Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ευαγές ίδρυμα: «Η ωραία Ελλάς»!


Με τις μηχανές του ψεύδους και της απάτης να δουλεύουν στο φουλ.

Η καθαρίστρια από το Βόλο που κατέληξε φυλακή λύνει τη σιωπή της

   Εκείνο που ενοχλεί περισσότερο, όσους διαθέτουν από δυό γραμμάρια μυαλό και πάνω, είναι η προσβολή της νοημοσύνης τους. Ένας ορυμαγδός παροχών -κίβδηλες, αόριστες, μελλοντικές, ή ελεημοσύνες οι περισσότερες- που «όζουν» εμφανώς προεκλογική αποφορά. Δεν λέω άρωμα γιά προφανείς λόγους. Υποβιβάζουν τους αφελείς, συμπλεγματικούς, ή ηλίθιους και αθεράπευτα λοβοτομημένους συριζαρέους, (πλην των εν δικαίω ευρισκομένων ως καλοβολεμένων), και τους κατατάσσουν στο κατώτατο επίπεδο ανθρώπινης αναξιοπρέπειας. Αυτό των συνειδητών επαιτών που ευγνωμονούν τον... μεγαλόψυχο «αφέντη» γιά τα ψίχουλα που τους παρέχει και τα όσα τους... τάζει, αγνοώντας πως αυτό το δώρο το έχουν ήδη πληρώσει με το αίμα και τον ιδρώτα τους ολόκληρη χρονιά. Η κοντόφθαλμη αυτή πρακτική εξασφαλίζει έναν πρόσκαιρο χριστουγεννιάτικο μποναμά στους ψωμοζήτουλες αποδέκτες, τους ναρκώνει την συνείδηση και τους «κλέβει» την ψήφο! Οποία κατάντια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ορθής εκτίμησης δημιουργίας σταθερού μέλλοντος. Τόσο δικού τους όσο και των επομένων γενεών. Αρκούνται στο: «Δος ημίν σήμερον -έστω και ψίχουλα- και άφες...». ΄Ντάξει μωρέ!

   Είναι απορίας άξιον το πόσον η συλλογική ελληνική νοημοσύνη -η πλουσιότερη του κόσμου(!!!), όπως αυτάρεσκα αυτοπιστεύει, τρομάρα της! - δεν παρατηρεί, δεν σκέπτεται και δεν αναλογίζεται πως όλοι οι στοιχειωδώς -κατά την ελληνική αυταπάτη- ευφυείς λαοί έχουν απολακτίσει μετά βδελυγμίας τις αριστερόστροφες κρατικοδίαιτες και αντιπαραγωγικές πολιτικές και «τραβούν» τον ανηφορικό δρόμο της δημιουργικής ανάπτυξης, ενώ όσες παραμένουν προσκολλημένοι σε παλαιολιθικές σοσιαλιστικές πρακτικές -όρα Βενεζουέλα, που κολυμπάει στο πετρέλαιο και την πείνα, ένεκα... «ζοζιαλισμού»- ψωμολυσσάνε, με τους ηγέτες να καταπιέζουν τον λαό τους προκειμένου να γεύεται αυτός τα αριστερά «αγαθά» και εκείνοι να διατηρούν... προεδρικά αεροπλάνα με δεκαπέντε μενού!

   Έτσι, με την διαιώνιση του συριζαρέικου εσμού στην εξουσία, στο τέλος η χώρα θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο ίδρυμα ανεγκέφαλων επιδοματούχων που το μόνο που θα δικαιούται είναι να «χάφτει» όποια «αλήθεια» θα της πασάρουν οι διάφοροι Τζαναμπετόπουλοι και να δοξάζει τους κουτοπόνηρους ηγέτες της που θα τους χορηγούν... επιδόματα μόλις επιβίωσης. Οι θλιβεροί "αντάξιοι" αυτής της καταστάσεως αποδέχονται μοιρολατρικά το ζυγό και τη μοίρα τους. Οι "άξιοι" την πολεμάμε...

   Τέλος, δυό κουβέντες γιά εκείνη την φουκαριάρα την καθαρίστρια, που παρατρίχα γλύτωσε τα ισόβια -ελέω ελαφρυντικών- γιατί πλαστογράφησε το ενδεικτικό του δημοτικού και το έκανε... απολυτήριο. Μία τάξη = δέκα χρόνια φυλακή και αιώνιος στιγματισμός! «Κατάχρηση δημοσίου χρήματος», λέει!

   Όταν βλέπω την πρωθυπουργική σύνευνο με προσόντα δασκαλίτσας, σε χρόνο ρεκόρ, να «σκαρφαλώνει» στην καθηγεσία του Πολυτεχνείου, εικάζω εκ του ασφαλούς πως είναι αδύνατον να κατέχει -τουλάχιστον νομίμως και απλαστογράφητα- όλα τα απαιτούμενα, προς τούτο, δικαιολογητικά. Όταν στενός συγγενής του... «αυταπατημένου» επιβήτορα της εξουσίας, με πλαστογράφηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητος  «κολύμπησε» στον «Πακτωλό ποταμό» των δημοσίων έργων. Και όταν -ας μην λησμονείται ποτέ αυτό- η εκλογή του Τσίπρα στηρίχτηκε σε πλήθος ψευδών υποσχέσεων και πλαστογραφημένων ελπίδων που μοίρασε αφειδώς στους εξ ημών ανόητους που τις «έχαψε» αμάσητες- το «αμάρτημα» της καθαρίστριας του Βόλου μοιάζει με... «παράνομη στάθμευση» και η επιβληθείσα ποινή της θυμίζει... Γιάννη Αγιάννη και Βίκτορα Ουγκώ.

   Βεβαίως, παρέβη τον νόμο και πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά όχι να εξοντωθεί. Πολλώ δε μάλλον καθόσον δεν καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, αλλά το απέκτησε με τον ιδρώτα της. Η λύση είναι απλή. Η αναπόφευκτη αναθεώρηση του Νόμου. Δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες -λόγω μη ειδικότητος- αλλά ο νομοθέτης θα πρέπει να εστιάσει στο συσχετισμό προσόντων και παρεχομένων υπηρεσιών. Π.χ. όσο πιό μορφωμένος, ειδικευμένος και «πολυπτυχιούχος» γιατρός και όσο πιό... αμόρφωτη καθαρίστρια, τόσο... το καλύτερο! Η τελευταία δουλεύει με τα χέρια και όχι με τη γνώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου