Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μ. Σαρρής. Τέως Υπουργός Οικονομικών Κύπρου.


Επικαιρότης


   Στην πρωταπριλιάτικη ανάρτηση, (όποιος θέλει ανατρέχει και διαβάζει λεπτομέρειες), ανεφέρθη  και το εξής απόσπασμα:  «….αλλά και αυτή του Κυπρίου Μ. Σαρρή, του, ακόμη, Υπουργού Οικονομικών…..», ως  χαρακτηριστικό παράδειγμα του πνεύματος της ανάρτησης.    Ήδη, και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο Υπουργός παραιτήθηκε!
   Στην πολιτική οι δικαιολογίες γιά ό, τι γίνεται και ό, τι δεν γίνεται είναι το πιό εύκολο πράγμα του κόσμου, αφού, απλώς, λέγονται γιά να λέγονται και όχι γιά να γίνονται πιστευτές. Αν, τώρα, συμβεί να ταυτιστούν και τα δύο, τόσο το καλύτερο!

   Οι δικαιολογίες της παραίτησης Σαρρή που διετυπώθησαν επισήμως, αναφέρονται σε λόγους που ίσχυαν προ πολλού, αλλά ενεργοποιήθηκαν μόλις τώρα και καθυστερημένα. Άρα ενισχύουν την υποψία πως πρόκειται περί απλών προφάσεων και πως στην πραγματικότητα κάτι άλλο κρύβεται πίσω. Το μόνο νέο στοιχείο που «έπεσε», τελευταία, στο τραπέζι, και μάλιστα με πάταγο, είναι η «εκφώνηση» που του έκανε ο Βγενόπουλος δημόσια, καθώς και το βίντεο που έδειχνε την, οπωσδήποτε όχι και πολύ κολακευτική γιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απλού ιδιώτου, πόσο μάλλον κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, περιπέτειά του στα κατεχόμενα με τα βαρβάτα τουρκόπουλα.  Δηλαδή μιά απέραντη ξεφτίλα που κάνει το γύρο του κόσμου. Ένας μεσόκοπος άντρας, που προσπαθεί απεγνωσμένα, αλλ’ ανεπιτυχώς, να κρύψει το πρόσωπό του από τις κάμερες, αλυσοδεμένος μ’ ένα νεαρό παίδαρο, (…μασέρ τον λένε τώρα!), να οδηγείται από αστυνομικούς…. διά τα περαιτέρω!

   Μπορεί να φανταστεί κανείς τώρα τον εν λόγω κύριο να παρίσταται και να διαπραγματεύεται σοβαρά σε κάποιο Eurogroup, κάποια Σύνοδο Κορυφής, ή να βγάζει πύρινους λόγους στην Κυπριακή Βουλή, κάτω από τα ειρωνικά μειδιάματα όλων όσων… ξέρουν; Μπορεί να φανταστεί τον τραγέλαφο που θ’ ακολουθήσει, αν κάποιος από τους τριγύρω του φωνάξει έξαφνα: «Σύκα!!!».

   Επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, τα νεύρα τεντωμένα και όλα τα λουριά αμολυτά, μιά τέτοια σκηνή δεν αποκλείεται καθόλου να συμβεί, αφού οι υπαινιγμοί και τα υπονοούμενα, ούτως ή άλλως, θα δίνουν και θα παίρνουν. Χώρια την υποψία που θα συνοδεύει κάθε του ενέργεια, καθώς θα συνδέεται άμεσα με ενδοτικές παραχωρήσεις και αποφάσεις, επειδή, πιθανόν, εκβιάζεται από κάποιους που κατέχουν… ένα σκανδαλιστικό  βίντεο!

    Δυστυχώς, αφού η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια, ο Μ. Σαρρής αποτελούσε ένα «καμένο χαρτί» γιά τον δημόσιο βίο της Κύπρου και ορθώς  απεσύρθη έγκαιρα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου