Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η σύνοδος της Ρίγας και οι ριγέ, ξεθωριασμένες πλέον, κόκκινες γραμμές.



Το χάλι μας, τα κάλλη μας και... μη χειρότερα!
Άντε και με... τ' αριστερό. Και στην επόμενη σύνοδο με ανεμοπλάνο!
      Παρακολουθώντας χθες τα βραδινά δελτία ειδήσεων η μαυρισμένη μου ψυχή έγινε… κατάμαυρη. Τα νοσοκομεία σε ερειπιώδη κτιριολογικά κατάσταση. Χωρίς καμία συντήρηση, χωρίς προσωπικό, χωρίς φάρμακα, χωρίς αναλώσιμα μικροϋλικά και με τους ασθενείς να φέρνουν μέχρι γάζες και βαμβάκι από το… σπίτι. Τα νοσοκομειακά οχήματα ελάχιστα λόγω ακινησίας πολλών, χωρίς συντήρηση και ανταλλακτικά. Τα λεωφορεία -όσα απέμειναν να κυκλοφορούν- είναι σαράβαλα και κινούμενα κρεματόρια. Τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της Αστυνομίας το ίδιο. Πλήρης εγκατάλειψη και κατάρρευση των υπηρεσιών που, υποτίθεται, είναι ταγμένες να προσφέρουν στον τομέα της ασφάλειας του πολίτη. Μέχρι και τα κρατικά αεροσκάφη, καθηλωμένα και εκτός λειτουργίας από έλλειψη… ρευστού γιά ανταλλακτικά και συντήρηση, υποχρέωσαν την αποστολή… επαιτείας στη Ρίγα να μεταβληθεί σε εκστρατευτικό σώμα καταδρομέων. Με καραβάνα, (αλουμινόχαρτο), και… παγούρι! Πλήρης διάλυση και αποσάθρωση των πάντων. Μιά χώρα σε αποσύνθεση να απολαμβάνει διεθνώς την απόλυτη ξεφτίλα και απομόνωση, που όμως οι… «διά πρώτην…. κ.λπ.» αποκαλούν και διατυμπανίζουν ως πολιτική… εθνικής αξιοπρέπεια;! Με μοναδική και μονότονα επαναλαμβανόμενη δικαιολογία: 
   - «Οι κακοί Ευρωπαίοι «δανειστές-εταίροι-τοκογλύφοι», (διαλέξτε και πάρτε όνομα), φταίνε που δεν μας… δανείζουν με τους όρους που εμείς θέλουμε»!!!

   Καλά ρε παιδιά, δηλαδή αυτή η ρημάδα χώρα, έτσι και δεν την… δανείσουν πέθανε; Τί καινοφανείς και πρωτάκουστες απόψεις είναι αυτές; Όλες οι χώρες καταφεύγουν στις λεγόμενες «αγορές» γιά να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους και να προοδεύσουν, αλλά το χάλι να πάρουν δανεικά -μεροδούλι, μεροφάι- με σκοπό να πληρώνουν εσαεί μισθούς,  συντάξεις και να εξασφαλίζουν στοιχειώδεις κοινωνικές υποχρεώσεις τους προς τον λαό, πρώτη φορά παρουσιάζεται σε καιρό ειρήνης σ' ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Και μετά τολμάμε και μιλάμε γιά αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, εθνική ανεξαρτησία και τέποια υπέροχα, που ηχούν όμως, ως κούφιοι λαϊκισμοί.
   Όταν περιφέρεις δισκάκι επαιτείας σε ανατολή και δύση, (μέχρι τη Βραζιλία, την πόρτα της φαβέλας χτυπήσαμε!), μόνο και μόνο γιά να επιβιώσεις, περήφανος, σαφώς, δεν πρέπει να αισθάνεσαι. Ψωμοζήτουλας του κερατά είσαι και ρεζίλης των σκυλιών. Ανίκανος και ακατάλληλος να διαχειριστείς τα του οίκου σου. Και ευτυχώς που η κουρελοεμφάνιση των αποστολών μας έξω δίνει το μέτρο της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα, πέρα από χαμόγελα και κομπορρημοσύνες της βιτρίνας. Τώρα όσα, γιά εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό, λένε ψευδόμενοι ασύστολα οι άκαπνοι γκαιμπελίσκοι  και οι ιδιοτελείς ανερμάτιστοι νάρκισσοι της διεθνούς καλοπέρασης και του… καλοπληρωμένου σοσιαλισμού, είναι μπούρδες και σαχλαμάρες, που πείθουν και ικανοποιούν αποκλειστικά, (πετάει η ομάδα!), χαχόλους κι ευκολόπιστους αφελείς.
   Βαφτίζουμε τα παρακάλια διαπραγμάτευση και τη ζητιανιά «συμφωνία», και την πιπιλάμε σαν καταπραϋντική και ελπιδοφόρα αντιβιοτική καραμέλα. Ως θεραπεία πάσης νόσου και πάσης… Μιά ασπιρίνη κόντρα σε καθολικό, και μάλιστα επιθετικό, καρκίνο.

   Έτσι, ο ευφυέστερος λαός του κόσμου περιμένει σωτηρία από αστοιχείωτους Λεωτσάκους, ανερμάτιστους Φλαμπουριάρηδες, (λίρα εκατό, αφού σε ό,τι λέει, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!) και λεοντόκαρδους Στρατούληδες!

   Όμως, ενώ αυτό το «τσούρμο» μας δουλεύει, ταυτόχρονα δουλεύει κι  η τύχη μας. Εντύπωση προκαλεί επίμονη, τελευταίως, τηλεοπτική διαφήμιση. Πρόκειται γιά το γνωστό αιμορροϊδικό ανακουφιστικό σκεύασμα που λέγεται: PROCTO-SYNALAR.N
   Επειδή στην πολύ πονηρή εποχή μας οι συμπτώσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί, προσωπικά πιστεύω πως οι πανέξυπνοι φαρμακοβιομήχανοι-παρασκευαστές του, προφανώς εν επιγνώσει της επερχόμενης «συμφωνίας» και του συνημμένου φορομπηχτικού πακέτου, (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, Έκτακτες εισφορές, Τακτικές εισφορές και λοιπές… εισφορές), σπεύδουν να επωφεληθούν προσφέροντας, ταυτοχρόνως, στην ελληνική αγορά ένα κατάλληλο και αναγκαίο… ανακουφιστικό ίαμα. Σπεύσατε πριν εξαντληθούν τα αποθέματα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου