Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Η παραβολή του ασώτου. (Σε νεοελληνική, σύγχρονη version)

Ιστορίες παράλληλες. Απλά, λιανά και κατανοητά.
"Οι γαμπροί της Ευτυχίας"
    Η γνωστή ευαγγελική παραβολή θα μπορούσε να αποτυπωθεί στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με τα εξής, απολύτως ανάλογα, συμβάντα.

   - Ο Τσοχατζόπουλος, κατά ραδιούργο και εγκληματικό τρόπο, εκμεταλλεύτηκε το αξίωμά του και επίορκος ως κοινός απατεών, καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του λαού και τη ευαίσθητη θέση που του εμπιστεύθηκε, καταληστεύοντας με μίζες και δόλιες συμφωνίες στα εξοπλιστικά, τον ιδρώτα και αίμα του. Κατασπατάλησε δάνεια και εθνικούς πόρους σε ιδιοτελείς σκοπούς, καλοπέραση, πολυτελή διαβίωση και αύξηση ατομικής και οικογενειακής περιουσίας.
   Ο Τσοχατζόπουλος εκφράζει τον ελληνικό λαό, που γιά χρόνια ζούσε βίο πέρα από τις πραγματικές παραγωγικές του δυνατότητες. 

   - Ο Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε από το δικαστήριο γιά τις πράξεις του και προς σωφρονισμό, σε 20 χρόνια κάθειρξη.  
   Ο ελληνικός λαός καταδικάστηκε, γιά προσαρμογή στην κανονικότητα ζωής χωρίς ανευθυνότητα κι ελλείμματα, να έχει "μνημόνια" γιά πολύ πάνω από 20 χρόνια.  

   -Κριτής  του Τσοχατζόπουλου η ελληνική Δικαιοσύνη
    Δικαστήριο  γιά τον ελληνικό λαό οι εταίροι-δανειστές.

   - Μαζί με τον κύριο δράστη καταδικάστηκαν, ως γνωρίζοντες και αποδεχόμενοι προϊόντα εγκλήματος, ωφελούμενοι παρανόμως απ' αυτά, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή.
   Βίκυ και Αρετή εκφράζουν το τμήμα του ελληνικού λαού - και είναι δυστυχώς πολύ μεγάλο- που αν και δεν έλαβε μέρος στην λοβιτούρα, εν τούτοις γνώριζε τη λαμογιά και την προέλευση της καλοπέρασής του, αλλά έκανε το... κορόιδο κι απολάμβανε άνομα οφέλη. Είτε τρώγοντας φιλέτο, είτε γλύφοντας κόκαλα. Είναι αυτοί που εννοούσε ο Πάγκαλος στο περίφημο: "Μαζί τα φάγαμε"!

    - Βίκυ κι Αρετή καταδικάστηκαν σε μικρότερες ποινές.  
   Αντίστοιχα, στο συμπλέον στίς πάντοιες κομπίνες και πάντοτε καλοβολεμένο κομμάτι του πληθυσμού, η επίδραση των πάσης φύσεως μνημονίων είναι από αμελητέα έως υποφερτή.

   - Τα παιδιά της Αρετής κι ο μικρός γιος της Βίκυ Σταμάτη είναι παντελώς αμέτοχα εγκληματικών πράξεων των γονιών και παπούδων τους και εντελώς αθώα θύματα οποιουδήποτε εγκλήματος. Όμως πληρώνουν βαρύ τίμημα γιά πράξεις που ούτε γνώριζαν και θ' αργήσουν πολύ να καταλάβουν ότι διαπράχθηκαν. Βιώνουν μόνο τραγικές συνέπειες.
   Τα παιδιά αυτά, στην παραβολή, εκφράζουν το αθώο και αμέτοχο τμήμα του λαού στην κάθε διαπραχθείσα εθνική ανομία. Είναι το  κομμάτι που, αναίτιο και ανεύθυνο, καλείται να πληρώσει σπασμένα άλλων, που χάλασαν τη ζωή και το μέλλον του.

  - Συνήγορος υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου κ.λπ.: Τύποι... "τύπου Ραγκούση" and co.
   Συνήγοροι ελληνικού λαού: Τύποι... "τύπου Φλαμπουριάρη, Baroufakis" and co.
      
   Συνέπειες:
   - Ο Τσοχατζόπουλος ομιλεί περί σκευωρίας και "σκίζει" ιμάτια ζητώντας αθώωση. 
   Οι συριζάριοι ... "σκίζουν" μνημόνια και βάφουν... κόκκινες γραμμές με... αέρια. Απαιτούν δάνεια και κόντρα δάνεια -αφειδώς και χωρίς αξιολόγηση- προκειμένου να κάνουν την πολιτική του... έτσι γουστάρω. 

   Ερωτήματα:
   - Πιθανή αθώωση Τσοχατζόπουλου, (η οποία προφανώς λειτουργεί προς το συμφέρον του), ένεκα μόνο του συμφέροντος των ανεύθυνων απογόνων του, αποτελεί δίκαιη απόφαση;
   Οι δυσμενείς επιπτώσεις επί των "ανεύθυνων παιδιών" αποτελεί εύλογο και δίκαιο λόγο ώστε να "αθωωθεί" ένας δράστης σοβαρών εγκλημάτων, τα οποία με τέτοια απόφαση θα παραγραφούν ουσιαστικά;

   Θα μου πείτε πως αυτά αποτελούν ψιλά και, σίγουρα, ακατανόητα πράγματα γιά όσους βλέπουν μόνο την... "ρευστότητα" και το "δος ημίν σήμερον", γυαλίζει το μάτι τους από πείνα και θεωρούν "περηφάνεια" τη μαγκιά και τον τσαμπουκά στη διεκδίκηση των άδικων... "δίκιων" μας. Στοιχεία που δείχνουν πως..."πετάει η ομαδάρα" εφ' όσων κοροϊδεύει το σύμπαν, και θα βγούμε στους δρόμους γιά χάρη της. Κάτι που ήδη μεθοδεύεται, προκειμένου οι πάσης φύσεως Σοϊμπλέδες που... μας πίνουν το αίμα, να... τα κάνουν πάνω τους! 
   Ας πούμε πως είναι κι έτσι, δεν επιμένω, γιά προφανείς λόγους! Το προέβλεψε κι αυτό ο μέγας Μαρκ Τουαίην.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου