Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Άντε να τελειώνουμε με την συριζαρέικη μπόχα!


Μία εβδομάδα προ της αποφασιστικής εκλογής, με όσα ακούω αισθάνομαι την λογική μου να φθάνει στα όρια της παράκρουσης. Λένε πως ένα θηρίο λίγο πριν ξεψυχήσει γίνεται πιό επικίνδυνο. Αυτός ο συλλογισμός βρίσκει την αποθέωση επαληθεύσεώς του στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τυφλωμένοι από την επερχόμενη συντριβή και τρελαμένοι από το όραμα μιάς εξουσίας που απομακρύνεται, δεν ορρωδούν, πλέον, προ οιασδήποτε αθλιότητος, ούτε φείδονται μπαγαποντιάς, με την επίκληση κάθε παράλογου ισχυρισμού κομματικής εκμεταλλεύσεως. Σε κάθε παρουσιαζόμενη ευκαιρία διαστρεβλώνουν την αλήθεια και αλλοιώνουν την πραγματικότητα, προκειμένου να προσεταιριστούν κάποιο «ορφανό», τυχάρπαστο και ευκαιριακό «ψηφαλάκι». Από όσα τυχόν έχουν εναπομείνει ακόμη… «αναποφάσιστα»!
Έτσι, αδίστακτοι, παράλογοι και τυφλωμένοι από εμπάθεια, αποχαιρετώντας όση σοβαρότητα τους απέμεινε, μαζί με… την «Αλεξάνδρεια -λέγε με εξουσία- που χάνουν», σπεύδουν να «καβαλήσουν» κάθε ευκαιριακό κύμα που βρίσκουν μπροστά τους, μπας κι αποφύγουν την καταβύθιση του ήδη μπαταρισμένου «σκάφους» τους.
Και συγκεκριμένα:
-Το μειονοτικό ζήτημα της Ροδόπης το έφερε στο φως μία αποτυχημένη υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καθοιονδήποτε τρόπο ανάμειξη της ΝΔ. Μετά την αποκάλυψη του προβλήματος και των εθνικών συνεπειών από την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στα ελληνικά πράγματα, λογικό επακόλουθο -προς πλήρη τακτοποίηση του θέματος- θα ήταν η απλή και προφανής πρόταση Μητσοτάκη. Δηλαδή μία απλή δήλωση των υποψηφίων βουλευτών του Σύριζα ότι εκπροσωπούν θρησκευτική -μουσουλμανική- μειονότητα και όχι εθνική. Δηλαδή δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα! Αυτό οι συριζαρέοι το εκλαμβάνουν ως… «δήλωση μετανοίας»(!) και βυζαντινολογούν… ανοήτως, αποδίδοντας ευθύνες στον Μητσοτάκη. Ως γνωστόν, δήλωση μετανοίας σημαίνει αλλαγή στάσης και όχι επιβεβαίωση κάποιας υπάρχουσας.
-Η βύθιση του αιγυπτιακού αλιευτικού έγινε άλλο ένα ευκαιριακό αντικείμενο αντιπαράθεσης. Ακόμη πιό ηλίθιας.
Ένα αιγυπτιακό σαπιοκάραβο, τιγκαρισμένο από απελπισμένους -αλλά άμυαλους- υποψήφιους λαθρομετανάστες με πορεία εκτός ελληνικών υδάτων και προορισμό την Ιταλία, βούλιαξε, στα καλά καθούμενα, στέλνοντας στο βυθό και τον θάνατο, εκατοντάδες ανθρώπους.
Αμέσως, και ενώ το ελληνικό λιμενικό -εκτελώντας στο ακέραιο το καθήκον του- έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας προσπαθώντας να συνδράμει στη σωτηρία όσων ναυαγών μπορούσε, η συριζαρέικη αντιπολιτευτική βουλιμία άρχισε να διατείνεται -με ρυθμό κρεσσέντο- μέσω των παντοίων κεκραχτών του, πως… «η Ελλάδα του Μητσοτάκη, με την αποτρεπτική της πολιτική… πνίγει αθώους»!! Και δός του στημένες -αλά Μάτι- δήθεν «ενημερώσεις». Και δός του δακρύβρεχτοι εναγκαλισμοί με διασωθέντες. Και δός του οι λάβρες συντρόφισσες… Οι αλληλέγγυες με τον… «Άνθρωπο», γενικώς και αορίστως, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα!
-Τέλος, ο αμετροεπής και αδίστακτος αρχηγίσκος διακηρύσσει πως η τυχόν αυτοδυναμία ενός κόμματος στη Βουλή σημαίνει… «ασύδοτη και ανεξέλεγκτη» δικτατορία! Ξεχνώντας πως και ο ίδιος με πλειοψηφία κυβέρνησε την Ελλάδα και πως γιά να κυβερνηθεί μία χώρα δημοκρατικά, απαιτείται πλειοψηφία εδρών. «Η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει», αποτελεί την θεμελιώδη αρχή της Δημοκρατίας!
Έχοντας αποτύχει, με το ανεδαφικό και αποτυχημένο τρυκ της απλής αναλογικής, να εμποδίσει την ομαλή πολιτική εξέλιξη των πραγμάτων στην χώρα, τώρα «μηχανεύεται» λυσσαλέα κάθε παρουσιαζόμενη πιθανότητα ασκήσεως αρνητικής κριτικής στον Μητσοτάκη. Έστω και με ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα. Θυμίζοντας τον παλαιό Σαμψών με το… «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», δυσφημίζει την χώρα, αρκεί να μην σχηματιστεί κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Ας πάει και το… παλιάμπελο»!!!

Κοντολογίς… ακόμη μία εβδομάδα με υπομονή και συντήρηση του νευρικού μας συστήματος. Μετά, όλα αυτά τα λαλίστατα σκουπίδια, που ρυπαίνουν θρασύτατα τα κανάλια, θα πάνε εκεί που τους πρέπει. Στον κάλαθο των αχρήστων. Και τότε θ΄ αναπνεύσουμε όλοι με ανακούφιση... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου