Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η τρέλα, τρέλα αλλά και η καρέκλα, καρέκλα!

(μαζί με την κουτάλα, εννοείται!)

Αποτέλεσμα εικόνας για προεκλογικές αφίσες συριζα
Ήλθε, είδε και... απήλθε!
   Οι "ξυπόλητοι" διαπραγματευτές και οι "σεντσασώβρακοι" ατσίδες μπλοφαδώροι κορδακίζονται, κομπορρημονούν και υψώνουν σφιγμένες γροθιές, μπροστά σε... κόκκινες γραμμές! No passaran, κραυγάζουν σε όλους τους τόνους και όλα τα μέσα. Και φυσικά αυτογελοιοποιούνται άλλη μία φορά στα μάτια του κάθε σώφρονος πολίτη. Στους υπόλοιπους περνάει ακόμη η μπογιά του κάθε... "μπαλαφάρα" που ισχυρίζεται πως: "Ποτέ δεν είπαμε πως θα σκίσουμε τα μνημόνια", και της άλλης της ψευτοσπουδαίας ημιαγράμματης κομπλεξικής θορυβοποιού, (αγνοεί τη σημασία του όρου "λάθρα", "λαθραίος"), η οποία δήλωσε ανερυθρίαστα πως: "Το σκίζουμε τα μνημόνια ήταν... σχήμα λόγου"!
   Εν πάση περιπτώσει, με σχήματα λόγου και παραλόγου, η ώρα της αλήθειας έφτασε και οσονούπω θα έλθει και η ώρα της Εφορίας, αποχωρούσης της... ευφορίας της παληκαριάς, της αξιοπρέπειας και της σθεναρής -τάχα- αντίστασης στους "δανειστές-τοκογλύφους"! (Ήρθε επίσης η ώρα να "παίξει" αυτός ο όρος, αντί του "εταίροι-δανειστές").
   Τώρα μιά νέα μάχη, δήθεν, αρχίζει. Να πεισθούν να ψηφίσουν τη συμφωνία -υποστέλλοντας τη σημαία- οι "ανένδοτοι αγωνιστές" του συριζαριού και οι "ελεύθεροι πολιορκημένοι" των ανεξέλεγκτων ψεκασμένων, αποδεχόμενοι τον... "έντιμο συμβιβασμό" που πιθανολογείται πως κατέληξαν οι διαπραγματευόμενοι, και την υπέρβαση των... κόκκινων γραμμών του λεοντόκαρδου σαλιάρη υπουργού. (Εκείνου που κυνήγησαν στο ΟΑΚΑ δυό χρυσαυγίτες και με μιά σφαλιάρα τα 'κανε πάνω του, ουρλιάζοντας γιά βοήθεια!).
   
   Προσωπική εκτίμηση της στήλης: Εάν τελικά επικρατήσει η λογική στους λαμβάνοντες τις αποφάσεις, συμφωνία θα υπάρξει. Τσουχτερή κι οδυνηρή μεν, αλλά θα υπάρξει. Στα πλαίσια του αναπόφευκτου και του "μη χείρον βέλτιστον".  Και -προσοχή στο σημείο αυτό- ουδεμία περίπτωση διαρροής κυβερνητικής ψήφου υπάρχει! Ούτε μιάς!!! Ούτε μία πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο! Ας λένε κι ας "κουνιούνται" τώρα όσο θέλουν οι λεβέντες της... ρήξης.
   Όλο το "αριστερό  -κατά Baroufakis- τσούρμο" θα υπερψηφίσει και...  θα πεί κι ένα τραγούδι. Αριστερό κι επαναστατικό βέβαια. Μετά θα ξαμοληθούν να πουν το... "ποίμα τους". Αυτό που ήδη "κατασκευάζεται" στα μαγειρεία της Κουμουντούρου, προκειμένου να "σερβιριστεί" στους... χάνους που περιμένουν, ώριμοι, να το χάψουν και τους χαχόλους που θα το πιστέψουν.
   Μιά ζωή στο "περίμενε" η αριστερά, πεινασμένη και διψασμένη γιά εξουσία, τώρα που βρέθηκε στην καρέκλα της, κρατώντας σφιχτά στο χέρι την κουτάλα, πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος γιά να πιστέψει πως θα την εγκαταλείψει τόσο εύκολα. Γιά μερικές... ψωροκόκκινες γραμμές; Σιγά το πράμα!
   Τους ντόπιους "γκαιμπελίσκους" τί τους έχουμε; Ξέρουν αυτοί. Θα τα μπαλώσουν μιά χαρά. Άλλωστε ο ελληνικός λαός φημίζεται γιά την ευφυία του. Οπότε, no problem!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου