Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

"Το τεκνόν μετά του ωφελίμου".

Τραγελαφική και επικαιρότερη.... επικαιρότης

   Η στήλη δεν διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα κατά της συμπαθούς τάξεως των ομοφυλοφίλων. Ίσα-ίσα που αναγνωρίζει απέραντα το αναφαίρετο δικαίωμα της ... αυτοδιαθέσεως των ανθρώπων παντού, φυσικά και στο θέμα των σεξουαλικών προτιμήσεων. Στην ίδια λογική της ελεύθερης επιλογής πολιτικής ιδεολογίας, ποδοσφαιρικής ομάδος, φαγητού, ενδυμασίας, εξωτερικής εμφάνισης, τόπου διαμονής, μάρκας αυτοκινήτου, κ.λπ.  Ακόμη είναι ανεκτική και σε καταστροφικές συνήθειες, όπως κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά. Όποιος κάνει κάτι "κέφι", με "γειά του και χαρά" του. Δικό του το "κέφι", δικό του το πρόβλημα, δικές του οι συνέπειες και αντίρρηση καμία. Υπό μία μόνο προϋπόθεση. Να μην ενοχλεί, παρενοχλεί ή βλάπτει τον όποιον "πλησίον" του, ο οποίος έχει άλλες απόψεις και άλλα "γούστα", αλλά και να μην προκαλεί και προσβάλει καίρια το δημόσιο αίσθημα, προπαγανδίζοντας το "παράδειγμά" του. Η ιδιωτική ζωή να παραμένει αυστηρά ιδιωτική.
   Όλα τα ανωτέρω, μαζί με όσα τυχόν δεν αναφαίρονται ρητά, αλλά υπάρχουν ως "ιδιαιτερότητες", εντάσσονται στα λεγόμενα "ανθρώπινα δικαιώματα", τα οποία είναι αναφαίρετα και αδιαπραγμάτευτα, άρα απολύτως σεβαστά.
   Όμως, (και αυτό το όμως είναι επίσης τεράστιο, υποχρεωτικό, δεσμευτικό και αδιαπραγμάτευτο), άτομα με ιδιότροπες συνήθειες, έντονα πάθη, ακραία και σε βαθμό "βίτσιου", "γούστα"  και γενικώς επικίνδυνες εξαρτήσεις, οι οποίες τα καθιστούν τρωτά σε εκβιασμούς και υποχείρια εκμεταλλεύσεως, δεν θα πρέπει, επ' ουδενί, να καταλαμβάνουν καίρια δημόσια αξιώματα, αφού είναι πολύ πιθανό να καταστούν στόχοι και δέσμιοι επιτηδείων, με προφανή βλάβη του δημοσίου συμφέροντος ή της εθνικής ασφάλειας.

  Η Παγκόσμια Ιστορία βρίθει τέτοιων περιπτώσεων. Οι πιό παλιοί θα θυμούνται την ιστορία του Βρετανού Υπουργού Προφιούμο με την κουκλάρα πόρνη Κριστίν Κίλλερ που τον "ψάρευε" στο κρεβάτι και μετά έδινε πλήρη αναφορά στη Σοβιετική πρεσβεία.

   Πρόσφατα, η περίπτωση του Στρος Καν, παρά λίγο Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας (!) και πρότυπου ευάλωτου ανθρώπου, με  αχαλίνωτες σεξουαλικές επιθυμίες, αλλά και αυτή του Κύπριου Μ. Σαρρή, του, ακόμη, Υπουργού Οικονομικών της πολύπαθης Μεγαλονήσου. Αδυνατώ να διανοηθώ κύρος και σωστές αποφάσεις από έναν τύπο που σίγουρα τον "έχουν στο χέρι", οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, με φωτογραφίες και βίντεο, "μπαχαλευόμενο" από νταβραντισμένα τουρκόπουλα. Όσο γιά το καθ' ημάς, το ελληνικό κοινοβούλιο διαθέτει κάμποσες τέτοιες βραδυφλεγείς "βιτσιόζικες" βόμβες, σερνικές και θηκυκές, που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να εκραγούν.

   Τελικά, όπως έγραψε και ο θείος Πλάτων στην "ιδανική" του Πολιτεία, (Τόμος Β', κεφάλαιο 5, περί έρωτος, εδάφιον 3, ψαλμός κγ'):  ".... το τεκνόν μετά του ωφελίμου συνιέναι τε ιππαστί και συνευρίσκεσθαι ουκ αρμόζον παρά τοις Έλλησι ταγοίς και σπουδαρχίδαις...."!
   Ως δε, προσέθεσεν και η μεγάλη μας, εκ Λέσβου ποιήτρια, (εξ ου και Λεσβία), η Σαπφώ, η αποκληθείσα και 10η, ή μικρή Μούσα, δηλαδή "μουσίτσα", απευθυνόμενη σε φίλο της : ".... κέλομαί σε Γογγύλα, μηκέτι κλειτορίδεσιν θωπεύειν τε και λείχειν αι εν ταις Βουλαίς θορυβώσαι ηγερίαι, χαλεπόν γαρ το ταις γυναιξί ακολάστως πλην ενδελεχώς τζιβιτζιλίζειν". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου