Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

- «Την κουτάλα, σύντροφοι….»!



Γιά όσους δεν «τσιμπάνε». Τους… δύσπιστους.
- Χέρι-χέρι, σε πηγαίνω και με πάς, εγώ που σε λατρεύω κι εσύ που μ' αγαπάς...!
   Προχθές έγινε χαμός! Ένας ζοφερός παγωμένος άνεμος έπνευσε απ’ άκρου σ’ άκρο στη χώρα. Οι διαπραγματεύσεις κόλλησαν -μας είπαν- σε αδιέξοδο και η ρήξη είναι προ των πυλών. Με φταίχτη εννοείται -ποιούς άλλους;- τους… αλλοπρόσαλλους κακούς δανειστές, που δεν ξέρουν τί ζητούν και τί θέλουν! Κι ο λαουτζίκος δάγκωνε πετσέτες από αγωνία, κρεμασμένος από τα χείλη του Σακελλαρίδη, της ήρεμης δύναμης! 
   Χθες, αιφνιδίως επίσης, ο ουρανός ξαστέρωσε και μπορούν πλέον οι αφελείς χαχόλοι να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία της… δραστήριας κυβέρνησης που πέτυχε το… ακατόρθωτο! Τον... έντιμο συμβιβασμό! Και τώρα η αλήθεια. Προϊόν μακράς και πικρής πείρας, με δυό σταγόνες σκέψης. 

   Το έργο, χιλιοπαιγμένο, έκανε πρεμιέρα επί εποχής του διαβόητου Αντρέα, που υπογράφοντας την παραμονή των αμερικανικών βάσεων στη χώρα, έβγαλε τους πασόκους στους δρόμους γιά να πανηγυρίσουν το διώξιμό τους από την Ελλάδα και τον Δήμαρχο της Δάφνης να γεμίσει τους δρόμους της επικράτειάς του με ταμπέλες ανακήρυξης της περιοχής σε… «αποπυρηνικοποιημένη ζώνη»! Τοιαύτη και τοσαύτη ηλιθιότητα. 
   Σήμερα, καθ' όσον οι καιροί αναπλάθουν αλλήλους, οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν σε λίγο είναι ειλημμένες προ καιρού και  είναι- προφανώς- δυσμενείς, αντιλαϊκές και απαραίτητες! Και προ πάντων αναμενόμενες, καθώς ο ασθενής -εμείς ως χώρα- δεν βάζουμε μυαλό και δεν προσαρμοζόμαστε στη συμφωνηθείσα «θεραπεία», όπως οι λοιπές χώρες που μπήκαν σε ίδιο μνημονιακό πρόγραμμα και γιατρεύτηκαν εξερχόμενες απ' αυτό… ως «κυρίες». Ζητούμενο των τελευταίων ημερών της διαπραγμάτευσης ήταν -και ουσιαστικό πρόβλημα- ο τρόπος που θα «σερβιριζόταν» το χάπι στους… «ελπίζοντες αφελείς», αφού όσα πικρά έγιναν αναγκαστικά δεκτά από την Κυβέρνηση είναι αντιδιαμετρικά με όσα φούμαρα μας πλασάριζε μέχρι τώρα η «διά πρώτη φορά αριστερά», προκειμένου να γίνει… «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Με σαλιαρίσματα Στρατούλη από το ηρωικό Μασολόγγι και άλλων παμπόνηρων λαϊκιστών περί «κόκκινες γραμμές» και κολοκύθια τούμπανα. 
   Το σκηνικό στήθηκε αδέξια, πρόχειρα και σε επίπεδα θεατρικής αρπαχτής σε καφενείο χωριού, ή παράσταση Καραγκιόζη στην ορεινή Ναυπακτία. Διώξαμε, τάχα, τον ενοχλητικό Νάρκισσο και φέραμε τον ζελεκοτόν Μπομπ και έτσι λύσαμε τον… γόρδιο δεσμό. Διατυμπανίσαμε την προηγούμενη ένα φοβερό αδιέξοδο, ώστε να τρομοκρατηθεί ο κοσμάκης και να σφίξουν οι…. (ξέρετε ποιοί) και την επομένη, με το ως διά μαγείας ξαστέρωμα του ουρανού, ο πανέξυπνος λαός να νοιώσει τέτοια ανακούφιση και ευφορία από το ξεσκάλωμα της διαπραγμάτευσης, ώστε να μη δώσει σημασία στο πώς και με τί όρους έγινε αυτό! Στοίχημα πως θα στηθούν και "αυθόρμητα" πανηγύρια στις πλατείες. 

   Όσο γιά τις «αριστερές πλατφόρμες», («μπινάρια» τις λεν οι Ιταλοί, με όλως συμπτωματικό τον συνειρμό της αργκό), και τους λοιπούς… «αντιστασιακούς», (-Αχ, μη καλέ, δεν κάνει, ντροπή!), η τεράστια γλύκα της εξουσίας, την οποία περίμεναν όπως η διψασμένη γη λαχταρά την πρώτη φθινοπωρινή ψιχάλα, είναι ικανή να γλυκάνει ό,τι πίκρα προκύψει από «μέτρα και σταθμά». Σιγά μη την διακυβεύσουν με εκλογές και δημοψηφίσματα. Επειδή μάλιστα, «καρέκλα και κουτάλα» πάνε πάντα μαζί, όποιος το ψάξει λιγάκι θα διαπιστώσει τον ορυμαγδό των αριστερών τρωκτικών που ήδη έχουν ορμήσει στα μουλωχτά και αντικαθιστούν τα δεξιά τρωκτικά σε παχουλές αργομισθίες και θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού. Οι μεταμεσονύχτιες φωτογραφικές τροπολογίες πέφτουν βροχή και τα επικερδή πόστα «πιάνονται» γερά. Μαζί βεβαίως και εκείνα της… ενημέρωσης. Σιγά λοιπόν, που όλοι αυτοί οι καλοβολεμένοι πλέον στην εξουσία θα ρισκάρουν την απώλειά της. Τα περί εκλογών και δημοψηφισμάτων είναι απλώς, τρομοκρατικά φούμαρα και τζάμπα μαγκιές. 
   - Την κουτάλα, σύντροφοι και τα μάτια σας! όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Γιάννης Καλαμίτσης  

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή λές να αρχίσει κάπως έτσι τον λόγο του στην Κοινοβουλευτική του ομάδα ο Πρωθυπουργός όταν θα τους ανακοινώσει τα συμφωνηθέντα με την Τρόϊκα νέα μέτρα;

    «Μην ξεχνάτε όμως, σύντροφοι ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον»....
    Θα γίνει τότε...της αριστερής πλατφόρμας το κάγκελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά δεν το "βλέπω". Είπαμε η "καρέκλα κι η κουτάλα" ενώνουν. Όμως τίποτε δεν αποκλείεται. Σου θυμίζω το ανέκδοτο του βιολιστή που μάγευε με το βιολί του τα λιοντάρια στη ζούγκλα, μέχρι που στο ρεσιτάλ μπήκε κι ο... κουφός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή