Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Απογύμνωση, μελαγχολία, ευτελισμός.


«Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα...».



   Παρ’ όλη την  άπωση της στήλης από κάθε ιδεολογία με αριστερή απόχρωση, δεν μπορώ να μην νοιώσω  και κάποιον οίκτο για την θλιβερή κατάντια του, κατά τα σταλινικά πρότυπα, πολυδιαφημισμένου στους αριστερούς κόλπους ηγέτη. Αυτού που κατά τις αριστερές αγιογραφίες, γεννιέται ένας κάθε... 100 χρόνια!
   Πριν προχωρήσω, δεν θα με χάλαγε καθόλου αν η σπανιότης εξικνείτο ανά... 1000! Πρώτον γιατί θα τονιζόταν περισσότερο η αξία του (!) και δεύτερον θα γλίτωναν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από δαύτον. Πού 4 γενιές και πού... 40! (Γενιά υπολογίζεται ανά 25 χρόνια).
   Στην πρόσφατη θλιβερή του εμφάνιση στην αραιοκατοικημένη Βουλή  απεδείχθη ένα δύσμοιρο ανθρωπάκι χωρίς πολιτικά επιχειρήματα με καταφυγή σε τριτοκλασάτες κουταμάρες. Χωρίς φαντασία και με έντονη την  αμηχανία, αν και ... μηχανικός, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι! Αυτό το... «να ανάβουμε κερί στις εκκλησιές, γιά να σας έχει καλά η Παναγιά», νομίζω πως είναι όλα τα λεφτά και πρότυπον πολιτικού επιχειρήματος! Και εάν ο κορωνοϊός ήταν η αφορμή να... «χριστιανέψουν» οι κομμουνισταί, τότε χαλάλι οι κλεισούρες! Πάντως, το γνωστό του βιολί -άρνηση σε όλα- δεν το απέφυγε. Ούτε και την χρήση των προσφιλών του fake news κατά την ελληνική γλώσσα... «μουσαντών».  (Σας θυμίζω τους ζωγραφισμένους καμβάδες στο μελλοντικό σταθμό Βενιζέλου, του μελλοντικού μετρό της Θεσσαλονίκης (!), το αλαλούμ στην πυρκαγιά στο Μάτι, όπου όλες οι... καλοοργανωμένες υπηρεσίες  του μπέρδευαν τους μηρούς τους και το μέτρημα καμένων και πνιγμένων.
   Πάντως, και μόνο στην ιδέα -υποθετική ευτυχώς- του Πολάκη επί κεφαλής του Υπουργείου Υγείας, κλαίω από τα γέλια και γελώ κλαίγοντας.
   Καταφανώς, αλλά και δυστυχώς, η μόνη πολιτική τακτική που γνωρίζει και εφαρμόζει με συνέπεια η κομπανία του Σύριζα είναι η οργίλη και τσαμπουκαλίδικη εμφάνιση. Χειρονομίες, αφορισμοί, ακαταλαβίστικα, φωνές και -κερασάκι στη τούρτα, η... αποχώρηση. Για το θεαθήναι και τον εντυπωσιασμό των ανεγκέφαλων οπαδών του. Και στο βάθος η αναδιοργάνωση  της επαναστατικής πέμπτης φάλαγγας, που όπως δείχνουν κάποια τελευταία... δρώμενα, ξανάπιασαν δουλειά!
   Διαισθάνομαι και προαισθάνομαι  πολλά έκτροπα. Η συσσωρευμένη έγκλειστη... «ενέργεια», λόγω  κορωνοϊού και η συριζαρέικη ποιότητα εγγυώνται. Και για όσους η μνήμη  είναι ασθενής, θυμίζω την... Μαρβίν, τις 3,5 χαμένες ζωής και το καμμένο κουφάρι του «Αττικόν». Τελευταίο κρούσμα στριζαρέικης πολιτικής συμπεριφοράς , το αριστερό ενδιαφέρον γιά το... περιβάλλον! Πυρ ομαδόν...
   Επ’ ευκαιρία της αξιοθρήνητης αποκαθήλωσης του «σπουδαρχίδη» οργισμένου νεαρού, (της εκατονταετίας!), πού λύσσαξε να γίνει πρωθυπουργός  με το «ή εμείς, ή αυτοί»,  και κορδωνόταν με το... «όλοι τους και μόνος μου», τώρα το γυρίζει σε... «όλοι μας και μόνος του», ζητώντας πανστρατιά κατά Μητσοτάκη.  Κοιτώντας τον στο γυαλί, παρατηρώ πως η κλεισούρα τον έκανε παχουλό... «αρχολίπαρο», η δημοσκοπική του κατρακύλα, «κλαυσαρχίδη», ενώ οι τριγμοί στο κόμμα του από φύλαρχος κινδυνεύει να μείνει μόνο... «φίλαρχος»!
   Πού ’σαι... Μπαμπινιώτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου