Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Μηχανικέ: «Αποχαιρέτα την, την Σύνταξη που χάνεις».



Αποτέλεσμα εικόνας για φλαμπουραρης, σπιρτζης τσιπρας

   Με κομμένη ανάσα οι μηχανικοί παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τη Attica Bank, τον ομφάλιο λώρο που διατηρεί στη ζωή χιλιάδες συνταξιούχους του Ταμείου τους. Τα μισόλογα σε σχέση με την κατάσταση της Τράπεζας, την κολοκυθιά στην απεμπόληση των ευθυνών και το ανίερο παιχνίδι που στήθηκε στην πλάτη τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί  η αισχρή προσπάθεια εγκαθίδρυσης αριστερού καθεστώτος στη χώρα.

   Η ασύδοτη και ανεύθυνη δανειοδότηση αφερέγγυων ημετέρων με διασπάθιση των καταθέσεών της, η κατασπατάληση των αποθεματικών της -δηλαδή άπασα η ρευστή περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ, βασικού καταθέτου της- φέρνει αναπόφευκτα την καταβαράθρωση και χρεωκοπία της. Με κλείσιμο, ή απορρόφηση από άλλη, ή οποιοδήποτε άλλο τερτίπι σοφιστούν οι πανικόβλητοι ολετήρες της, καθώς το απόστημα έσπασε και το υποβόσκον πρόβλημα είναι αδύνατον να κρυφτεί άλλο, αναδεικνυόμενο σε ολόκληρο το μέγεθός του. Και ενώ η καταστροφή είναι προ των πυλών, ο τρισάθλιος αρχιυπεύθυνος με τη δυσκοίλια φάτσα τα βάζει με τον Στουρνάρα, ζητώντας του τα ρέστα: -«Καλά, εγώ έκανα τις κομπίνες μου διασπαθίζοντας τα λεφτά της Τράπεζας, εσύ όμως τί έκανες; Γιατί με άφηνες; Γιατί δεν με έλεγχες»; Το θράσος στην αποθέωσή του, γιά αντιπερισπασμό, αναίσχυντη επιχειρηματολόγηση και ικανοποίηση των χαχόλων οπαδών του!

   Δυστυχώς, και με βάση την κεκτημένη κακή πείρα, σύντομα η περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ θα ανταγωνίζεται, σε μέγεθος και αξία, τα δανεικά βοσκοτόπια του... κουμπάρου Καλογρίτσα, ενώ μεγάλο μέρος της, πάλαι ποτέ, ευημερούσης τάξεως των μηχανικών θα σιτίζεται πλέον στα συσσίτια του Δήμου και της Εκκλησίας. Η υπεσχημένη «ελπίδα», επί τέλους,... ήρθε!

   Και επειδή εμείς οι παλιές γενιές μηχανικών δεν θα προλάβουμε, αφήνουμε την εκδίκηση στις νεότερες.  Με ευχή και κατάρα να μην ξεχάσουν ποτέ το καταστροφικό τρίο και τον ρόλο τους: Τον δυσκοίλιο κλαψομούνη Σπρίτζη, τον ραμολί Μέντορα Φλαμπουριάρη και, κυρίως, τον άκαπνο -δήθενμηχανικό-  Πινόκιο.


   Η στήλη, ως σύγχρονος «Ίβυκος», απευθύνεται στους νεότερους και τους ζητεί να γίνουν κι αυτοί «γέρανοι» και να εκδικηθούν το άγριο έγκλημα που διαπράττεται σήμερα σε βάρος της τάξης μας. Η αναγνωρισμένη ευφυΐα τους θα βρεί τον τρόπο και την κατάλληλη στιγμή. Αρκεί να συνέλθουν και αποπλυθούν από τη αριστερή «παραμυθία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου