Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Τραγελαφική παραφροσύνη ή παράφρων τραγέλαφος.

" Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα..."


Ο συνεχώς αποδεικνυόμενος πολύ μικρός, τέως «ερχόμενος με φόρα» ηγέτης, μοιάζει να τερματίζει τον αγώνα -και το μαρτύριό του- περπατώντας. Και μέσα στο σύννεφο της απόγνωσης που τον περιβάλλει έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητος και αυτοκυριαρχίας.
Θυμάμαι από τα γυμνασιακά μου χρόνια την εξής ιστοριούλα-ανέκδοτο. «Ένας νεαρός, κακός, μοχθηρός και διεστραμμένος θεώρησε ότι γιά το χάλι του έφταιγαν οι γονείς του. Έτσι, ένα βράδυ τους… ξέκανε! Η αστυνομία διαλεύκανε εύκολα τους φόνους κι ο νεαρός προσήχθη στο κακουργοδικείο. Στο τέλος της απολογίας του, μέσα σε αναφιλητά, εκλιπαρούσε από τους δικαστές επιείκεια επειδή, όπως ισχυριζόταν, ήταν… πεντάρφανος»!!!
Το ανεκδοτάκι αυτό το θυμήθηκα το πρωί, κατάπληκτος, όταν άκουσα τον «broεδρο» να αιτιάται θρασύτατα τον Μητσοτάκη επειδή, λέει, επιδιώκει τον… κατακερματισμό της αντιπολίτευσης και των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να εγκαταστήσει ένα… «ασύδοτο, ανεξέλεγκτο και αυταρχικό δικό του… καθεστώς»! Τέτοια θρασύτατα και παλαβά εκστομίζονται από τον αρχιτέκτονα του δημιουργηθέντος εκλογικού αλαλούμ, ο οποίος ξάχνει κι αρπάζει ό,τι πρόφαση βρει εμπρός προκειμένου να διασωθεί καπηλευόμενός την. Μόνο το δυστύχημα των τραίνων της Ινδίας δεν σκέφτηκε να "ρίξει" στον Μητσοτάκη!
Και γιά να σοβαρευτούμε. Η χώρα οπωσδήποτε χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Όχι γιά να μη γίνει… «δικτάτορας» ο… «αλαζών Μητσοτάκης», ή να τοποθετείται αυτή μονίμως αντίθετα προς την όποια Κυβέρνηση, αλλά γιά να συμβάλει εποικοδομητικά με προτάσεις, προβληματισμούς, διορατικότητα, φιλοπατρία, υπευθυνότητα και νηφάλιες εισηγήσεις στην πραγματική πρόοδο της κοινωνίας και της χώρας. Κατι που δεν γίνεται με στείρες και πεισματικές αρνήσεις σε όλα, από ανίκανα, ασήμαντα, συμπλεγματικά και εξουσιολάγνα ανεύθυνα ανθρωπάκια!
Μιά ματιά στο ηγετικό πάνελ του ΣΥΡΙΖΑ πείθει αμέσως και επακριβώς, τόσο γιά την ακαταλληλότητά τους, ως ταγοί, όσον και γιά την ορθή κρίση και επιλογή του μεγαλύτερου -του καλού και σώφρονος- κομματιού του ελληνικού λαού.
Έχω την διαίσθηση πως, μετεκλογικά, μας περιμένουν θεαματικές αλλαγές. Κάποιο εναπομένον υγιές τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει κεφάλι και, παίρνοντας την «μάνικα» της λογικής, της σοβαρότητος και της υπευθυνότητος, θα καθαρίσει την «Κουμουντούρου» από την «κόπρο του Αυγείου» -λέγε με Τσίπρα, Πολάκη, Σπρίτζη, Φίλη και σία- η οποία με την αμορφωσιά, την μπαγαποντιά, τον λαϊκισμό, την μπουρδολογία, τα ψεύδη και την διάχυτη ανικανότητα και φαυλότητά του, δημιουργεί ανθυγιεινή και ασφυκτική κατάσταση τόσο στο κόμμα, όσο και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Γιατί, κατά γενικό νομοτελειακό κανόνα, ποτέ γιά ποτέ δεν επεκράτησε το κακό, το κίβδηλο και το φαύλο του καλού, του γνήσιου και του αληθινού! ΠΟΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου