Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

"Ο Ζακ και η... άλλη".

Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί;
Αποτέλεσμα εικόνας για φεμινιστριες στον Ζακ

  Ο "Ζακ Κωστό", (κατά κόσμον: "Ζακλίν"), υπήρξε νέος, καρακραγμένος ομοφυλόφιλος, χρόνιο πρεζόνι και αδίστακτος ληστής. Φυσικά και αριστερός. Έτσι, η "απώλειά" του χάλασε κόσμο. Οι οργανώσεις των πάσης φύσεως... "ιδιαιτεροτήτων" ξεσάλωσαν, με παρελάσεις διαμαρτυρίας και προσελεύσεις στον τόπο του... μαρτυρίου, όπου έπεσε "ηρωικά" μαχόμενος γιά τα ευγενή ιδανικά του. Ακόμη κι ο πρωθυπουργός -προφανώς αλληλέγγυος με την εν γένει στάση ζωής του... αδικοχαμένου υγιούς στοιχείου της κοινωνίας- απέστειλεν επιστολή συμπαραστάσεως στην χαροκαμένη μάνα, ενώ η Αστυνομία διεξάγει ατέρμονες ΕΔΕ και ΠαραΕΔΕ, βυζαντινολογώντας και ομφαλοσκοπώντας "τα πώς και τα γιατί", (που λέει, συνεχώς και μονότονα, στην ανιαρή κασέτα του ο λεξιπένητας γυμνοσάλιαγκας του Σαββατοκυριακάτικου πρωινάδικου στον ΣΚΑΙ). Μέχρι και οι "ιδιότροπες"φεμινίστριες ασχολήθηκαν και προσήλθαν, εν πορεία, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τόπο όπου... μαρτύρησε ο "ήρωας" Ζακ.
   Γιά την φουκαριάρα 86/χρονη γιαγιάκα των Καμινίων, που βρήκε επίσης μαρτυρικό θάνατο ξεψυχώντας -τόπι στο ξύλο- μόνη κι απροστάτευτη από τη βάρβαρη μεταχείριση ληστών του φυράματος Ζακ, τσιμουδιά. Κιχ! Ούτε καν αναφέρθηκε το όνομά της στα λίγα... "ψιλά" των εφημερίδων που μόλις ασχολήθηκαν με την περίπτωση! Απλή καταγραφή του γεγονότος και... "άμωμη εν οδώ, αλληλούια".
   Η στήλη -ρηξικέλευθη και ερευνητική, όπως πάντα- ασχολήθηκε με το θέμα και... αποκαλύπτει σήμερα πως η 86/χρονη μοναχική γιαγιούλα των Καμινίων υπήρξε:
   - Λεσβία πασίγνωστη από γεννησιμιού της.
   - Πρεζού από νεαρής ηλικίας.
   - Διάσημη "μπουγαδοκλέφτρα" και  "κλεφτοκοτού", έχοντας ταράξει τις μπουγάδες και τα κοτέτσια της γειτονιάς της. Μέχρι στο παγκάρι της ενορίας της, λέγεται πως  έβαζε χέρι, σουφρώνοντας φραγκοδίφραγκα!
   - Και, φυσικά, ήταν αριστερή. Οργανωμένη στο ΕΑΜ από τα γεννοφάσκια της!
  
    Κατόπιν αυτών των συγκλονιστικών αποκαλύψεων της στήλης,  ευελπιστώ όπως:
   - Ξαμολύσει η Αστυνομία τα λαγωνικά της γιά την άμεση σύλληψη των δραστών.
   - Ασχοληθούν επισταμένως με το θέμα οι αρμόδιες αρχές.
   - Ο πρωθυπουργός αποστείλει επιστολή συμπαθείας στα εγγόνια της γριούλας.
   - Ο Δήμος Πειραιώς δώσει -τιμής ένεκεν- το όνομά της, (αλήθεια ποιό είναι, πουθενά δεν γράφτηκε!), στην οδό του σπιτιού-μαρτυρίου της, ή -τουλάχιστον- σε κεντρική πλατεία των Καμινίων.
   - Αντιπροσωπεία των συριζαρέων βουλευτών, με επικεφαλής την κοντοστούπα-πινέζα με το χτένισμα "αλά φουρκέτα στην πρίζα", καταθέσει στέφανο στην εξώπορτά της.
   - Οι διάφορες περίεργες και περιθωριακές οργανώσεις κινητοποιηθούν άμεσα και "μπαχαλοποιήσουν" την πέριξ περιοχή, και όχι μόνο.
   - Το κίνημα των "ιδιόρρυθμων" φεμινιστριών -με συμμετοχή και του Jason-Αντιγόνη, γιά την πληρότητα της εκδήλωσης με συμμετοχή όλων των... φύλων- στήσει happening συμπαραστάσεως.

   Ελπίζω και εύχομαι τα πιό πάνω... δίκαια να εκπληρωθούν, ώστε η ψυχούλα της καημένης γιαγιάκας -εκεί που βρίσκεται σήμερα- ευφρανθεί δικαιωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου