Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τυπολατρία και νομολαγνεία. Ό,τι μας μάρανε!

Επικαιρότης

   Τα πράγματα είναι απλά. Η ανάγκη αδήριτη, τα ταμεία άδεια, η πραγματικότητα αμείλικτη. Κι εμείς βυζαντινολογούμε ομφαλοσκοπώντας!
   Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα ακόμη επεισόδιο από το γνωστό ελληνικό σήριαλ του παραλόγου, με πρωταγωνιστές τους διάσημους σταρ του λαϊκισμού οι οποίοι κοπτόμενοι, δήθεν, γιά τον τύπο της νομιμότητος υποδαυλίζουν κόντρες και αντιπαλότητες φουσκώνοντας την αγανάκτηση του καταταλαιπωρημένου λαού και ποντάρουν στην ακρισία, το θυμικό και, γιατί όχι, στη βλακεία του.

   Αναμφίβολα, το γνωστό χαράτσι των ακινήτων αποτελεί ένα από τα πλέον άδικα, παράλογα και υπερβολικά οικονομικά μέτρα που με το έτσι θέλω μας επέβαλαν οι τελευταίες κυβερνήσεις. Σήμερα μάλιστα, η καταβολή του είναι τελείως προβληματική, αγχώδης και δυσβάστακτη, αφού οι τσέπες των πολιτών είναι, πλέον, πιό άδειες κι απ’ αυτές του κράτους.
Κατά συνέπειαν, προσωπικά, ελάχιστα με απασχολεί η όποια δικαστική διαμάχη Κράτους και Δικαιοσύνης, (που βγήκε κι αυτή όψιμα στα κάγκελα της…. Αντίστασης επειδή της κούρεψαν τις αποδοχές), η παραφιλολογία και η σχετική βυζαντινολογία γιά διαδικασίες, νομιμοφάνειες και τυπολατρίες, σχετικά με την είσπραξη αυτού του χαρατσιού. Εγώ ξέρω πολύ καλά πως ό,τι και να πει ο… Άρειος Πάγος, το χαράτσι δεν το γλιτώνω! Το πολύ-πολύ να μου προσφέρει λίγο… «πάγο» γιά ν’ ανακουφιστεί κάπως το… γνωστό τσούξιμο του γνωστού σημείου επί του οποίου… εφαρμόζεται κάθε μέτρο!

   Αφού λοιπόν, «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» κι ο κόσμος να χαλάσει τα ευρουδάκια μου θα τα σκάσω, θεωρώ περιττό, έως κουτό, να «παίζουμε» το κρυφτούλι μεταξύ ΔΕΗ και Εφορίας περί αρμοδιότητος, ή μη, της είσπραξης και μπουρδολογίες περί…. «διαγραμμάτου» και, ταυτόχρονα, το παιχνίδι της κοντοκουρεμένης ξανθιάς της άφθονης διούρησης και του πονηρούλη διοπτροφόρου μικρού Λένιν, του επιλεγόμενου και «μπαλίτσα», οι οποίοι δεν προσεγγίζουν ρεαλιστικά το πρόβλημα, αλλά με ανεύθυνα λεκτικά κόλπα, νομικίστικους θεατρινισμούς και επικίνδυνους λαϊκίστικους αφορισμούς προσπαθούν να κάνουν «ψιλοκοκό αντιπολίτευση», πριονίζοντας ταυτόχρονα, ένα κλαδί στο οποίον είναι κι αυτοί καθισμένοι!

   Τελικά, ως επιστέγασμα της υπόθεσης και γιά να κλείσει ο κύκλος των αντεγκλήσεων, εξεδόθη χθες τελική σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτή περιγράφεται, όπως πάντα, με περίτεχνες νομικίστικες λεκτικές φιοριτούρες. Όμως εγώ θα σας το πω απλά, λαϊκά και κατανοητά, κατά το «σκάσε και κολύμπα»:
- Σκάστε και πληρώστε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου