Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

«Αποχαιρέτισε την Αλεξάνδρεια που χάνεις…»!



Γιατί… όλα εδώ πληρώνονται!
Καλομελέτα κι έρχεται! Περήφανα και μ' αξιοπρέπεια! Το εγγυάται ο... Στρατούλης!
   Αμετροέπεια, αλαζονεία, προπέτεια, μικρομεγαλισμός… Όσο πιό άτσαλα πολιτεύεσαι, και διαπραγματεύεσαι, τόσο πιό πολλά έχεις να χάσεις. Ποιός δεν θυμάται, νωπά ακόμη σαν την… εκλογική «εντολή», το go home μαντάμ Μέρκελ, το σκίτσο της «Αυγής» με τον Σόιμπλε ντυμένο SS, το επίθετο «τοκογλύφος» να πηγαίνει και να ’ρχεται σε κάποιους που δανείζονται ακριβότερα γιά να μας δανείσουν με μικρότερο τόκο, το «εμείς θα παίζουμε τη λύρα κι αυτοί θα χορεύουν πεντοζάλη», το υψωμένο δάκτυλο του Dr Νάρκισσου, που είχε άλλον αποδέκτη και τελικά καταλήγει τσουχτερά… «αλλού»! 
   Είναι εντελώς άλλο πράγμα το κουμαντάρισμα των σχολικών… «δεκαπενταμελέ», με τις καταλήψεις των σχολείων και τους επιτυχημένους προπηλακισμούς των θεωρητικά ανωτέρων καθηγητών και διευθυντών, τραμπουκισμοί που τελεσφορούσαν λόγω αδύναμων πολιτικών ηγεσιών, και άλλο η επιβολή του νταηλίδικου απαιτητικού τσαμπουκά επί των πανίσχυρων ευρωπαϊκών θεσμών.

   Με τον αέρα της ευκαιριακής υποκλαπείσας από ορυμαγδό κούφιων υποσχέσεων προσωρινής πλειοψηφίας, μπουκάραμε στα διεθνή fora με την αναίδεια του πρωτάρη, τη γραφικότητα της εμφάνισης και το new look του εντυπωσιασμού, με θράσος, αναίδεια, το χέρι στη τσέπη και το: «άκου να δεις, εσύ δεν ξέρεις, εγώ θα σου πω!». Αποτέλεσμα: Η επιβαλλόμενη σε τέτοιες περιστάσεις διπλωματική ευγένεια δεν επέτρεψε στους… θεσμούς να μας πουν αυτό που μας άξιζε, δηλαδή το «άει σιχτίρ»! Όμως μας το δείχνουν με τον τρόπο τους. 
   Έχοντας αποδειχθεί ανεπίδεκτοι μαθήσεως, άρα και σωτηρίας, αφού -όπως ανακοινώθηκε- η Κύπρος, λόγου χάρη, έχει εφαρμόσει το πρόγραμμα σωτηρίας κατά 97% και όπως φαίνεται σώθηκε, ενώ εμείς -επειδή είμαστε μάγκες, είμαστε… άλλο πράμα και έχουμε τον κ… πίσω- το εφαρμόσαμε κάτω του 50%, έχοντας καταστεί «άχθος αρούρης», παγκόσμιο πρόβλημα και ανυπόφορο βαρίδι στην ομαλή πρόοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη και η άλλη συριζαρέικη σαπουνόφουσκα της περίφημης «συμμαχίας του νότου» έσκασε. Μας βλέπουν ως παράδειγμα προς... μή μίμηση! Όποιος δυσπιστεί, ας ακούσει τις δηλώσεις των Ιταλών, (Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών).  

   Δυστυχώς, γιά χώρα και λαό, η ατζαμίδικη, ερασιτεχνική, αμοραλιστική, καιροσκοπική τακτική της… «ασαφούς δημιουργίας», με τα παπατζίδικα κόλπα του τυχοδιώκτη εμπνευστή της πολιτικής του… «διά πρώτη φορά αριστερού τσούρμου», αποδίδει… καρπούς! Όμως οι καρποί αυτοί είναι πολύ πικρά και δύσκολα καταπότια! (Ελπίζω κάποτε ο λαός να εφαρμόσει τη σοφή τακτική της μαϊμούς που βάζοντας μυαλό… «δοκιμάζει» τα φρούτα, πριν τα καταβροχθίσει αμάσητα!). Έτσι, αφού εφαρμόσαμε τη ρηξικέλευθη θεωρία των… παιγνίων και την… «παίξαμε» ασκόπως, (την τύχη της χώρας!), επί τετράμηνο, τώρα…. «Αλέξη, χάσαμε»! Με βάση το μέγεθος και την ισχύ των αντιπάλων… παικτών, το αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Με όποια τυχόν κατάληξη, το «σουρομάδημα» του λαού είναι δεδομένο. Απλά ο «δείκτης» παίζει μεταξύ «χείριστου» και «ολοκληρωτικής καταστροφής». Και από δικαιολογίες, άλλο τίποτε. Όλοι θα φταίνε, πλην του… ΣΥΡΙΖΑ! Οι πρώην, οι πιοπρώην, οι… τοκογλύφοι, ο… Μαρκαριάν, κάποιος άλλος, τέλος πάντων! Και ο μεγαλύτερος ατζαμής γκαφατζής, ο μεγαλύτερος απατεώνας, ο μεγαλύτερος εγκληματίας έχει πάντα δικαιολογίες ν’ αντιτάξει στο δικαστήριο, περί της αθωότητός του. Μέχρι κι ο Τσοχαντζόπουλος σχίζει τα ρούχα του διαλαλώντας την αθωότητά του! 

   Όμως τα πάντα στη ζωή κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και η Ιστορία στη θέση του ονόματος του τελευταίου ολετήρα της Ελλάδος, θα γράψει με μελανά χρώματα: «Τσίπρας»! Όπως στην Μικρασιατική καταστροφή είχε γράψει: «Γούναρης». Και γιά όποιους δεν γνωρίζουν, δεν φρόντισαν να μάθουν, ή απλώς ξεχνούν, και τότε ο Γούναρης και η παρέα του διέθεταν… «νωπή» εντολή του μόνιμα άφρονος λαού, προκειμένου… «να φέρουν πίσω τα παιδιά τους από την Μικρασιατική εκστρατεία, που τα έστειλε να σκοτωθούν ο… εγκληματίας Ελευθ. Βενιζέλος»! Στους ίδιους αμνήμονες υπενθυμίζεται πως στην είσοδο του Παπάγου, κάθετα στη Μεσογείων και στο παρκάκι απέναντι από το Πεντάγωνο, έξι μεγάλα κυπαρίσσια και ανάλογες επιγραφές υποδεικνύουν ακριβώς το σημείο εκτέλεσης των «Έξι» υπαιτίων της Μικρασιατικής καταστροφής. Πολύ φοβάμαι πως σύντομα θ’ αναζητούμε νέους Γονατάδες και Πλαστήρες γιά να τιμωρήσουμε τις συνέπειες της  τωρινής… «νωπής» εντολής!


   ΥΓ. Όσο γιά το κουτοπόνηρο, μισοκακόμοιρο  και ψοφοδεές επιχείρημα των μονίμων αφελών:
    - «Καλά και ολόκληρος λαός τί φταίει να πληρώνει μονίμως τα λάθη των πολιτικών;».
   Φταίει και παραφταίει! Γιατί όταν βάζεις στο καράβι σου ως πλήρωμα τύπους σαν τον νεοσταλινικό γουρλομάτη Σαλιάρη, τον κουτοπόνηρο Πόρκυ, τον παντελώς αγράμματα Λεουτζίκο, τον αρριβίστα τζογαδόρο Νάρκισσο, τον καφενόβιο… Μέντορα, τη χαζοχαρούμενη Γιαγιάκα και τιμονιέρη ένα κακέκτυπο Δεκαπενταετούς πλοιάρχου, το φουντάρισμα του σκάφους είναι αναμενόμενο. 
   Με όποιο τελικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις, μεγάλοι χαμένοι θα είναι λαός και χώρα. Γιατί, έχοντας ασελγήσει, ως πολίτες, επί της Οικονομίας μας επί χρόνια, την πιό κρίσιμη στιγμή κάναμε τη χειρότερη δυνατή επιλογή. Παρασυρμένοι από τις Σειρήνες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, δρομολογήσαμε, απελπισμένοι και επιπόλαιοι, ταξίδι προς την ολοκληρωτική καταστροφή. Χωρίς επιστροφή και χωρίς ελπίδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου