Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Η εγχείρησις επέτυχεν, ο ασθενής απεβίωσεν»!



Η πλάκα της ημέρας

Πάσα ομοιότης με τον πρωταγωνιστή άλλου θιάσου σκιών... εντελώς συμπτωματική!
   Μετά τις πρώτες επαναστατικές φανφάρες, το κυβερνητικό «Μάπες Σόου» άρχισε την ηρωική του… αναδίπλωση! Το στρίβειν "αλά… φρανσαί" και τα μαχαίρια πίσω στο θηκάρι. Όμως χωρίς την ορμή και τη βαβούρα με την οποία είχαν βγει -βαστάτε Τούρκοι τ’ άρματα- και την ιαχή «πίσω κουφ… τοκογλύφοι και σας φάγαμε το γούργουρα», που ξεστόμιζε στεντόρια -μαζί με άφθονα σάλια- ο λεοντόκαρδος γουρλομάτης χέ...ς! Μέχρι και ο γραφικός Μισοπαλαβοζανάτσης με τον θεωρητικό της δραχμής Λαπαδίτσα ανέκρουσαν πρύμνα και... θα «σταθμίσουν πάλι τα θετικά και τ' αρνητικά της συμφωνίας, οπότε θα… αποφασίσουν τελικά»! Κατά την τελευταία τους δήλωση. 
   Όλη η αριστερή κομπαρσαρία της Βουλής, αφού κουνηθεί στα ΜΜΕ, γιά να... φανεί το αντιστασιακό τους μένος και η οργή κατά των... τοκογλύφων Ευρωπαίων και να υποδηλωθεί το όνομά της ώς σημαίνον «στέλεχον» και πυλώνας της Δημοκρατίας, θα φωνάξει στο τέλος, σύσσωμη, ένα ηχηρό: «ναι σε όλα»! Διότι, όπως είπε και ο σωσίας του... Χατζατζάρη του Τσελεπή:
   - Διότι, επειδή όπως είχα δηλώσει και στο παρελθόν, σύμφωνα με τις κόκκινες γραμμές μας και εν επιγνώσει όπως εξυπακούεται των συνθηκών που διαμορφώνονται μέσα στο περιβάλλον που βρισκόμαστε..... οι παλιοί κακοί φταίνε, οπότε εμείς καταργήσαμε τα μνημόνια και επιβαρύνουμε τους... πλούσιους, μπλα-μπλα-μπλα... και διά ταύτα.... ναι σε όλα!
   Αχ, ρομαντικά κορόιδα, που γιά μιά ακόμη φορά χάψατε το παραμύθι και κατάπιατε το δόλωμα. Τόσα πρόσφατα παραδείγματα δεν σας έβαλαν μυαλό. Τώρα σας περιμένει η… ανώμαλη προσγείωση.

   Το δέλεαρ της εξουσίας έφερε τον κατιμά στα πράγματα και αναρωτιέμαι αν ακόμη υπάρχει κανείς αφελής που πιστεύει πως η κυβερνητική πλέμπα θ’ αφήσει καρέκλα και κουτάλα; Γιά όνομα του Θεού, απομένει ακόμη τόση κουταμάρα στην ελληνική κοινωνία; Όποιος έχει κουράγιο και υπομονή να κάνει μιά «βόλτα» στο παλμαρέ των νέων φωστήρων της κυβερνητικής ηγεσίας μας, θα εκπλαγεί. Πλήθος αγωνιστικών ενσήμων του τύπου: «Έλαβε μέρος στο τριήμερο σεμινάριο διά την ενδυνάμωση του ανδρικού σπέρματος, όπου απεύθυνε και θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό», ή «συμμετείχε στις εκδηλώσεις συμπαράστασης και στήριξης του δικαιώματος των Ούρος της Βολιβίας στη… σαρδέλα και τον τσίρο, ενάντια στους καπιταλίστες Αμερκάνους και τα… τσιράκια τους» και άλλα τέτοια σημαντικά και σπουδαία, που πιστοποιούν την αγωνιστική τους δράση, άρα και τη θέση τους στη Βουλή, κόντρα στην Κομισιόν και υπέρ της ατομικής τους… Κονομισιόν, και τον διορισμό του σογιού τους στο δημόσιο. Σιγά που θα διακυβεύσουν τέτοια μεγαλεία, αποκτηθέντα με κόπο, λαϊκισμό και ψέματα,  γιά κάτι ψιλοφόρους, που -στο κάτω, κάτω- θα κληθούν να πληρώσουν οι… πλούσιοι, που τρώνe μόνο delicatessen! Χώρια που και γι’ αυτό φταίνε οι… πρώην, οι κακοί! (Εμείς είμαστε οι καλοί!). 
   Εμείς, διά του σπουδαίου κομψευόμενου υπουργού μας με τη μεγάλη-αλλά άδεια- κεφάλα φροντίζουμε να διορίσουμε στο δημόσιο όόόόλους τους Έλληνες, προκειμένου να φάνε ένα πιάτο φαγάκι από τα συσσίτια που θα στηθούν προσεχώς, ανακαλώντας στην υπηρεσία και όόόλους τους απολυμένους φακελάκηδες γιατρούς που πιάστηκαν με σημαδεμένα κατοστάρικα στη τσέπη.

   Και η τελευταία πλάκα της ημέρας: Ο (χ)ασόδυος... Μέντωρ με την αποδεδειγμένη -λίρα εκατό- εγκυρότητα των απόψεών του, καθ' ότι πολλαπλασιάζεις τη γνώμη του επί -1 και βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα, δήλωσε: 
   - "Δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ψηφοφορία γιά την συμφωνία"!  
   Μάάάλιστα! Καταλάβαμε.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου