Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Δημοσκοπήσεις. Βαρόμετρο ή βλακόμετρο;



Επικαιρότης

   Κάθε λίγο και λιγάκι, με το παραμικρό συμβάν, ξεφυτρώνει και μας μοστράρεται και από μιά …δημοσκόπηση!
   Φταρνίστηκε ο… Τσίπρας; τσούπ!  δημοσκόπηση, με κάτω τον… Σύριζα!  Έβηξε ο Σαμαράς; να κάτω η ΝΔ στην, ατάκα κι επί τόπου, νέα δημοσκόπηση! Αστειότητες που εμφανίζουν τους Έλληνες περισσότερον επιπόλαιους, απ’ όσο πράγματι είναι! Ακόμη κι οι ανεμόμυλοι της παλιάς εποχής δεν έστριβαν με τόση ευκολία.

   Οι δημοσκοπήσεις αυτή την εποχή έχουν ως μοναδικές σκοπιμότητες, αφ’ ενός, να δώσουν δουλειά στους … δημοσκόπους και, αφ’ ετέρου, να εξυπηρετήσουν την πολιτική στρατηγική αυτών που τις… παραγγέλουν! Στα εμφανιζόμενα αποτελέσματα, νομίζω, ουδείς γηγενής και σοβαρός άνθρωπος δίνει, πλέον, σημασία. Όμως η απήχηση στο εξωτερικό είναι αλλιώτικη. Εκεί μας παίρνουν, δυστυχώς,  στα σοβαρά. Ιδίως σε ό,τι εμφανίζεται με αρνητικό πρόσημο!

   Στην τελευταία, μόλις χθεσινή, βλακοσκόπηση έγινε μιά απίθανης έκτασης σοβαρή εθνική ζημιά. Ως γνωστόν, τον μεγαλύτερο ρόλο στην διεξαγωγή δημοσκοπήσεων παίζει το είδος, αλλά και ο έντεχνος τρόπος της υποβολής ερωτημάτων, που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων.

   Δεδομένου πως αυτή τη στιγμή η μόνη πηγή παραγωγής εθνικού εισοδήματος και εισροής στην αγορά του τόπου «φρέσκου» και καθαρού μετρητού, απέμεινε ο τουρισμός και με επίσης δεδομένο ότι η πλειονότης των τουριστών της χώρας  είναι Γερμανοί,  το να βάζεις ερωτήματα τέτοια που να εκμαιεύουν, και μάλιστα σε επίπεδο παμψηφίας, καθολικά αντιγερμανικά αισθήματα εκ μέρους του ελληνικού λαού, μόνο ευφυές δεν κρίνεται! Ο οιοσδήποτε σώφρων Γερμανός πολίτης, αν πληροφορηθεί τη χθεσινή δημοσκόπηση, θα το ξανασκεφθεί αν θα έλθει στη χώρα μας, π.χ. στις Κυκλάδες, ή θα πάει να συναντήσει τον ήλιο και τη μεσογειακή θάλασσα απέναντι, στο…. Κιουσάντασι! Εγώ, το δηλώνω ευθέως, αν ήμουν Γερμανός και όχι μαζοχιστής, θα πήγαινα απέναντι! Το γιατί προφανές.

   Ακόμη κι αν η δημοσκόπηση αποτυπώνει ορθά το σημερινό δημόσιο αίσθημα, η πρόταξη του εθνικού συμφέροντος στην γερμανική τουριστική αγορά, επιβάλλει, (τουλάχιστον – τουλάχιστον), το να αποσιωπάς και να μην θίγεις, με τίποτα, τέτοια θέματα!
   Επειδή αδυνατώ να αναγνωρίσω, ως ελαφρυντικό, βλακεία στους ατσίδες δημοσκόπους μας, ως μόνη λογική εξήγηση θεωρώ τον έντεχνο τορπιλισμό, εκ μέρους των γνωστών πολιτικών χώρων, της οιασδήποτε αμυδράς πιθανότητος οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και την, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, εξαθλίωση του λαού με προφανή αύξηση της κομματικής τους πελατείας. Οι μηχανές τους δουλεύουν, φουλ speed, γιά να μας φέρουν στον πάτο! Κι εμείς.. «τσιμπάμε»! Μπράβο μας. Άξιος ο μισθός μας!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου