Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και Ανδρ. Γεωργίου.



Με, κατά το δυνατόν, λίγες κι απλές κουβέντες.

Αποτέλεσμα εικόνας για ELSTAT 
    Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) είναι η εθνική στατιστική υπηρεσία της Ελλάδος. Έχει σκοπό τη συστηματική παραγωγή επίσημων στατιστικών, καθώς και τη διενέργεια στατιστικών ερευνών οι οποίες αφορούν όλους τους τομείς και δραστηριότητες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

   Σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο, είναι Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με νομική οντότητα και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη κρατική διοικητική αρχή. Η λειτουργία της υπόκειται μόνο στον έλεγχο της Βουλής των Ελλήνων.

   Βασικός λόγος και επιχείρημα γιά την προσφυγή της Ελλάδος σε δανεισμό και μνημόνια είναι τα στατιστικά στοιχεία χρέους και ελλειμμάτων που παρουσιάστηκαν από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, τα οποία έδειχναν τη χώρα να βαδίζει, κατ’ ευθείαν και ολοταχώς, στα βράχια.

   Έτσι, η Ελλάδα μπήκε στην περιπέτεια των μνημονίων τον Απρίλιο του 2010, καθ’ όσον διεπιστώθη πως αντί του: «λεφτά υπάρχουν», το «ταμείον βρέθηκε μείον» και ο Ανδρ. Γεωργίου, που ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ  τον Αύγουστο του 2010, αναθεώρησε προς τα πάνω το έλλειμμα, (15,6%), με αποτέλεσμα η χώρα να χωθεί ακόμη βαθύτερα σε αυστηρότερα και πιό δυσβάστακτα μνημόνια.

   Εν συνεχεία τα στοιχεία του Γεωργίου αμφισβητούνται από υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, (Ζ. Γεωργαντά), και ο ίδιος παραπέμπεται, μετά από παλινδρομήσεις και αντιδικίες, σε δίκη.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ, γιά να νοιώσει δικαιωμένο τον αντιπολιτευτικό του αγώνα κατά των μνημονίων, πανηγυρίζει με την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου που στέλνει οριστικά στο σκαμνί τον Γεωργίου και -κατά την γνωστή του τακτική- κατηγορεί τους Σαμαροβενιζέλους και επιτίθεται στους Ευρωπαίους που αντιτίθενται στην παραπομπή, με το γνωστό τετριμμένο επιχείρημα της «απαράδεκτης ανάμειξης ξένων στα εσωτερικά μας»! Έτσι, γιά άλλη μία φορά, οι μαθητευόμενοι μάγοι της πολιτικής -που κάνουν το αγροτικό τους στου κασίδη ελληνικού λαού το κεφάλι- αποδεικνύουν της ατζαμοσύνη και ασχετοσύνη περί τη διακυβέρνηση της χώρας, καθ’ όσον η αμφισβήτηση των στοιχείων σχετικά με τα ελλείμματα, άρα και το ύψος του χρέους, με την βυζαντινολογία που θα επακολουθήσει και με την σχετική κολοκυθιά επαναπροσδιορισμού τους, στέλνει την υπόθεση στις ελληνικές καλένδες και ρίχνει πίσω την εμμονική διεκδίκηση διευθέτησης του χρέους.  Το μόνο ταμπούρι, από όλους τους ουτοπικούς συριζαρέικους ανεμόμυλους που παρέμειναν γιά σκιαμαχία στη νοσηρή φαντασία των απίθανων σαλταδόρων και σαλτιμπάκων της εξουσίας. 



   Μόλις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμήνυσε στην Αθήνα ότι η αρμοδιότητα γιά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat ανήκει αμιγώς στις Βρυξέλλες και όχι σε κυβερνητικά στελέχη και μόλις Ντράγκι, Μοσχοβισύ και λοιπά ευρωπαϊκά τσακάλια τους σφύριξαν την πραγματικότητα στο θέμα του χρέους, γιά μία ακόμη φορά οι ατσίδες μας έκαναν θεαματικότατη κωλοτούμπα και άρχισαν να ξαναγλύφουν εκεί όπου μέχρι χθες έφτυναν! 
   Πρώτος και ταλαίπωρος, χωρίς δισταγμό και χωρίς αιδώ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής,  είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, δεν αμφισβητεί τα στοιχεία που στηρίχθηκε η συμφωνία του Αυγούστου,  εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως έκανε με την τοποθέτηση νέου διευθυντή τον προηγούμενο χειμώνα».  
   Αυτή η δήλωση του κ. Χουλιαράκη ήλθε αμέσως μετά από το μπαράζ επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών κατά της ΕΛΣΤΑΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αιχμή την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου και είναι ενδεικτική, γιά άλλη μία φορά, της ακαταλληλότητος αυτών που μας κυβερνούν.
   Όμως με τη γνωστή τακτική της αλήθωρης "σποκγούμαν" και την ασχετοσύνη των σανοτρεφόμενων χαχόλων οπαδών της, το πράγμα περνάει στα ψιλά. Όπως τόσα και τόσα.
    -" 'Ντάξει, μωρέ. Και τί έγινε;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου