Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα. Ίντριγκα, απάτη και παραπλάνηση στο φουλ!



Μερικές σκηνές του έργου… «προσεχώς»!
Η πολυπόθητη αυγή ξημερώνει!
   Όπως ήταν αναμενόμενο, οι κοκορομαχίες στα ΜΜΕ έχουν κουράσει τον λαό, ο οποίος -αν προσθέσουμε μέσα στα άλλα και την καθημερινή του ταλαιπωρία στο κυνήγι  «ζωντανών» ΑΤΜ- είναι πλέον εντελώς εξουθενωμένος. Ψυχικά ράκος, πνευματικά ευνουχισμένος και σωματικά εξαντλημένος. 
   Απέχων, κατά το δυνατόν, από την παρακολούθηση των διαφόρων τηλεοπτικών… σόου -δήθεν ενημέρωσης- σταχυολογώ δύο πράγματα που μου έπεσαν στην αντίληψη:
   - Ο ανοίκειος, ανήθικος και εντελώς χυδαίος υπαινιγμός  -καθ’ όλα αναμενόμενος από το επίπεδο και την εν γένει διαγωγή μέχρι τώρα του επιτηδευμένα και απύθμενα προκλητικού θηλυκού ταραχοποιού- της αμετροεπούς καλαμοκαβαλημένης, (ελλείψει άλλου… "καλάμου"), τσαρίνας πάντων και πασών των ελληνικών χαχόλων. Η αχαρακτήριστη αυτή μούμια του Βιρακότσα, πολέμιος -κατά τα άλλα- του… σεξισμού στη δημόσια ζωή, που μας έχει κάνει ένεκα φαυλότητος να σιχαθούμε ιερές λέξεις, όπως π. χ. «αξιοπρέπεια» και «δημοκρατία», με τον τρόπο που αυτό το "πράμα" τις εννοεί και μεταχειρίζεται, έκανε αλήτικα υπονοούμενα σε μιά παρουσιάστρια-πρότυπο ευγενικής και αμερόληπτης συμπεριφοράς και εγνωσμένης ποιότητος στη δουλειά της. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να θεωρείται από πολλούς… συριζάρια. 
   - Η πεισματικά μονότονη και ενορχηστρωμένη στάση, πίσω από μερικές κλισέ εκφράσεις, επιχειρήματα και υπεκφυγές, όλων των συριζαρέων θιασωτών του «όχι» και της δραχμής, προσβάλλει την νοημοσύνη, όσων διαθέτουν τέτοια. Δεν απαντούν, καθόλου και επί της ουσίας, στο εύλογο ερώτημα: "Τί θα γίνει την επόμενη ημέρα, αν επικρατήσει το «όχι»"; Αοριστία, μπουρδολογία, μπόλικος λαϊκισμός και… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου