμακα που γκρεμίστηκε και  την παιδεία που κατεδαφίστηκε και αποπροσανατολίστηκε με  τον έξαλλο κομματισμό να διαβρώνει  όλες τις βαθμίδες της. Τέρμα οι επιθεωρητές, τέλος οι εξετάσεις, τέρμα στα «πρότυπα» σχολεία, ναι στο ακαδημαϊκό «πεντάρι» και μετατροπή των σχολείων σε... υψώματα Κορυτσάς. Αντί χώροι εκπαίδευσης, στόχοι προς... κατάληψη!  Οι εξ υμών παλαιότεροι καταλαβαίνουν, αρκεί  να διαθέτουν καθαρό μυαλό και τον κοινό... νου!  Οι λοιποί... άσε! Δεν πιστεύουν σε πανδημίες και κορωνοϊούς, αλλά πιστεύουν πως όλα αυτά είναι  ψεύδη και τεχνάσματα όλων  αυτών -των μισητών... καπιταλιστών-  που  μας... ψεκάζουν, όσων αρχίζουν από τους διάφορους Σόρος, Μόρος, Κόρος, που θέλουν... «διάφορα και καταλήγουν στον Μητσοτάκη και -οπωσδήποτε-  στη Μαρέβα!
Έτσι, στην καταστροφική λογική των «μαραπούντα» -όσοι θέλουν ας ψάξουν την συμπεριφορά αυτών των αυτοχειριακών μεγαλομυρμηγκιών-  άρχισαν τα «όργανα»!  Βουρ! να κατεδαφίσουμε ό,τι με κόπο χτίσαμε, προκειμένου να βλάψουμε τον... Μητσοτάκη! Βουρ! να φουντώσουμε τον κορωνοϊό,  γιά να μην πάρει πόντους ο... Κυριάκος!  Άντε, λοιπόν, να κόψουμε τα... «τέτοια» μας, προκειμένου να τιμωρήσουμε τη... γυναίκα μας!
   Και σαν τρανή απόδειξη, αφ’ ενός της στενόκαρδης αριστερής μικρομυαλιάς και της αναντίρρητης υπεροχής της... «απ’ εδώ» πλευράς, η πλάκα μνήμης γιά το λυπηρό γεγονός  της Μαρφίν.  Μόλις ο Μητσοτάκης «ξέθαψε» το ατιμώρητο, εισέτι,  έγκλημα και ανακοίνωσε  σχετική  πρωτοβουλία, τα αριστερά κόμματα -συρόμενα, θέλοντας και μη-  αναγκάζονται  ν’ ακολουθήσουν  στην απονομή τιμής, αλλά με τον γνωστό μίζερο τρόπο  τους.  Με όλα τα γνωστά... «ναι μεν αλλά», που αποδεικνύουν στους αφελείς συνοδοιπόρους τους τί θα τους περιμένει -αν ο μη γένοιτο  πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, κατά τις θρασύτατες δηλώσεις Περιστέρας και Πολάκη-  οι ψυχροί, στυγνοί και  απάνθρωποι ηγέτες  του συστήματος που πιστεύουν και υποστηρίζουν. Ενώ αυτοί τους θεωρούν απλώς αναλώσιμα εργαλεία του αντιανθρώπινου έργου τους.
   Η αριστερή "πρόοδος" στο μεγαλείο της. Να τους χαίρεστε. Όλοι εσείς της... απέναντι όχθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου