Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Η δυστυχία να είσαι... Φίλης

Ένα πρόχειρο σκίτσο ψυχογραφήματος
Αποτέλεσμα εικόνας για ν. φιλης
Το συντροφικό "τέρας...μορφώσεως"  στην κατάλληλη θέση! (Στο βάθος ο... Βαραββάς)
      Μιά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προδιάθεση του κατόχου της στήλης είναι η αρέσκεια διείσδυσης στην ψυχή του... απέναντι, με στόχο το "κλέψιμο" του ψυχικού του πορτοφολιού. Ένα χόμπυ που απεκτήθη λόγω μακράς επαγγελματικής ενασχόλησης με αρχηγίες ταξιδιωτικών γκρουπ. Ένα χόμπυ που, με τον καιρό,  από απλή περιέργεια κατέστη... μανία!
   Βλέποντας το κωμικοτραγικό σουλούπι του ιδιόρρυθμου υπουργού της Α-παιδείας μας, ακούγοντας τα όσα απίθανα ξεφουρνίζει κατά καιρούς και ψυχανεμιζόμενος το πού το πάει, νεκραναστήθηκε το ήδη παροπλισμένο  μου σχετικό ενδιαφέρον, που είχε κατασιγάσει μετά και τον δικό μου παροπλισμό, λόγω γενικευμένης..."απόσυρσης". Νομίζω πως ο τύπος αποτελεί μιά πολύ ιδιάζουσα ψυχοπαθολογική περίπτωση, του οποίου τα συμπλέγματα, μη δυνάμενα να χωρέσουν στο μικρό του κεφάλι, κατέφυγαν και συσσωρεύτηκαν στην... κοιλιά του!

   Προσπαθώ να φανταστώ έναν μικρό, προφανώς γόνο αριστερής οικογένειας, ο οποίος μεγάλωνε στη σκιά κάποιου σχετικά επιτυχημένου επαγγελματικά πατέρα, του οποίου η επιτυχία αποτελούσε το εφιαλτικό και καταπιεστικό πρότυπο. Έτσι, η προφανής ανεπάρκεια στις φοιτητικές του υποχρεώσεις, όταν μετά κόπων και βασάνων κατόρθωσε να εισαχθεί στη Νομική σχολή του Καποδιστριακού, τον καθήλωσε -ως αιώνιο φοιτητή, αραχτόν και light-  στο α' έτος της. Προσπαθώ -ακόμη- να φανταστώ, κατανοώντας απολύτως, πως οι αλλεπάλληλες αποτυχίες στα μαθήματα μετέτρεψαν έναν ζωηρό παιδοβούβαλο σε ένα απομονωμένο νωχελικό μπαρμπαδεινόσαυρο και πως το κωμικό του σουλούπι, σε συνδυασμό με τις φοιτητικές του επιδόσεις, απέτρεπε το γυναικείο φοιτηταριό από κάθε ερωτικό παιχνίδισμα μαζί του. Κάτι που δημιουργείται αναπόφευκτα στα όμορφα φοιτητικά χρόνια. Η συστηματική επιστημονική και ερωτική απόρριψη είναι επόμενο να γεμίσει συμπλέγματα κάθε φυσιολογικό άνθρωπο -πολλώ δε μάλλον έναν με αριστερές καταβολές-  και να τον μετατρέψει σε κλασσικό "τριαμιστή", (μιζέρια, μοχθηρία, μίσος),  εχθρό και πολέμιο της "άσπλαχνης κενωνίας". Ένα ώριμο φρούτο στην πλατειά αγκαλιά της πιό σκληρής και πιό αντικοινωνικής μορφής κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού.΄Εναν χώρο που βρήκε -επί τέλους- γιά να δείξει κι αυτός την... αξία του!

   Συνεπώς, με τα όσα μύρια να τον κατατρύχουν και διαποτίζουν- είναι πολύ λογικό μόλις πήρε στα χέρια του εξουσία, να θέλει -με ενδόμυχη και ανομολόγητη έστω διάθεση- να πάρει την πολυπόθητη ρεβάνς από την κοινωνία, που χρόνια περίμενε. Από τις αρχές, τις αξίες της, τους κανόνες εύρυθμης λειτουργίας, την αξιακή διαβάθμιση και διαστρωμάτωση  και ιδίως τον τομέα που τον εξέμεσε, την Παιδεία της. Οπότε, κάτω η αξιοκρατία, κάτω η γνώση, κάτω η προσπάθεια, κάτω η ευγενής άμιλλα και ζήτω η πλέμπα, ζήτω η μετριότητα, ζήτω η αναξιοκρατία, ζήτω η αρχή της "ήσσονος προσπαθείας". Κάτω η θρησκεία, κάτω η ποιοτική ιδιωτική παιδεία, λιγότερες ώρες διδασκαλίας, υποτροφίες στους μέτριους, (αρκεί να είναι... "δικοί" μας), και πάει λέγοντας... Εκδίκηση ολοκληρωτική, διάλυση πλήρης!

   Ένας άθλιος υπουργός, που αποδεικνύει έμπρακτα πως ό,τι χτίζεται -με πολύ κόπο και προσπάθεια- επί χρόνια, αρκεί   ένα κομπλεξικό μοχθηρό τέρας με αντικοινωνικό μίσος, παλαιολιθικά κομμουνιστικά αγκυλώματα και νεοσταλινικές συμπεριφορές γιά να το κατεδαφίσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μόνη άμυνα η φυγή των ικανών προς στην ελευθερία της Εσπερίας, γιά μόρφωση και σταδιοδρόμηση. Αυτών που ο αγράμματος άνθρωπος-ελέφας λοιδωρεί ως... "αριστοκράτες".  Παραγνωρίζοντας βέβαια -αλοίμονο αν δεν- πως η λέξη είναι αρχαία, (το πάθος του!), και σημαίνει: "επικράτηση των αρίστων", γεγονός απόλυτα φυσιολογικό και στόχο κάθε πραγματικά προοδευτικού ατόμου. 
   Όσοι μπορούν θα το κάνουν και η χώρα μας θα τους αντικαταστήσει με τους λαθρομετανάστες που -δόξα τον Αλλάχ- ξανάρχισαν να μας πλημμυρίζουν, καθώς ο παμπόνηρος Ερντογάν άνοιξε πάλι τη στρόφιγγα. Χαράς ευαγγέλια γιά τον Ουρακοτάγκο με το σκουλαρικάκι και την παρέα του. Είπαμε, η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει μία πολυπολιτισμική και αταξική κοινωνία. Και όπως φαίνεται θα το καταφέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου