Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Δρ. Βαρουφάκης.

Επικαιρότης

   Παρακολούθησα, μετά μεγάλης προσοχής το πρωί, σε εκπομπής γνωστής τσαπερδόνας, οπωσδήποτε ξύπνιας, αξιοπρεπούς, τέως αμερόληπτης και νυν… «θέλει η …κυρία να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει», συνέντευξη του καθηγητού κ. Βαρουφάκη.
   Τον Καθηγητή τον θυμάμαι από παλιά στο γυαλί, όταν έλεγε πράγματα που, ανεξαρτήτως συμφωνίας ή διαφωνίας μ’ αυτά, τα καταλάβαινα πλήρως.
   Με δεδομένο πως στην Οικονομική επιστήμη, όπως και σ’ εκείνη της Σεισμολογίας, 2 και 2 δεν κάνουν πάντα 4, μπορεί ωραιότατα δύο κορυφαίοι επιστήμονες του είδους, με τα αυτά ακριβώς επιτάγματα και δεδομένα ενός προβλήματος να καταλήξουν ακριβώς σε αντίθετες λύσεις-αποτελέσματα! Έτσι το πράγμα σηκώνει πολύ νερό και κάθε συμπέρασμα επαφίεται στην κρίση αυτού που ακούει και κρίνει.

   Παρατήρησα, από αρκετούς δυσνόητους συλλογισμούς του πως, χωρίς να τους πολυκαταλαβαίνω, μάλλον διαφωνούσα μ’ αυτούς αλλά και με το όλο στήσιμο της επιχειρηματολογίας του και πως αυτά που είπε σήμερα έρχονταν σε πλήρη αντίφαση με όσα έλεγε παλιά! Κατά συνέπειαν οδηγούμαι στις εξής σκέψεις. Προφανώς ο κ. Καθηγητής έχει σπουδάσει, μετεκπαιδευτεί ή διδάξει στο εξωτερικό, άρα πιθανότατα το όνομά του ακολούθησε τη μοίρα κάποιων ελληνικών ονομάτων, τα οποία «πέφτοντας»  δυσκολοπρόφερτα στους ξένους, αυτοί τα τροποποιούν αναλόγως. Συνεπώς, δεν αποκλείεται καθόλου κάποιο Μπ που γράφεται με Β, επί το λατινικότερο, να παρέμεινε ως Β και στην ελληνική του εκφορά και να καθιερώθηκε, έκτοτε, έτσι! Νομίζω πως με ένα τέτοιο συμβάν δίδεται πλήρης εξήγηση τόσο των απόψεων, αλλά και της εν γένει προσωπικότητος του κ. Καθηγητού.

   Αυτή μου η υποψία ήρθε κι «έδεσε» όταν πληροφορήθηκα, (μη διασταυρωμένη ακόμη φήμη γιά την οποία δεν παίρνω όρκο, αλλά απλώς την αναφέρω θεωρώντας την και λογική και πιθανή), πως ο κ. Βαρουφάκης είναι τώρα οικονομικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, ορεγόμενος θέση σε πιθανή μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και γιατί όχι, ακόμη και εκείνη του Υπουργού των Οικονομικών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου