Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Παναγιά μου ένα φορτίο-πακέτο»!!!



… όμως και πάλι μην «τσιμπάτε».
- Αγάντα, Έλληνα. Τουλάχιστον τώρα νοιώθεις περήφανος, αξιοπρεπής και ίσως λιγάκι μ...ας!!
    Όλα ξεκινούν από τις  καιροσκοπικές και αλλοπρόσαλλες ιδέες του Dr Νάρκισσου και τον ενστερνισμό τους από το μικρόμυαλο «αριστερό τσούρμο», (η έκφραση δική του), το οποίο γοήτευσε, μάγεψε και προσηλύτισε. Ιδίως εκείνους τους αμόρφωτους, τους αιθεροβάμονες σταλινικούς και τους αεριτζήδες… μέντορες, που από τον πάτο των αζήτητων και της ασημαντότητος βρέθηκαν απότομα στην κορυφή και το τιμόνι της χώρας και έπαθαν ίλιγγο και ακράτεια λόγων και… ούρων. Γέμισαν τον… ευφυέστερο λαό του κόσμου με παπαρδέλες και φρούδες ελπίδες απραγματοποίητων προσδοκιών και οργή τους… «εταίρους-δανειστές-τοκογλύφους», (προς το παρόν ισχύει το τρίτο). 

   Η στήλη είχε ψυλλιαστεί το στυλ της διαπραγμάτευσης που συμφωνήθηκε και το «τί θέλει να πει ο ποιητής», με τις πρώτες μπαρούφες του τυχοδιώκτη Dr Νάρκισσου, όταν έμαθε τους χαρτοπαικτικούς ατσιδισμούς του, (περί… «θεωρίας παιγνίων» και πως κερδίζει όποιος μένει τελευταίος στο παιχνίδι) και το εμπέδωσε όταν άκουσε τον Τσίπρα να αναφέρει στον Μίκη, τότε που τον επισκέφτηκε σπίτι του, τα περί… «στρατηγικής» στους χειρισμούς! Οπότε η εξέλιξη των, δήθεν, διαπραγματεύσεων δεν την εξέπληξε.
   Δυστυχώς όμως, όταν δεν μπορείς να ξεγελάσεις ένα απλό κοινό μυαλό σαν του Ορφέα, θα την «φέρεις» στην αγέλη των τσακαλιών της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ; Και μάλιστα προκαλώντας τους συνεχώς, (π.χ. γελοιογραφία με τον Σόιμπλε ντυμένο SS, ή αποκαλώντας τον «μαντρόσκυλο)! Μόνο ο… Μέντωρ κι ο Στράτα-Στρατούλωφ μπορούν να χάψουν τους λεονταρισμούς ενός πεινασμένου ψωρόγατου και τους τσαμπουκάδες ενός άψητου κι αμούστακου άφραγκου παιδάριου.

   Αποτέλεσμα. Στον επιχειρηθέντα μπλοφοαιφνιδιασμό με το 47/σέλιδο τελεσίγραφο που έστειλε στους… θεσμούς το Μέγαρο Μινίμου, δηλώνοντας τις… κόκκινες -ξεθωριασμένες προς το ροζέ- γραμμές του, απάντησαν αμέσως μ’ έναν 5/σέλιδο καταπέλτη! Μόνο και μόνο γιά να δείξουν στο… ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο το ποιός έχει τ’ απάνω χέρι! 

   Προσωπικά δεν πιστεύω πως η μπίλια θα κάτσει τελικά σε όσα προτείνει η τρόικα. Ειδικά αυτό το 23% ΦΠΑ στη ΔΕΗ, που θα πυροδοτήσει ανάφλεξη τιμών σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα δεν αντέχεται με τίποτα. Νομίζω πως το ρίχνουν στο τραπέζι γιά να σπάσουν την αλαζονεία και τον μεγαλοϊδεατισμό του Αλέξη, που ακόμη και τώρα εξακολουθεί να μιλάει γιά…  διαίρεση της  Ευρώπης! (Όλοι αντάμα κι ο… ψωριάρης, δηλαδή εμείς μόνο, χώρια. Κι αυτό το λέει διάσπαση!). Γελοιότητες και κοκορέματα τύπου: «βράζει η πορδή του και θαρρεί πως είναι δύναμη», γιά εσωτερική κατανάλωση στην κομματική του πανσπερμία και γιά να σκορπά ρίγη ενθουσιασμού σε εγκάθετα κοριτσόπουλα υποδοχής, όπως εκείνη η «γατούλα» με τ' άσπρα του Υπουργείου Παιδείας, που τον προέτρεπε τσαχπίνικα, (και ίσως με κάποιο πονηρούτσικο... βαθύτερο νόημα!): «Ποτέ πίσω, μόνο… μπροστά!», και κουνιόταν τινάζοντας ναζιάρικα το μαλλί.

   Πάντως, πέρα από το «τράβηγμα του αυτιού» γιά τα αυθάδικα «αντιστασιακά» κουνήματα μιάς υποτελούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση κυβέρνησης, συμφωνία θα κλείσει, όπωσδήποτε! 
   Το πραγματικό πρόβλημα με την αναπόφευκτη χρεωκοπία της Ελλάδος και την -εξ αυτής- αναγκαία επιστροφή σε τοπικό νόμισμα, θα φανεί καθαρά την επομένη ημέρα, όπου η γύμνια μας θα προβάλλει ανάγλυφα και χωρίς προσδοκία… οφειλομένων δόσεων, αλλά μόνο… πληρωμής δόσεων. Η χώρα δεν μπορεί να ζει μονίμως με δανεικά, το μείζον μέρος των οποίων θα ανακυκλώνει συνεχώς προηγούμενα φέσια τα οποία, αενάως, θα φουσκώνουν το χρέος λόγω, έστω μικρών, τόκων. Όταν μάλιστα η δημοσιονομική πολιτική της… «διά πρώτη φορά αριστερά» περνάει μέσα από την διόγκωση του κρατισμού, των παροχών και της απέραντης δημοσιοϋπαλληλίας. Κάποτε θα αντιληφθούν και οι δανειστές το μάταιο τον προσπαθειών τους και τον πίθο των Δαναΐδων όπου σπρώχνουν τα λεφτά τους. Και τότε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου