Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Της Δημοκρατίας τα αδιέξοδα….!



Τα κουμπιά της Αλέξαινας, οι μπαρούφες του Δόκτορα και το "κοκό" του… Κοκωνίδη!
Η ατσίς του θριάμβου και το...  μέλλον του τόπου!
    Η Δημοκρατία, αυτή που οι αγράμματοι κουτομόγιες παπαγαλίζουν με στόμφο πως δεν έχει αδιέξοδα, καθορίζει, πρωταρχικά και θεσμικά, τα εξής: «Η πλειοψηφία κυβερνά, (ως Κυβέρνηση) και η μειοψηφία ελέγχει, (ως Αντιπολίτευση)». 
   Κατά συνέπεια, όταν μια Κυβέρνηση ζητεί από την Αντιπολίτευση να αναλάβει τις… ευθύνες της, λογικά αντιλαμβανόμαστε πως της ζητεί να της κάνει… αντιπολίτευση! Αφού αυτός είναι ο ρόλος και καθήκον της. Όμως το «αριστερό τσούρμο» που μας κυβερνά τα θέλει και τα εννοεί αλλιώς. Στα εύκολα λέει: «Κάτσε εσύ στην μπάντα, εγώ κάνω κουμάντο, εγώ θα δοξαστώ», ενώ στα δύσκολα την καλεί απεγνωσμένα: «Έλα να βάλεις πλάτη», ούτως ώστε αν κάτι πάει στραβά, όπως στη σημερινή κατάσταση, να της φορτώσει ευθύνες. Τουλάχιστον συνυπαιτιότητος! 
   Πολιτικάντικες κουτοπονηριές και αεριτζίδικοι ερασιτεχνισμοί ευθυνοφοβίας, ανευθυνότητος και ανικανότητος μαζί. Και στο βάθος απέραντος λαϊκισμός με στόχο τα ώτα χαχόλων, που εξακολουθούν να τους πιστεύουν.

   Τελικά, μπορεί στη Ρωσία να μην έπιασε η πεποίθηση του Λένιν, που περίμενε τους αστούς να του προσφέρουν μόνοι τους το σκοινί με το οποίο  θα τους κρεμούσε, αφού χρειάστηκαν σκληροί αγώνες γιά να επικρατήσουν οι κόκκινοι μπολσεβίκοι και να… προκόψει η χώρα, όμως εδώ -στο ωραιότερο μέρος του κόσμου, με τους εξυπνότερους ανθρώπους της Γης- το σκοινί δόθηκε ήδη και το πρόγραμμα προχωρεί κανονικά. 

   Από τα χθεσινά διαμειφθέντα στη Βουλή και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, προκύπτει σαφώς πως η κατάσταση στη χώρα συνεχώς βελτιώνεται προς τα κάτω, ενώ ο Υπουργός μας επί των Οικονομικών, με τη γνωστή σκόρπια σαφήνεια που τον χαρακτηρίζει, ερωτηθείς υπό δημοσιογράφου γιά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα των θεσμών απάντησε λακωνικά και κατηγορηματικά: «΄Ισως δεν εξαρτάται, αλλά μπορεί και οπωσδήποτε, αν δεν»!



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου