Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

«Θέλει ο φτωχός ν’ αγιάσει, αλλά δεν τον αφήνουν οι διαόλοι»!


...Και με το ένα μάτι στην Ερυθρά ημισέληνο.

Φιλήσυχοι πολίτες ενοχλούμενοι από την αστυνομική... βία!

   Χρονιάρες μέρες πολύ θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι πιό ευχάριστο, εορταστικό, επίκαιρο. Πιό χαρούμενο, πιό παραδοσιακό, πιό φωτεινό. Όμως η σκοτεινιά, ο παραλογισμός και η μιζέρια που αναδύονται από την έκλυτη πραγματικότητα μου κόβει το κέφι και μου στερεύει την έμπνευση. Μόλις και μετά βίας κρατήθηκα, αφιέμενος στο θάλπος των χριστουγεννιάτικων αργιών και αμέσως η αγανάκτηση από την αριστερή κοροϊδία που μας θεωρεί -συλλήβδην όλους- ηλίθιους ώστε να μας παραμυθιάζει ανερυθρίαστα, με κάνει να προσπερνώ την εορταστική ραστώνη και να... πιάνω «δουλειά» αμέσως!

   Όταν ακούω τον Σκουρλέτο, (κατά το γνωστό κωμικό κουκλοθεατρικό δίδυμο «ο Φασουλής κι ο Περικλέτος»), να χαρακτηρίζει τον Γιωργάκη Παπανδρέου ως τοξικό άτομο, άρα ακατάλληλο γιά την Προεδρία της Δημοκρατίας και αμέσως -καπάκι- ο γνωστός γελωτοποιός, τέως κηπουρός του... «τοξικού», να βγαίνει και να λέει πως ο Σκουρλέτος δεν εννοούσε αυτό που εννοούσε αλλά απλά... «περιέγραφε μία κατάσταση»!!!

   Όταν ακούω τον «γίγαντα» -πραγματικό και μεταφορικό- Τόσκα, τον αλήστου μνήμης θιασώτη και υποστηρικτή του ελληνικού μπάχαλου, ο οποίος ενεθάρρυνε την πάσης φύσεως ανομία, αντί να την μάχεται, να δηλώνει: «Κατήργησα την ΔΕΛΤΑ γιατί ήσαν οι μπαχαλάκηδες της Αστυνομίας»!, και να ’ρχεται πάλι ο ίδιος εμετικός τσανακογλείφτης να προσπαθεί να τα μπαλώσει, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη των μη αριστερών πολιτών -οι άλλοι δεν διαθέτουν κάτι τέτοιο γιά να προσβληθεί-  και να δηλώνει, πάλι ανερυθρίαστα: «Δεν είπε τους Αστυνομικούς μπαχαλάκηδες, αλλά πως δρούσαν... σαν μπαχαλάκηδες»!

   Όταν ο γνωστός ανεγκέφαλος «κατρουλίξ» με το σκουλαρικάκι θεωρεί τα όργανα της τάξεως ως... μπαχαλάκηδες με... παπιά!

   Και όταν -κορυφαία αρλούμπα, κορυφαίου σαχλέουρα- ο αρχηγός τους παρομοιάζει την αγορά του Αμαρουσίου με... Γάζα, επειδή τον ενοχλούν εκείνοι που προστατεύουν πολίτες και περιουσίες από εκείνους τους κουκουλοφόρους που επιδιώκουν να την καταστήσουν Γάζα, ε΄, τότε η λογική καταθέτει τα όπλα και όλα επαφίενται στη «αρχή της απροσδιοριστίας» του Χάιζεμπεργκ και... ό,τι ήθελεν προκύψει!

   Δυστυχώς, με την Παιδεία να πνέει τα λοίσθια μέσα σε άθλιες συνθήκες αθλίων χώρων που μοιάζουν περισσότερο με σταύλο παρά  με κτήριο που στεγάζει μελλοντικούς επιστήμονες σε διαδικασία ιερουργίας, η νέα γενιά πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανανήψει, να φρενάρει την κατηφόρα και να κάνει τη χώρα να ανακάμψει. Δυστυχώς, ο αυτοκορδακιζόμενος ως ο... «ευφυέστερος λαός του κόσμου», μέλλει να γίνει το ύστατο θύμα μιάς κοινωνικοοικονομικής φιλοσοφικής φενάκης, που γεννήθηκε σε αναχρονιστικές εποχές, μεσουράνησε τρέφοντας φρούδες ελπίδες και αποσυνετέθη μέσα στη χλεύη και την απαξία, από την αποκάλυψη της ουτοπίας που ευαγγελιζόταν, πηγαίνοντας κόντρα στο ανθρώπινο ορμέμφυτο, και αφού πρώτα παρέσυρε αγνούς ιδεολόγους, αφελείς αμόρφωτους και κουτοπόνηρους εξουσιολάγνους και αρριβίστες.

   Τώρα, εδώ που φτάσαμε, ζητείται ισχυρό σοκ που θα συγκλονίσει την κοινωνία και θα την ξαναβάλει στις σωστές ράγες της. Ελπίζω να μην είναι το... διαφαινόμενο, που πλησιάζει αργά, αργά, προκλητικά, αυθαίρετα και παράλογα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου