Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τα συνεχή «τζάκποτ» στο Λόττο και η «θεωρία των παιγνίων... γενικώς»



«Τυχαίο…, δεν νομίζω»!
-Συντρόφισσες και σύντροφοι. Παίξτε... λόττο!
   Λέγεται πως με τα αλλεπάλληλα «τζάκποτ» ο κουμπαράς των κερδών του λόττο ανέβηκε κοντά στα 11 εκατομμύρια ευρώ! Είναι, επίσης, γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των ποσών που τζιράρονται στα πάσης φύσεως νόμιμα τυχερά παιχνίδια, καταλήγουν στο κράτος. Είτε άμεσα υπό μορφή φόρων, κρατήσεων και εξόδων, είτε έμμεσα με την αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς των τυχερών. 
   Φωτογραφίζοντας την σημερινή οικονομική κατάσταση του κράτους, αλλά και την ιδιόρρυθμη ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά του νάρκισσου μαέστρου της κακοκουρδισμένης οικονομικής μηχανής της «διά πρώτην φορά….κ.λπ, κ.λπ.». (Όρα συντρόφισσες Βαλαβάνη, Φωτίου και σύντροφους Μαδράς, Σταθάκης και διάφορους τέτοιους τύπους) και γνωρίζοντας καλά την αμεσότητα στην εξακρίβωση των τυχερών νικητών, αλλά -κυρίως- τη γενική φιλοσοφία της αιθεροβάμονος και συνεχώς ψευδόμενης και αυτοδιαψευδόμενης κυβέρνησης της μηχανορραφίας, της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης, κάποιες σκέψεις αναπηδούν αυτόματα στο μυαλό της στήλης:

- Ρε΄, μπας και…. Μπα, δεν μπορεί, δεν φαντάζομαι. Αλλά πάλι, μήπως; Λές...;; 

   Όταν… «αξιοπρεπείς» κύριοι, σαν αυτά τα ποδοσφαιρικά… «δοχεία νυκτός» -ντόπια και διεθνή- που βγαίνουν καθημερινά στη φόρα να κλέπτουν, όχι οπώρας αλλά ολόκληρες τις μπανανοφυτείες του Εκουαδόρ, (εκτάσεις σαν από Αθήνα στη Λαμία, και βάλε), ποιός μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιο θρασύτατος τυχοδιώκτης και κομπιναδόρος, που υποκλέπτει κορυφαίες συνομιλίες υψίστων ευρωπαϊκών συμφερόντων, να μην κουνήσει -να, έτσι λίγο- το δακτυλάκι και να προκύψει άπαιχτος συνδυασμός στην κλήρωση, ώστε να «τυχαίνει» συνεχώς… «τζάκποτ»; 

   Όσοι δυσπιστούν ως προς τη δυνατότητα να συμβεί κάτι τέτοιο -η στήλη δεν το υποστηρίζει, αλλά δεν αποκλείει κιόλας πως μπορεί να συμβεί- ας φανταστούν τα εξής: Δευτερόλεπτα πριν π.χ. οι δύο τελευταίες μπάλες με τα τελευταία νούμερα «κάτσουν» στην κληρωτίδα, κάποιος… μηχανισμός να γνωρίζει ακριβώς ποιά νούμερα δεν «φτιάχνουν» συνδυασμό επιτυχίας και να… φροντίσει να εμφανιστούν αυτά ή αυτό! Οπότε… πάλι «τζάκποτ». Η ελπίδα… έρχεται! Στην επόμενη κλήρωση όμως.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου