Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

"Πήραμε τη ζωή μας λάθος... κι αλλάξαμε ζωή"!

... και νέες κόκκινες, (προς το ροζ), γραμμές!

- Δώστε και σώστε. Αλλά πάνω από την... κόκκινη γραμμή!

   Όταν στη μέση μιάς διαπραγμάτευσης και -λίγο πριν το τέλος της- αλλάζεις άρδην στρατηγική, ουσιαστικά ομολογείς πως η προηγούμενη ήταν λάθος και σε οδηγούσε μαθηματικά στην ήττα. Οπότε προσπαθείς, αλλόφρων κι απελπισμένα, ν' αποφύγεις το παγόβουνο με σπασμωδικούς χειρισμούς της τελευταίας στιγμής.
   Η Κυβέρνηση, ηλίου φαεινότερο, έχει χάσει τα πασχάλια της, λόγω πολυφωνίας, ιδεοληψίας και απειρίας, και με τους "μηρούς" της εντελώς περιπεπλεγμένους. Ανάλωσε όλον τον  διαθέσιμο χρόνο του παζαριού, ποντάροντας στην ατσιδοσύνη ενός αεριτζή μπλοφαδόρου και στην μακαριότητα, (-'Ντάξει, μωρέ!), ενός αδαούς αγκυλωμένου γερομέντορα που πίστευε πως:
   - Θα μας βαράν, θα κουραστούν, θα ιδρώσουν, θ' αρρωστήσουν, θα πεθάνουν. Νικήσαμε!

   Στην ουσία τώρα, στο "ψητό". Επειδή: "Ανάγκαν και αριστεροί πείθονται" και η γλίνα του βαρελιού γλύφτηκε εντελώς, ενώ τα 7,2 δις της πολυπόθητης δόσης είναι ήδη φαγωμένα, ή "ταγμένα", και ο Ιούνιος επέρχεται ταχέως και δριμύς, τα ψέμματα τελείωσαν και απαιτούνται αποφάσεις. Έτσι, το πικρό κρασοπότηρο της "ενδιάμεσης  συμφωνίας" πλησίασε επικίνδυνα την πικρή νταμιζάνα του αναπόφευκτου τρίτου μνημονίου, καθώς η χώρα παραμένει μία μεγάλη... χαβούζα που περιμένει... "αχόρταγους"! 
   Συνεπώς και επειδή:  "Θα πέσουμε όλοι επί των επάλξεων, αν δεν... πέσετε"!, απεφασίσθη στο Μέγαρο Μινίμου αντί γιά δύο αλληλοδιάδοχες "κωλοτούμπες" να γίνει μία και καλή. Ένα θεαματικό διπλό "τόλουπ", σε συνδυασμό με ένα υπέροχο τριπλό "άξελ". (Στη περιγραφή αντί του Κωστάλα, ο... Ευκλείδης). 
   Σήμερα οι σκληρές διαπραγματεύσεις άρχισαν εντατικά και υπό τη νέα ηγεσία τους "αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται σθεναρά επί του πατρώου εδάφους των Βρυξελλών". Σκοπός μία μεγάλη συμφωνία-πακέτο. Μιά ψυχή που είναι να βγεί, ας βγει να τελειώνουμε. Μέ έναν πόνο, (του Λαφαζάνη), ένα "τσούξιμο", (του λαού), και ένα... "κράξιμο", (των... ευελπιστούντων παραπλανημένων αφελών).

   Εις το βάθος αριστερά της εικόνος, οι αγριωποί τροϊκανοί κατοπτεύουν προ της τελικής εφόρμησης, στοχεύοντας εξ αποστάσεως, (εαρινή επίθεσις), ενώ οι δικοί μας -προετοιμασμένοι καταλλήλως- τους αναμένουν. Αναμένεται μάχη σφοδρά. Σώμα με σώμα, τσικ του τσικ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου