Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η τηλεδιάσκεψη, της τηλεδιάσκεψης, ω΄, τηλεδιάσκεψη!



...αλλά εσείς μην "τσιμπάτε"!
-Πώς σου φαίνεται Πόρκυ η διαπραγμάτευση;   - Όνειρο!!


    Το οργουελικής επίπτωσης «αριστερό τσούρμο», που σαν κατάρα Θεού και Θεία Δίκη επέπρωτο να δώσει την τελική ώθηση της Ελλάδος προς τον γκρεμό, ξεσαλώνει καθώς, όντως, έχει φτάσει πιά ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι και ο, μέχρι πρότινος, σοβαρός Δραγασάκης εκτοξεύει αλλεπάλληλα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια, τα τετριμμένα και τα ανιαρά λεβέντικα φληναφήματα.

   Του λοιπού, στο πολύ σύντομο προσεχές μέλλον, ο άριστα οργανωμένος -κατά τα σταλινικά πρότυπα- διαστρεβλωτικός προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μινίμου, με επί κεφαλής τον  γλυκομίλητο Γκαιμπελιήλ, θα ξεσαλώσει προκειμένου, αφ’ ενός, ο τρομοκρατημένος λαός να δεχτεί το πικρό ποτήρι που του ετοιμάζεται ως ροσόλι -ενώ πρόκειται περί ολοσχερούς οικονομικής καταστροφής όσων απόμειναν να φυτοζωούν- και, αφ’ ετέρου, να στραφεί η δικαιολογημένη αγανάκτηση και μήνις του λαού κατά των γνωστών «δανειστών-τοκογλύφων», (πάει το «εταίροι», πέταξε), οι οποίοι τελικά θα μας «ρουφήξουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας». Τρίχες και κουταμάρες! Απλά θα τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές. Όχι όμως του Α.(νευ) Τσίπ(ρ)α μεγαλόστομου και αιθεροβάμονος πρωθυπουργού μας, αλλά αυτές των δανειστών. Η χώρα θα πληρώσει τις φαεινές εμπνεύσεις του Dr. Καράφλα Νάρκισσου και τις «περί παιγνίων» στρατηγικές του. Τις περιπεπλεγμένες με «δημιουργικές παπαρδελοειδείς ασάφειες» και τις κατασκοπευτικές του τακτικές που, πλην των άλλων, προβλημάτισαν κι εξόργισαν την απέναντι πλευρά, η οποία είχε ήδη μπουχτίσει από κουτοπονηριές και αναξιοπιστία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα το τίμημα θα είναι μεγαλύτερο, καθ’ όσον ο μισός χρόνος που χάθηκε μέσα στην αδράνεια και τη σαχλοδιαπραγμάτευση του θεαθήναι -ένεκα «υψηλής και ατσίδικης στρατηγικής»- έφερε όλα τα οικονομικά μεγέθη της χώρας όχι απλώς σε χειρότερη θέση, αλλά κυριολεκτικά σε απελπιστική.

   Με μυαλά στο «γκουβέρνο» που ξέρουν μόνο από κρατικισμό, ως μέθοδο λειτουργίας της κοινωνίας, η χώρα δεν θα δει προκοπή στον αιώνα τον άπαντα. Χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία, επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ρηξικέλευθες ιδέες και, προ πάντων, σκληρή δουλειά και όχι αραχτές ομφαλοσκοπήσεις με φραπεδιές και μαρξιστικές αναλύσεις, προκοπή δεν θα γίνει ποτέ, όσα «μνημόνια» κι αν λουστεί. Γιατί «κρατισμός» σημαίνει πρωτόκολλο, έγγραφα, σφραγίδες, γραφειοκρατία, τεμπελιά στην παραγωγή και μιζέρια στη διαβίωση γιά τους πολλούς, ενώ κάποιοι λίγοι μάγκες θα καλοπερνούν ως αξιωματούχοι, ηγέτες και ινστρούχτορες.
   Πάντως, αν αναλογιστούμε πως στο λίκνο του στυγνού κομμουνισμού και την στενάζουσα Ανατολική Ευρώπη χρειάστηκαν ¾ περίπου του αιώνα γιά να ξεβρομίσει το τοπίο, τηρουμένων των αναλογιών, τη… «βάψαμε»!
   Τα «τρία γουρουνάκια» και οι πλατφόρμες του, νέου «Τζάρτζανου», σύντροφου  Λαουτσίκου, μαζί με το Ανεξέλεγκτο Έλληνα «Ντούτσε», θα μας ταλαιπωρήσουν επί μακρόν. Διότι ας μη διανοείται κανείς πως θα υπάρξει μία -αριθμός 1- αρνητική ψήφος στην επερχόμενη συμφωνία, προκειμένου να διακυβευτούν η «καρέκλα κι η κουτάλα» της Εξουσίας τους. Έτσι θα κλείσει -έστω με λίγο θέατρο και μερικά «κουνήματα» γιά τα μάτια- το κεφάλαιο των δύο υπαρχόντων μνημονίων και θ’ ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για το τρίτο και μεγαλύτερο που θα το βαφτίσουν… κάπως!


   Αφού η χώρα αποδεικνύει περίτρανα πως χωρίς δανεικά δεν μπορεί να ζήσει, πιθανή απομάκρυνση από το… γαλακτερό «βυζί» της Μέρκελ και των άλλων κουτόφραγκων θα σημάνει απομόνωση, φτώχεια και μιζέρια διάχυτη στην χώρα. Ακόμη και των ίδιων των… αριστερών ηγετών! Έτσι η όποια «κωλοτούμπα» είναι ρεαλιστικό και αναπόφευκτο γεγονός. Κι αυτό θα γίνεται συνεχώς με αλλεπάλληλα «μνημόνια», (ή όπως θα τα βαφτίζουν), μέχρι να μας βαρεθούν οι έξω και κλείσουν τη στρόφιγγα του… βερεσέ και των δανεικών κι αγύριστων. Οπότε…

2 σχόλια: