Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Οι Φου-Που-Α και ο Φου-Μαν-...Τσου!

Η πινακοθήκη των ηλιθίων

- Θα πάρουμε τη δόση;   - Τσου!

- Ρε, θα πάρουμε τη δόση;    

- Τσού!
  Από παρανόηση, ή άγνοια, συγχέεται η "ευφυία" με την "πονηρία", ενώ είναι γνωστόν πως αποτελούν δύο εντελώς ξεχωριστές ιδιότητες του εγκεφάλου. Π.χ. η "ευφυία" δεν συνυπάρχει ποτέ με την "ηλιθιότητα", ενώ η τελευταία συμπορεύεται -μιά χαρά- με την "πονηριά".
   Τελευταία, ακούγεται πολύ συχνά το... λογικοφανές, σε επίπεδο βλακείας, επιχείρημα: 
   - Αφού δεν μας δίνουν τις υπεσχημένες δόσεις της "συμφωνίας", (το "μνημόνιο" έγινε... γαργάρα), ας μην πληρώσουμε κι εμείς τις δόσεις στο ΔΝΤ! 
   Τόσο απλά και τόσο λογικά! Όμως, (εδώ ακριβώς "παίζει" η ηλιθιότητα" αυτών που εκστομίζουν τέτοιες σαχλαμάρες κι αυτών που τις αποδέχονται ως λογικές), πρόκειται περί δύο τελείως διακριτών και άσχετων μεταξύ τους πραγμάτων. Κι αυτό διότι: Η καταβολή των συμπεφωνημένων δόσεων στο ΔΝΤ -τόσο σε ποσόν, όσο και σε χρόνο πληρωμής-  αποτελεί ξεκάθαρη υποχρέωση της χώρας χωρίς αστεράκια και προϋποθέσεις, ενώ η καταβολή των δόσεων της τρόικα προς την χώρα υπόκειται σε -επίσης συμπεφωνημένη- προηγούμενη διαδικασία αξιολόγησης. Δηλαδή θα γίνεται πάντα υπό την προϋπόθεση ελέγχου από τα...τεχνικά κλιμάκια -πρώτα- και διαπίστωσης πως εφαρμόζονται τα συμφωνημένα και μετά την έγκριση του Eurogroup, το οποίο θα επιβεβαιώνει την αξιολόγηση. Δηλαδή αστεράκια μπόλικα! Στην προκειμένη περίπτωση, εμείς -τα λιοντάρια- αφού "σκίσαμε" τα μνημόνια, αρνούμεθα κάθε έλεγχο και κάθε αξιολόγηση και κωλυσιεργούμε συνεχώς, με τις γνωστές παπαρδέλες περί... "δημιουργικής ασάφειας" και τέτοια φληναφήματα που, πέραν των άλλων, κλονίζουν την αξιοπιστία μας στους εταίρους-δανειστές και μας ρεζιλεύουν γενικώς και διεθνώς! Όμως -αυτό, όλα κι όλα- τα λεφτά τα θέλουμε, ας τα λέει αλλιώς η συμφωνία! Κι αυτό επειδή είμαστε μάγκες και τσίφτες μπλοφατζήδες και επειδή έχουμε... "νωπή εντολή" του ελληνικού λαού να κάνουμε... "ό,τι γουστάρουμε"!
   Μέχρι πρό τινος πίστευα πως ο πονηρός κυβερνητικός εσμός διέθετε και κάποια ευφυία ώστε να πουλάει τρέλα στους αφελείς, στους πιστούς και τους χαχόλους του, ενώ οι ίδιοι... "ήξεραν". Προϊόντος όμως του χρόνου αρχίζω να προβληματίζομαι και επ' αυτού. Η συνεχώς εκπεμπόμενη -τήδε κακείσε και αφειδώς- βλακεία, μαζί με την αφελή αγραμματωσύνη, (Φου-Που-Α, "ενού ανθρώπου), και την ιστορική άγνοια, (Πολωνοί σύμμαχοι Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο), δεν μπορεί να λέγονται προκειμένου να ικανοποιήσουν μόνο τους οπαδούς τους, αλλά η οίηση της εξουσίας έχει καταστήσει και τους ίδιους πνευματικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά όμοιους με δαύτους. Εφ' ω και η παράλογη, κακοστημένη και κακόγουστη "παράσταση" που στήνεται καθημερινά στο "γυαλί" από το κάθε αριστερό... "στέλεχον"!
   Γι' αυτό και συνεχώς εκτοξεύουν μπαρούφες, όπως π.χ. τα δάνεια από Κίνα, Ρωσία, Ιράν και πιθανόν από Αγκόλα, ή την "προστάτζα" που έρχεται -από στιγμή σε στιγμή- για τα... κέρδη από έναν αγωγό που ακόμη δεν έχει σχεδιαστεί καν! Και η τελευταία αφέλεια η περίφημη Τράπεζα των Φτωχών, (ΒRICS), όπου,λέει, θα γίνουμε... μέλος! 
   Στην τελευταία αυτή μπούρδα, αν άκουσα καλά, μιλούν για "μέλος" και όχι "πελάτη". Όμως τα μέλη πληρώνουν συμμετοχή, δεν εισπράττουν. Οι πελάτες δανειοδοτούνται.
   Βρε, μπας και μας πήραν χαμπάρι και μας δουλεύουν κι οι... μουλάτες της Κοπακαμπάνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου