Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

O θίασος στήθηκε, η παράσταση αρχίζει....

Dum spiro spero!
- Δυό κιλά μακαρόνια ένα δεκάρικο. Πάρε κόσμε, τζάμπα πράμα !
       Οι αριστεροί "Μέτερνιχ" της συμφοράς και της ανεμορριπής, γιά όσους δεν το πήραν χαμπάρι ακόμη, έχουν κατά νου την ακόλουθη σκέψη, την οποία και πλασάρουν κι επικοινωνούν καταλλήλως, βέβαιοι όντες πως απευθύνονται σε χάνους:
   "Το δημοψήφισμα δεν στοχεύει στην παραμονή, ή όχι, της χώρας στο ευρώ, αυτό είναι... αδιαπραγμάτευτο!!! Απλώς ερωτάται ο ελληνικός λαός αν συμφωνεί με την πρόταση των δανειστών, ή όχι; Η κυβέρνηση θα ακούσει τον λαό και θα κάνει ό,τι την... διατάξει. Και αν μεν συμφωνεί με τους δανειστές ψηφίζοντας "ναι", λέει τώρα κουτοπόνηρα η κυβέρνηση, αυτή θα συναινέσει και η ευθύνη δική του. (Καλά να πάθει ο... λαός!). Αν όμως ο λαός απαντήσει με ένα... βροντερό "όχι", όπως αυτή εισηγείται και πιστεύει, τότε αυτή θα ξαναπάει στις Βρυξέλλες και τα Βερολίνα με νέα -νωπότερη της νωπής- εντολή και νέα φόρα, οπότε... αλίμονό τους!!! Οι... θεσμοί, έντρομοι, κάθιδροι και καταπτοημένοι, δεν μπορεί παρά να σκύψουν πλέον ντροπιασμένοι το κεφάλι, να υποκλιθούν σ' αυτή την εντολή και να μας γεμίσουν -εις ένδειξη υποταγής και μεταμέλειας- πεντακοσάευρα! Δανεικά κι αγύριστα -εννοείται- με τα οποία θ' ακοχαιρετίσουμε τη μισητή λιτότητα, που μας κατατρύχει επί πενταετία, και θα γυρίσουμε στην μακαριότητα και την ευδαιμονία της ευμάρειας! Ε', ρε ψυχή μου μεγαλεία. Γουστάρω!!! Θα τρώμε, θα πίνουμε και νηστικοί θα κοιμώμαστε!"
    Όσοι, λοιπόν, πιστοί χαχόλοι, προσέλθετε γιά να χάψετε και το τελευταίο δόλωμα. Αυτό που θα δώσει -ντααααν, στο δοξαπατρί- τη χαριστική βολή στη λιτότητα.

   Μα, τέλος πάντων, τόση αφέλεια υπάρχει στο παιδικό μυαλό του γουρλομάτη Σαλιάριν και των άλλων νηπίων που αναζητούν επενδυτές στην... Βενεζουέλα, ή όντως είναι πεπεισμένοι πως ο ελληνικός λαός έχει αποβλακωθεί τελείως και του πασάρουν ό,τι τους κατέβει;

   ΥΓ. Μετά την εμπέδωση της υπόθεσης σήμερα, καλό θα είναι οι νευρικοί, οι εχέφρονες, οι καρδιακοί και λοιπές ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, μέχρι την επόμενη Κυριακή. Το τί σούργελο και παρτσακλιό θα παρελάσει από τα παράθυρα γιά να μας πείσει με απίθανα επιχειρήματα να ψηφίσουμε "όχι", δεν λέγεται! Αυτή η αποχή θα προστατεύσει όχι μόνο εμάς και το νευρικό μας σύστημα, αλλά και τις ηλεκτρικές μας συσκευές από τυχόν σπασίματα εκτοξευόμενων ποτηριών, κ.λπ. βαριά αντικείμενα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά -καθ' ότι εισαγόμενα-  προβλέπεται σύντομα να γίνουν σπάνια και πανάκριβα συλλεκτικά κομμάτια. Ουσιώδη εν ανεπαρκεία. "Προσέχουμε γιά να έχουμε"!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου