Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Καλογρίτσας, ΣΥΡΙΖΑ, η συνταγή και ο πρώτος διδάξας.



Το κανάλι της αμαρτίας και το "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς"

Αποτέλεσμα εικόνας για παππας, σπιρτζης τσιπρας

   Ήταν κάποτε μια σοβαρή κι αξιοσέβαστη ''παρέα''. Όλοι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, όλοι αξιότιμοι, έντιμοι, γνωστοί, εξαίρετοι και μη εξαιρετέοι. Οι εξής: Α΄: Ο εργολάβος κ. Καλογρίτσας, προερχόμενος από το ΚΚΕ, φίλος του Χαρίλαου, αλλά περιβληθείς αργότερον την πράσινη λεοντή του ΠΑΣΟΚ, και φίλος των ωσαύτως αξιότιμων σοσιαλισταρέων κ. κ. Άκη και Γιαννόπουλου, Β΄: Ο κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα, εργολαβομηχανικός κ. Σπίρτζης, πρόεδρος -τότε- του ΤΕΕ με την ΠΑΣΚΕ και νυν υπουργός Υποδομών, (και κάτι ακόμη δυσνόητων), με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γ΄:  Ο διαπρεπής δικηγόρος κ. Ματζουράνης, προφυλακισμένος γιά το σκάνδαλο Κοσκωτά, γραμματέας του Υπουργ. Συμβουλίου επί ΠΑΣΟΚ, Δ΄: Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ρουμελιώτης, καταδικασμένος -κι αυτός- γιά το ίδιο σκάνδαλο και Ε΄: Ο σοφός καθηγητής ΑΕΙ κ. Δουληγέρης, διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ σε ΙΚΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΔΑΕ, (αρχή διασφάλισης απορρήτου επικοινωνιών), και άλλες τέτοιες αργομισθίες.


   Όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι, όταν το σκάφος του ΠΑΣΟΚ άρχισε να μπάζει νερά, έφυγαν όπως κάνουν όλα τα ποντίκια και πήγαν -πού αλλού- στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξτε τώρα κάτι συμπτώσεις. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εξοχότατος κ. Σπίρτζης το καλοκαίρι, στα μουλωχτά, περνάει μία διάταξη η οποία καταργεί το ασυμβίβαστο εργολάβου του δημοσίου και καναλάρχη. Αμέσως μετά, ο κουμπάρος του και επιφανής εργολάβος δημοσίων έργων, αξιότιμος κ. Καλογρίτσας, (που -στο μεταξύ- έχει αγοράσει την οικογενειακή τεχνική εταιρεία του αρχιεξοχότατου πρωθυπουργού μας κ. Τσίπρα, και είναι κουμπάρος και του αρχιστράτηγου Καμμένου, επιφανής Συριζάριος πλέον, εκ νέας μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ), υποβάλλει κι αυτός -μέσω του υιού του- αίτηση γιά άδεια καναλιού. Ο κ. Καλογρίτσας, του οποίου η φήμη ως εργολάβου δεν είναι δα και η καλύτερη, αλλά απόλυτα συμβατή με τις νεοκομμουνιστικές απόψεις του αξιότιμου -επίσης- κ. Μπαλτά περί αριστείας, διακρίνεται διά την απουσία και της παραμικρής «ρετσινιάς αριστείας». Εφ’ ω και όλα τα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία του, (Τοξότης ΑΕ), βρίθουν κακοτεχνιών, ή είναι ημιτελή και παρατημένα, γιά προφανείς λόγους.


   Στα πλαίσια, λοιπόν, της πάταξης της... διαπλοκής και προβολής του περίφημου «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», η αριστερή κομπανία αρπάζει τον Καλογρίτσα από τα γένεια και τον χρήζει υποψήφιο καναλάρχη και μελλοντικό εκδότη έντυπου ΜΜΕ. Τον βάζει -τίρα, βίρα-  και καταθέτει αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό χορηγήσεως τηλεοπτικής αδείας με τσάτρα-πάτρα συγκέντρωση δικαιολογητικών και εγγυήσεων συμμετοχής. Έτσι σε μιά μπουφονική φαρσοκωμωδία με εξωφρενική πλοκή και επί μέρους στοιχεία απίθανης πλάκας,  ο αξιότιμος υποψήφιος καναλάρχης, καταθέτει εκπρόθεσμα εγγυητική 3 εκατ. γιά τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό και ο κ. Ματζουράνης,  ως υπεύθυνος νομικός σύμβουλος του διαγωνισμού, την αποδέχεται με ισχυρότατο επιχείρημα. (- "Δε βαριέσαι, κομμάτια να γίνει. Γιά σαράντα λεπτά θα τα χαλάσουμε";), Η εγγυητική επιστολή είναι της Τράπεζας Αττικής, η οποία -ως μη ανήκουσα στις τέσσερεις συστημικές- δεν υπόκειται σε έλεγχο του ΤΧΣ, αλλά ελέγχεται από την κυβέρνηση. Επομένως ο δυσκοίλιος κ. Σπρίτζης, ως αρμόδιος μεγαλοκαταθέτης κουμανταδώρος του ΤΣΜΕΔΕ, μπορεί να αλωνίζει ασύδοτα και κατά βούληση, ασελγώντας πάνω στο σώμα και τον μόχθο των Ελλήνων μηχανικών. Ο κ. Καλογρίτσας παίρνει, ως υπερθεματίσας, άδεια, αλλά δεν έχει το απαιτούμενο ρευστό, όχι μόνο γιά το σύνολο του ποσού που «χτύπησε», (52,6 εκατ.), αλλά ούτε καν γιά την πρώτη δόση του, (17,5 εκατ.). Οπότε στήνεται νέο όργιο διαφθοράς και κομπίνας. Έχοντας -η τραγική κομπανία των απατεώνων-  εξανεμίσει τα ταμεία της Τράπεζας Αττικής, τινάζοντας στον αέρα τις καταθέσεις του ΤΣΜΕΔΕ και τις συντάξεις των εμβρόντητων μηχανικών, υποχρεώνουν τον τελευταίο Καππαδόκη, τον «καθηγητή» της πλάκας κ. Δουληγέρη, που είναι υπεύθυνος ελέγχου των «πόθεν έσχες», αν και άσχετος με τα οικονομικά, να αποδεχθεί ως «αμανάτι», κάτι διεκδικούμενα κατσικοχώραφα και απόκρημνα βοσκοτόπια στην Ιθάκη, σε τιμή οικοπέδων στο κέντρο του Μανχάτταν! Και -με πιό τρελό της υπόθεσης- τα υποθηκευόμενα υποτιθέμενα «φιλέτα» δεν ανήκουν καν στον Νεοκοσκωτά Καλογρίτσα, αλλά σε κάποιον... φίλο του, ο οποίος του τα... δανείζει!!! Και με βάση αυτό το κολοσσιαίο δανεικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο βάζει -λέει- εγγύηση ο εντιμότατος κ. Καλογρίτσας θα δανειστεί από την Τράπεζα Αττικής, την οποία έχει ήδη χρεωκοπήσει, αντλώντας της -δανεικά κι αγύριστα- τον τελευταίο χρόνο, 77,2 εκατομμύρια ευρώ!!!


   Η αριστερή κυβέρνηση -που προκύπτει «αεριστερή» και καταρρίπτει κάθε ρεκόρ φαυλότητος, διαπλοκής, αυθαιρεσίας και ληστρικής καταστροφικότητος γιά χώρα και κοινωνία, από της εποχής του Κωλέττη- διορίζει στην Τράπεζα τον κ. Ρουμελιώτη, προκειμένου να εγκρίνει την περαιτέρω δανειοδότηση του εκλεκτού της -ξεπουλώντας μέχρι και τα γκισέ της Τραπέζης-  με την εξωφρενική τιμή των βοσκοτόπων, που την προσδιόρισαν σε... 100.000.000 ευρώ!! Όταν ο  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρας, αρνήθηκε να μπει στο «παιχνίδι» και δεν ενέκρινε τον διορισμό του εκλαμπρότατου κ. Ρουμελιώτη, αυθημερόν ένας αυστηρός και άτεγκτος εισαγγελέας -μετά της σχετικής κουστωδίας-  μετέβη τσακίζοντας στην έδρα επιχειρήσεως της συζύγου του, γιά...  έρευνα παλιάς υπόθεσής της. Οπότε -«όλα τα γουρούνια ίδια μύτη»- το θέμα διευθετήθηκε... φιλικά και κόσμια και ο κ. Ρουμελιώτης διορίστηκε μεν στη Τράπεζα, αλλά σε άλλο... πόστο!

   Έτσι, κατά τα φαινόμενα, το δάνειο της αρχιδιαπλοκής θα εγκριθεί. Ο εντιμότατος κ.  Καλογρίτσας θα πάρει κανάλι, αφού η κορυφή της νομικής επιστήμης, ο κ.  Ματζουράνης, θα εγγυηθεί την νομικήν αρτιότητα της υπόθεσης και ο διακεκριμμένος προφέσορας κ. Δουληγέρης την τυπική. Οπότε οι αρμόδιοι κ. κ. Σπίρτζης και Παππάς θα υπογράψουν την άδεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δική του Τηλεόραση, η διαπλοκή των «βοθροκάναλων» θα συντριβεί, η νομιμότητα θα θριαμβεύσει και οι μηχανικοί -αντί γιά σύνταξη- θα παίρνουν εκ των τριών, (Σπρίτζης, Παππάς, Τσίπρας), το... μακρύτερο!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου