Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

«Mea culpa»!


Σε μιά ασύγγνωστη κι ασυγχώρητη παρόρμηση, (ανάρμοστη γιά την ηλικία, την πείρα και την, εν γένει, συγκρότησή μου), στα πλαίσια μιάς αγανακτισμένης βιασύνης προσπάθησα να αλλάξω την ρύμη της στραμπουλιγμένης μου πραγματικότητος.
Έτσι, μεταξύ πολλών άλλων ανατροπών που προσπαθώ, «τσίμπησα» και στο καλλικέλαδο άσμα μιάς γλυκομίλητης Σειρήνας, εκπροσώπου τηλεφωνικής εταιρείας, πίστεψα στο παραμύθι των διαβεβαιώσεών της και… κατάπια το προσφερόμενο «τυρί» παρορώντας την πίσω του, επιμελώς κρυμμένη… φάκα των ψιλών γραμμάτων! Οπότε... μπήκα σε μιά μεγάλη περιπέτεια.
Αν και -όχι ανεπίτρεπτα αργά, αλλά σχεδόν αμέσως- ανεκάλυψα το λάθος και την παραπλάνησή μου και αυτοστιγμεί υπέβαλα αίτηση ανακλήσεως της προγραμματισμένης… μεταγραφής, όπως είχα δικαίωμα ακόμη και γιά ένα δεκαπενθήμερο, μπήκα σε ένα απίθανης γραφειοκρατίας… «τρυπάκι», όπου και κολυμπάω ακόμη σε βαθειά θάλασσα… χωρίς σωσίβιο. Αποτέλεσμα: νέκρωση των δύο κινητών μου γιά άγνωστο διάστημα, μέχρις ότου ξεμπλέξει το κουβάρι!
Ένας φίλος -υπάλληλος στον Γερμανό- ανέλαβε να με ξελασπώσει επαναφέροντάς με στην ομαλότητα. Δηλαδή να ακυρώσει την μεταγραφή, να επαναλειτουργήσουν οι συσκευές -άγνωστο το πότε- και να αποσοβήσει τα δύο «πέναλτις», συνολικού ύψους 600 τόσων ευρώ(!) που προέβλεπε το ακρίτως παραβλεφθέν συμβόλαιο που είχα με την Cosmote, μιάς κι εγώ, ως κακός τερματοφύλαξ, θα αποτύγχανα!
Επιμύθιον: Στους σημερινούς «πονηρούς» καιρούς, όποιος… «θα πηγαίνει γιά μαλλί, στο τέλος θα βγαίνει πάντα… κουρεμένος!». Βολευτείτε με το «καλό» που έχετε και μην ψάχνετε το «καλύτερο». Γιατί θα ισχύει πάντα το αρχαίο ρητό: «Όποιος καλά καθότανε, καλύτερα γυρεύει, ο διάολος στον κώ.. του, κουκιά του μαγειρεύει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου