Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ωχ! Κι άλλη «Συμμαχία» μας προέκυψε.

Επί του τηλεχειριστηρίου

   Καλά αυτός ο Λοβέρδος, κατά τεκμήριον έξυπνος άνθρωπος, δεν βρήκε καλύτερο τίτλο γιά το πολιτικό μόρφωμα που κλώθαγε τόσον καιρό; Δεν σκέφτηκε πως η λέξη «Συμμαχία» στον τίτλο του νεοϊδρυόμενου κόμματoς παραπέμπει, συνειρμικά, στο αντίστοιχο εγχείρημα που με πολλές φανφάρες ξεκίνησε πριν λίγο κι η Ντόρα και το πήγε στον βυθό αύτανδρο; Το πάθημά της δεν τον δίδαξε τίποτα;

   Προχωρώντας την σκέψη μου, αφού η Ντόρα, έχοντας ν’ αντλήσει οπαδούς-ψήφους από μιά δεξαμενή γύρω στο 30%, έπιασε πάτο, τι μπορεί να κάνει ο μικρός Ανδρέας με το τέως κραταιό και νυν μηδαμινό ΠΑΣΟΚ και πώς βγαίνει ξυπόλητος στ’ αγκάθια, τώρα που λόγω εποχής φουντώνουν! Τι να μαζέψει από μιά σουρομαδημένη παράταξη που, ήδη, την «ξεπουπούλιασε» ο ΣΥΡΙΖΑ και της άφησε μόνο κάτι «λιμά» με πέντε τρίχες, δηλαδή μερικά κολλημένα «γερούνδια», συνεπαρμένα ακόμη από το παλιό «Αντρέα προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα», τα οποία με το όραμα της μικρούλας «Αλλαγίτσας», (μεσόκοπης πλέον), πηγαινοφέρνουν ακόμη, έστω κι άδειο, το «καλάθι της νοικοκυράς» στις λαϊκές!

   Δυστυχώς η ευφυΐα μπερδεύεται και συγχέεται εύκολα με την πονηρία και την έλλειψη πολιτικής διορατικότητας, (όρα περίπτωση Παπαθεμελή, που από τη σιγουριά της ανέξοδης εκλόγιμης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που του πρότεινε ο Καραμανλής, αυτός προτίμησε την δαπανηρή του αυτοχειρία μέσω κάποιου … αποκόμματος του 0,00κάτι! Αυτόν τον τύπο, αν είχα πιτσαρία, δεν θα τον εμπιστευόμουν ούτε γιά το… delivery!).

   Προφανώς ο κ. Λοβέρδος πιστεύει ότι, μέσα στο γενικό πολιτικό μπάχαλο, θα μπορέσει με την κλάψα του να… συνεγείρει τα πλήθη και να επαναπατρίσει τα απογοητευμένα πασοκικά χελιδόνια που πανικόβλητα από το δριμύ πασοκικό ψύχος, μετακόμισαν στη… θερμή αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν καταλαβαίνει πως ο «πασοκισμός» σαν πολιτική έννοια, όπως και η συμπαγής μάζα των ψηφοφόρων του, προϋπήρχαν του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο «φορέθηκαν» ως γάντι, θα υπάρχουν μεν πάντα, αλλά τώρα κούρνιασαν στην φυσικότερη φωλιά τους, τον ΣΥΡΙΖΑ,  μέχρις ότου… η αναμενόμενη κι αναπόφευκτη μετάλλαξη κι αυτού, (εν όψει του δελεαστικού γλειφιτζουριού που λέγεται εξουσία) τους κλονίσει τις ιδεολογικές τους φαντασιώσεις και λειτουργήσει σαν ντουφεκιά που θα τα ξανασκορπίσει πάλι, τρομαγμένα, στους πέντε ανέμους!
   Πάντως μέχρι τότε, γιά τον φιλόδοξο Λοβέρδο και τα μπερδεμένα κεφαλαία αρχικά που ονοματίζουν την… κίνησή του ως ρήξη, ισχύει η ένδοξη ιαχή:
   - «Πού πά.., ρε Καραμήτρο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου